fredag den 27. maj 2011

Man siger at....Englene taler fynsk om søndagen fordi det er så sødt og syngende. Undersøgelser har også vist at fynsk får topkarakter når det drejer sig om friskhed i sproget.

Forleden sad min datter og jeg og så noget lokal tv, og jeg skal da lige lovet for at der blev sunget der, det var lige før end at Polle fra Snave ikke kunne følge med..... og så er det lige man sidder og tænker..... taler jeg sådan der, for det kan godt være at det er sødt og charmerende, men der må altså være en blonde.Min datter påstår at jeg ikke taler sådan, men jeg tror ikke at jeg lige ville høre min egen stemme på bånd :)

Der er intet galt i dialekter og hvis jeg bare snakker som vi gør her i Odense så er det helt fint...

Taler du med dialekt....

Farveller her fra Odense....

3 kommentarer:

  1. Jeg har boet snart 20 år her ue west åw og alligevel synes folk jeg taler Århusiansk. Når jeg er i Århus synes de jeg taler westjysk. Så - jow, jeg taler med dialek - den er bare ikke helt ren.

    SvarSlet
  2. Det tror jeg ikke jeg gør... er ærke-jyde. Har dog boet 5 år på Sjælland. Men taler vist bare sådan helt "alm." midtjysk ;-))))

    SvarSlet
  3. Jeg taler med to forskellige dialekter :-) - efter at have forladt Jylland i en alder af 3(!), men dog stadig omgivet af jysktalende forældre (henholdsvis Herning og Fredericia) taler jeg med svag jysk accent, når jeg læser op, hvilket bliver bemærket af mine elever. Til "hverdag" - og efter 49 år på Fyn - har der efterhånden sneget sig en lidt fynsk sprogtone ind, hvilket bliver bemærket af den jysktalende del af familien :-) - og jeg mener jo at alle tager helt fejl!! Jeg taler da rigsdansk :-P

    SvarSlet