torsdag den 7. april 2011

Så skal der koges...

Solæg.... jeg elsker den spise og har fået den siden jeg var ganske lille. Ikke fordi at vi har boet i Sønderjylland, men fordi at min farfar, der var handelsrejsende i Sønderjylland, tog denne skik med hjem til Odense. Siden flyttede jeg selv ned og bosatte mig i det Sønderjyske og der var de jo at finde
overalt og det var hele året rundt. Jeg laver dem stadig og der findes utallige opskrifter på nettet. Æggene koges i 15-20 minutter med løgskaller, derefter knuses de let inden at de bliver opbevaret i et glas med salt og vand.... det er meget dekorativt. De kan serveres på utallige måder... den mest traditionelle er at man tager blommen op, flyder hullet med forskellige ting og ligger blommen i igen. Det kan også serveres som her i en lidt finere udgave En anden ret der også skal laves er Skiden æg, det venter jeg dog med til vores påsketam tam. Når jeg er færdig med dagens arbejde vil jeg en tur på biblioteket, Søstrene Grene ligger lige ved siden af og der må jeg ind efter noget mere bomuldsgarn, der er gang i produktionen af æggevarmere og æg....

3 kommentarer:

  1. Det ser super lækkert ud, jeg kunne godt spise sådan en portion, guf.

    Måske man skulle prøve selv at lave dem.

    Kram

    SvarSlet
  2. Solæg har jeg aldrig smagt, men de ser dekorative ud.
    Skidne æg fik vi meget i min barndom. Det var ikke min livret, men jeg kunne sagtens spise den.
    Om min egen lille familie ville sætte tænderne i en af de rettes ved jeg ikke, men skidne æg skulle man måske prøve...
    Rigtig god aften Pernille :0)

    SvarSlet
  3. Uhm, må op til dig en dag og smage de der solæg.....har en enkelt gang smagt dem med hullet fyldt op med noget sennepsagtigt noget...mums! ;oP

    Dejligt med biblioteksbesøg og lidt strikkenørkleri til weekenden.

    Knus
    Sanne

    SvarSlet