søndag den 28. februar 2010

Søndagsprojekt…

I mit køkken som absolut ikke har størrelsen på et samtalekøkken har jeg haft to hylder hængende, dels fordi jeg synes at det giver lidt hygge og dels fordi at jeg mangler skabsplads. De to hylder har jeg nu kæmpet med og efter lang tid er det lykkes mig at få dem pillet ned her til morgen. Hvorfor det lige var så svært skyldes at jeg havde malet ovenpå skruerne nogle gange :)

IMG_0942

Nu er det så meningen at jeg skal have et gammelt skab op, når det er blevet hængt op skal det males udenpå og så har jeg en ide om at tapetsere det indeni, men skabet det er mega stort, set i forhold til mit køkken så jeg er noget spændt på at se hvordan det kommer til at se ud.

Hvis det ikke var fordi at min ryg var så dårlig for øjeblikket så skulle hele køkkenet have en gang maling for det trænger helt vildt, men det må blive til sommer.

Kan I have en rigtig god søndag, nu vil jeg gå ud og finde min værkstøjskasse….

onsdag den 24. februar 2010

Zumba zumba....


På lørdag skal jeg ud og prøve at danse Zumba, elller rettere sagt jeg skal til Zumba fitness. Jeg elsker at danse, så jeg tror at denne motionsform lige er noget for mig selv om det skulle være ret hårdt.... jeg kender flere der går til det. Denne her video viser ikke fitness, men kun noget Zumba dans. Det kan være at der er nogle af jer der kender det fra tv, for jeg har opdaget det ved at se TV-shop hvor man kan købe nogle træningsvideoer.

Zumba er blevet et kæmpe hit her i Danmark, i mange år har det været udbredt i USA. I lørdags var der Zumba Event, der hvor jeg skal skal op og prøve, der var så mange kvinder og vist nok to mænd der prøvede, at de nu holder en omgang mere på lørdag. Jeg har fået lokket min datter og hendes veninde med. For nogle år siden gik jeg til linedans og det var også mægtig skægt, og faktisk meget mere krævende end man skulle tro...

Nu håber jeg at jeg kan danse voksenfolden væk.....

mandag den 22. februar 2010

En i et bundt…

IMG_2182

Den første radise blev lavet i går, nu er den allerede en i et bundt, der pynter i mit køkken hvor de spreder lidt forårsstemning. Om ganske få timer er den hygge ødelagt for jeg skal hen og tage nogle hylder ned og hænge et skab op, der skal bores og skrues. Handywomen det er mig !

Der skal hentes maling og så skal penslen ellers svinges her på 1.

I aften skal jeg måske besøge Kenneth….. nej det er ikke en date hvis I lige skulle få de tanker. Det er såmænd en undulat som min veninde skal ud og købe i dag. Sådan er det når vi bliver halvgamle kvinder :) så anskaffer vi os hunde og fugle…. smiler.

Gulddrengen skal IKKE med på besøg, hvis der er noget der kan få hans jagtinstinker frem så er det fugle så jeg tror ikke lige at han Kenneth og ham bliver best friends.

Kan I have en dejlig mandag….

søndag den 21. februar 2010

Uro og radiser....

Så blev det søndag, i dag vil jeg prøve at hækle nogle radiser som jeg har købt mønster til hos Stof og Stil. Jeg er igang med mit projekt tæppe og selv om det vokser så er der stadig lange udsigter. Min vinterferie er begyndt og jeg har mange ting der står på min " måske skal jeg lave liste " - en af de ting jeg kunne finde på at lave er den her uro


Hvis du vil lave den er der vejledning her

Solen skinner over Staden, så Hugo og jeg skal på en dejlig lang gåtur så vi kan få noget Hundeenergi ud af hans ben.

Kan I have en rigtig dejlig søndag...

lørdag den 20. februar 2010

For syv sytten....


Min krop og jeg vil slet ikke sammen, det vil sige min ryg og jeg vil ikke sammen, det gør omtrent ondt alle steder så nu benytter jeg mig af min hvedepude som jeg syede for lang tid siden. Et par minutter i mikroen med inderposen så varmer den dejligt rigtig længe.

Nu har jeg ferie, og det hjælper jo altid på det, bare det ikke at skulle sidde ved en computer otte timer om dagen det kan kun gå godt, og det skal det - for mine projekter står for døren, jeg har så meget der skal males i de dejligste farver- forår det er det der skal til.

fredag den 19. februar 2010

Dyr og kriser...

I Fyens Stiftstidene i dag er der en artikel der omhandler hvordan Finanskrisen har haft indflydelse på at flere og flere af vores kæledyr bliver vanrøgtet. Jeg bringer et lille uddrag fra artiklen resten kan læses her

Finanskrisen er blandt årsagerne til, at flere vanrøgter deres kæledyr.
Kurven over henvendelser om svigtede eller vanrøgtede dyr stiger støt. I 2009 kom der 268 anmeldelser af dyreværnssager på Fyn, mens tallet i 2008 lå på 214

En stor del af forklaringen er nok, at Dyrenes Beskyttelse og kredsformændene bliver mere og mere kendte, og folk er derfor mere tilbøjelige til at kontakte os, når de opdager noget. Der er dog ingen tvivl om, at den økonomiske depression også spiller en rolle. Folk kan miste overblikket over deres dyr, når de bliver ramt på økonomien, siger Jens Svenningsen, dyreværnsinspektør i Dyrenes Beskyttelse.

Tendensen er desværre gældende for hele landet....

Gulddrengen mærker intet til Finanskrisen, han er bare en forkælet uldtot :)

Kan I have en skøn fredag, og en dejlig X-faktor aften til jer der følger med i det...

torsdag den 18. februar 2010

Torsdag...

Jeg skal da være med i operation påskeglad igen i år, det er hyggeligt at skulle sende en pakke og også modtage en du kan tilmelde dig hos pernille@prelsborg.dk hvis du endnu ikke er med. Du kan sagtens deltage selv om du ikke har din egen blog !

Og nej nej nu er der varslet sne igen på Fyn, det skulle komme her i løbet af formiddagen og helt ærligt jeg orker ikke mere sne, nu må det være slut, det er forår vi vil have.

De sidste par dage har jeg bøvlet så meget med min ryg, jeg går som en der ikke kan gøre for det og det er meget lidt godt. Jeg burde ikke være på arbejde, men jeg hader at melde mig syg, så lige nu står den på job og så direkte hjem og flade ud. Torsdag og fredag skal bare klares , så står der ferie på programmet.

Kan I have en god torsdag derude, jeg håber ikke at der falder sne hos jer...

tirsdag den 16. februar 2010

Swing om fra morgenstuden...

I morges da jeg var på vej til arbejde mødte jeg John Rødskæg. I Odense har vi rigtig mange hjemløse og han er en af dem.

Humøret det var højt og inden jeg fik set mig om dansede John og jeg under hans paraply, mens han sang Katinka Katinka... ja det var noget af en start . Til trods for at de hjemløse lever en kummerlig tilværelse så er John altid i godt humør. Han har fortalt sig om sin fortid og han har været en ganske almindelig familiefar med et attraktivt job.

I mange år har Kirkens Korshær drevet en varmestue der ligger tæt på hvor jeg bor, den varmestue har ikke nok kapacitet og den bliver nu nedlagt og Odense Kommune laver et nyt og større sted for de hjemløse der opholder sig i Centrum.

Der findes bare så mange skæbner, du kan støtte de hjemløse ved at købe deres avis Hus forbi
det sidste jeg hørte da John trallede ned af gaden var , oh du skønne dag, nu er der 15 kr. i min lomme....

Kan du have en dejlig tirsdag...

mandag den 15. februar 2010

Vi slapper den...


Ja det er jo synd at sige at der er sket meget her på bloggen på det sidste..... tror at jeg er inde i en "slapper periode", og som I kan se er jeg ikke den eneste :). Når arbejdsdagen er forbi så er der ikke overskud til så meget andet.

Heldigvis har jeg vinterferie i næste uge, og der glæder jeg mig til at komme i gang med nogle af de projekter som jeg har. Jeg har fået fat i et gammel køkkenskab og det skal males og sættes i stand inden at det ender på væggen, det er temmelig stort så min veninde skal lige op og hjælpe mig med at hænge det op, jeg er lidt spændt på at se hvordan det kommer til at se ud.
Hos de forskellige genbrug er jeg stadig på jagt efter lidt "nye" møbler. Jeg går med en drøm om at male nogle møbler i pastelfarver så der kan komme lidt forår ind her på 1. - nu er det et lille chatol eller et entremøbel der bliver kigget efter.

Jeg får lavet lidt håndarbejde, mit projekt tæppe skrider fremad, på bordet ligger også opskrifter på både aber og grøntsager så jeg ved skam godt hvad jeg skal gå i gang med.

Kan I have en rigtig dejlig mandag...

fredag den 12. februar 2010

Snart weekend....


I denne weekend er det både Valentine og fastelavn - nu skal jeg ikke holde nogle af delene da jeg hverken har kæreste eller små børn, men hvis jeg skulle ville jeg lave den her skønne kage, man kunne vel godt lave den alligevel, men da jeg ikke må vælte mig rundt i sukker så findes der da heldigvis andre måder som jeg kan bruge sukker på - og det vil jeg gøre her i weekenden :

Body scrub til :
1 del rørsukker ( her findes frugtsyre)
1 del puddersukker
1 del mandelolie

Kan tilsættes æteriske olier, eller citron.
Bland hele molevitten sammen og gnib og scrub din krop, den har rigtig godt af det her hvor den har været udsat for alt den vinterkulde.

Jeg trænger for vildt til at holde weekend så nu ser jeg bare frem til at klokken bliver 5-6 stykker...

Kan I have en rigtig dejlig fredag....

onsdag den 10. februar 2010

100210.... 4 år

I dag har vi fødselsdag her på 1. - Hugo bliver 4 år, så om 8 uger har vi har haft ham i 4 år. Det er utroligt som tiden går.

Det vil sige at vi har boet her i byen lige så længe og vi er stadig glade for det. Hugos liv som byhund er rigtig godt. Nu er vi så heldige at vi har have, men samtidig er der kun 50-100 meter til Munke Mose hvor Gulddrengen lever meget af sit hundeliv.
Til de læsere der måske ikke ved hvorfor at han bliver kaldt Gulddrengen så kan jeg fortælle at det skyldes en operation her sidste påske der kostede pengepungen 15.000 kr, men sådan omkostninger kan der jo let komme når man anskaffer sig et levende væsen - og vi ville ikke undvære ham. Han er ikke noget barn - men en rigtig sød hund, der bringer glæde ind i hverdagen - selv om han går gennem isen og laver andre bøllestreger.

Hvis han er heldig får han en " lagkage" - læs 2 stykker grovtoast med leverpostej.

Jeg får besøg af " Lavendelgården" i eftermiddag, for Lone har et skab jeg kan bruge i mit køkken.

Kan I have en god onsdag...

tirsdag den 9. februar 2010

Lidt romantik...


Det er snart Valentine og det kan man godt mærke her i Blomsterbranchen, ikke så meget i Danmark, men rundt om i Europa. Rundt om i Blogland er der også rigtige mange gode ideer.
Nu skal jeg ikke fejre Valentine - det er jo ligesom lidt svært når man ikke har nogen kæreste :), men jeg faldt over de her lidt søde og romantiske print til at vikle rundt om hvad man nu lige har lyst til, de kan sagtens bruges selv om man ikke skal holde Valentine - du kan hente dem her .

Jeg er igang med mit hæklede tæppe og det er noget af et projekt jeg har kastet mig over, det bliver ganske fint, men det kommer til at tage tid - hvis jeg hækler 1 cm om dagen og det tager sådan en times tid, ja så er jeg færdig om 200 dage :) i eftermiddag skal jeg til min garnpusher efter nye forsyninger der går 30 nøgler garn til, så jeg køber lidt hen ad vejen.
Kan I have en god tirsdag og må freden være i jeres hjerte....


mandag den 8. februar 2010

Skabe og ure...

Hvis jeg var rig og lige stod og havde 3.800 kr som jeg ikke vidste hvad jeg skulle bruge til så kunne de da meget nemt komme til at gå til det her lille skab, tænk alle de små herligheder jeg kunne putte ind i det. Men jeg synes lige prisen er i overkanten, så måske kan jeg finde et på Genbrugsen, nu jagter jeg så to skabe, det her og et til mit køkken, det vil sige jeg har muligvis fundet det til køkkenet, jeg skal bare lige se om det passer i størrelsen, men hvis du falder over noget der ligner det her så sig til.
Næh næh det her lille Minutur minder mig om forår det havde min pengepung råd til så det var jeg nødt til at bestille det nu må jeg bare vente på posten.

Min veninde er kanon god til tegne og jeg har længe været forelsket i et billede ( skal nok vise det når det er færdigt), det har min pengepung heller ikke kapital til, men hvad betyder det, når Mette kan :) i eftermiddag skal vi ud og købe ind til det.....

Hvad skal I lave på den her ikke forårsagtige mandag....

lørdag den 6. februar 2010

Fødselsdag og Grandprix...



Det bliver en hektisk lørdag her på 1. Til middag skal vi til fødselsdag hos min søster og i aften er der jo Grandprix. Ja det er nu ikke fordi at jeg er vild med den slags musik, men Grandprix er blevet en tradition og jeg har altid set det. I aften skal jeg til min veninde, og jeg er sikker på at det bliver rigtig hyggeligt. Her i formiddag skal der købes gave og jeg skal have pakket vasketøj. Ja i læste rigtigt. Min vaskemaskine står i et baghus i gården og der er gået total frost i den, så nu har jeg ikke kunnet vaske i et par uger, og det ser ikke ud til at de rør bliver fri for is lige med det vupti, så mens vi sidder og dyrker Grandprix skal min venindes maskine på hårdt arbejde, ellers kommer jeg til at skulle gå nøgen på arbejde i næste uge . Jeg skulle hilse og sige at man får rigtig meget vasketøj på et par uger.... smiler.

Da jeg kiggede i Stof og Stils nye boligkatalog var der nogle hækleting som jeg blev forelsket i. Jeg har været der og købt mønster til grøntsager og en abe. I aften bliver det pakket med i tasken og så skal jeg lære min veninde at hækle, en kunst jeg kun selv har udøvet et lille års tid - men vi skal have gang i garnet. Der var rigtige mange fine ting i det boligkatalog, men nu må jeg lige tage en ting af gangen.

Kan I have en rigtig god lørdag derude....

fredag den 5. februar 2010

Drama på isen...


Gulddrengen var ude på eventyr i går. På hans gåtur med Eneste barnet blev der jagtet en and, og når man er en jagthund ja så løber man efter en piphans ligegyldigt hvor.
I går var det bare ikke smart, for det var ud over isen, i Odense Å, på et meget meget bredt sted. Isen knækkede og vupti Gulddrengen lå i det iskolde vand og kunne ikke komme op på grund af "pakis". Dramaet voksede en pige ville komme til undsætning og røg også gennem isen, hun kom dog op igen. Der blev ringet til 112, mens Eneste barnet tog alt sit tøj af og var klar til at hoppe i "floden" for at redde det lille kræ. En mand dukkede op med sin hund og prøvede at lokke Hugo i land, og intet hjalp, for han kunne ikke komme gennem isen.
Da Hugo elsker pinde blev der kastet masser af grene ud på isen der skulle lokke ham til at kæmpe videre og de gjorde også det at isen knækkede, efter at han han været i vandet en 8-10 minutter lykkes det ham at finde en vej hvor han kunne svømme ind . Alarm 112 blev afblæst.

De mennesker der var på "dramastedet" var meget hjælpsomme og de skal have en tak. De tilbød straks Cecilie at hun kunne gå med dem hjem så han kunne blive tørret og plejet, de vidste jo ikke at vi selv kun boede 100 meter væk.
Det tog 20 minutter at få Gulddrengen tøet op og tørret. Han blev rullet ind i dyner og det ser ud til at han har klaret turen i det kolde vand.

NU ER DET SLUT MED IKKE AT VÆRE I SNOR NÅR VI ER I NÆRHEDEN AF VAND, FOR HAN KAN IKKE FINDE UD AF DET MED AT DER ER IS.

Jeg håber at I alle får en en fredag...

torsdag den 4. februar 2010

Det var en hit....


For et stykke tid siden købte jeg kogebogen Funky Hverdagsmad, i den er der en opskrift på nogle arabiske fladbrød med kartofler. Dem lavede jeg i går og det var altså et hit - og de er tilmed hurtigt at lave.

1 fladbrød - købes ved den etniske købmand i poser med 8-10 stk
1-2 kogte kartofler med skræl skæres i papirtynde skiver puttes på
løg
mozarella, eller almindelig ost, eller parmesan ost
drysses med flagsalt, rosmarin eller anden krydderurt og lidt olivenolie

Skal bare 10 minutter i ovnen ved 200 gr. og mums - jeg skal have det igen i aften :)

Ellers er det jo bare torsdag, jeg skal have købt en gave til min søster - i weekenden står den nemlig på fødselsdag.

onsdag den 3. februar 2010

Gasa og Jamie...

Her får i lige en artikel fra vores fagblad, jeg synes det er et ret spændende projekt og jeg glæder mig til de nye spiselige planter der skal indtage mit køkken i foråret.

GASA Group vil give forbrugerne én på opleveren, når de handler spiselige planter. Derfor har blomstervirksomheden allieret sig med ingen ringere end den verdensberømte og karismatiske kok Jamie Oliver. Sammen vil de få forbrugerne til at hive plant-og-pluk-selv råvarer ind i køkkenerne på en nem og passioneret måde.

Sortimentet vil i første omgang omfatte peber, chili, tomater, friske krydderurter samt ”grow-your-own” krydderurter, som alle kan dyrkes i en solrig vindueskarm og frembringe friske, lækre råvarer til madlavningen.

Mad med holdning
- I blomsterbranchen er der behov for at tænke i nye baner. Branchen gør en kæmpe indsats for hele tiden at udvikle produkterne, men ofte formår vi ikke at få de gode historier om produkter, råvarer og sorter med nyudviklede egenskaber eller miljøvenlige produktionsmetoder ud over rampen. Men de evner har Jamie Oliver. Han laver mad med både holdning og passion, ud fra devisen ”keep it simple”, så vi glæder os virkelig til samarbejdet med ham, siger Jes Grandt Nielsen, Marketing and Project Manager, GASA Group.

- At dyrke sin egne råvarer er virkeligt spændende, og det inspirerer folk – især børn – til at blive involveret i madlavningen og prøve nye smagsretninger. Samtidigt sparer man penge. Så jeg er begejstret over at samarbejde med GASA Group om at udvikle gode krydderurter og grøntsager til vindueskarmen, således at alle kan dyrke dem, også de, der ingen have har, siger Jamie Oliver.

Friske råvarer i vindueskarmen
I foråret 2010 introducerer GASA Group innovation i form af en Jamie Oliver-serie bestående af ”grow-your-own” krydderurter samt grøntsagsplanter i potter. Ens for koncepterne er, at forbrugerne kan dyrke friske råvarer til husholdningen og bruge dem som ingredienser i den daglige madlavning.

Jeg håber at I alle klarer jeg godt derude med sne og is, jeg kom nogenlunde sikkert på arbejde, det var meget glat så det var ikke sjovt....

tirsdag den 2. februar 2010

Nu må det stoppe...

Jeg ved godt at jeg i december bad vejrguderne om sne......... men nu må det altså stoppe, ellers må jeg igang med at lave de her sko

Min lille Gulddreng får de vildeste isklumper på potterne selv om vi har klippet ham. Han har nu ikke noget mod vejret, faktisk så elsker han det. I går på vores aftentur i Munke Mose, nåede han at falde i vandet hvilket medførte at jeg næsten måtte tø ham op da vi kom hjem, resten af aftenen lå han rullet ind i tæpper.

Men jeg er træt af vejret så nu vil jeg gerne bede om forår- og det kan ikke gå hurtigt nok.

Som alle andre steder i landet er der varslet snestorm her på Fyn, så mine kollegaer og jeg er spændt på hvordan vi kommer .

Hvordan forbereder du dig på snestormen ...