fredag den 3. december 2010

Æbleskiver... mums

Jeg har boet i Sønderjylland i flere år, min datter blev født der, men efter hendes ankomst så ville jeg hjem til Odense . Jeg græd også hver gang vi kørte over Lillebæltsbroen det var noget rigtigt rod der ikke duede ikke i længden :) - efter 3 år der rejste vi hjem igen - men det var nu heller ikke planen fra starten at vi skulle blive der for altid.
Vi boede i Dybbøl blandt de "indfødte" og her lærte jeg at lave rigtig mange egnsretter. En af dem er sønderjyske æbleskiver med svesker, de fåes ikke bedre.
Hvis de skal blive helt rigtige skal de steges i MASSER af palmin, man skal have en gryde med smeltet palmin stående ved siden af sin æbleskivepande, det skal nemlig gå hurtigt når man skal have svesker i og have dem vendt. Hvis man laver dem rigtigt bliver de kuglerunde og de falder ikke sammen. Vi har ingen december uden at de bliver lavet.
Jeg kan fortælle en lille sjov historie. Da Cecilie var omkring 5 år spillede Thomas i Haderslev og vi var med. Da det var en lang dag var Cecilie og jeg rundt i nogle butikker og jeg slog uden at vide det over i at tale sønderjysk.

Da vi kom ud af en forretningen var Cecilie længe meget meget stille - pludselig så kom det
" Mor jeg er altså glad for at vi flyttede hjem til Danmark igen - for jeg kunne slet ikke forstå hvad dig og damen sagde " hehe
Nu ser jeg frem til at få weekend - jeg trænger til lidt afslapning....

7 kommentarer:

 1. Mums, det lyder lækkert - men svenskere ;-) Tror jeg vil prøve at lave det! Tak for inspirationen!

  SvarSlet
 2. Ej...altså!!!...nu fik jeg jo vildt meget lyst til æbleskiver...en spise jeg eller ovenud sjældent får lyst til... :oP

  SvarSlet
 3. Jeg har lige været nede på Haderslev gågade, og spise æbleskiver med en veninde :-) Det er så hyggeligt i Haderslev om julen, heldigvis kan jeg godt forstå hvad de siger ;-)

  SvarSlet
 4. Hælder du så en teskefuld smeltet palmin i æbleskivehullet, inden dejen kommer i ? Kan man ikke bare smide en lille klat usmeltet palmin i ...eller ?

  SvarSlet
 5. Jeg synes det er sjovt ! Altså at hun mener , det var godt, I kom til Danmark. Sådan har mine unger det også- Danmark er bare Sjælland :-)

  SvarSlet
 6. Mums, æbleskiver er bare godt!
  Her kommer ungerne til æbleskiver imorgen middag, så der skal også smovses!

  He he...dén med om man er i Danmark eller ej, kan jeg nikke genkendende til.
  Da jeg var barn, spurgte jeg hver gang vi passerede Lillebæltsbroen, om vi nu var i Tyskland? ;o)

  Knus

  Sanne

  SvarSlet
 7. Haha, sikke en skøn historie :-))Og dine æbleskiver lyder bare så lækre!
  Ha' en rigtig dejlig weekend ...

  SvarSlet