fredag den 24. september 2010

Jeg står af...

Jeg har netop læst en artikel i Fyens Stiftende som viser at vi forbrugere er helt vilde med æg fra burhøns.. heldigvis har der også været en fremgang i salget af økologiske æg..
Nu er det ikke fordi at jeg specielt frelst, men jeg kan ikke forstå at man i en indkøbssituation ikke tager hensyn til hvordan de burhøns har det..... og hvad så vil nogle sige, det skal man jo tænke med andre dyr også.... ja det skal man og det gør jeg også.
Det gælder altså ikke altid om at få sine varer så billigt som muligt !
Nå ikke mere brok fra mig, jeg skal have en rigtig hyggelig weekend
Kan I have en rigtig hyggelig også.....

12 kommentarer:

 1. Efter min mening burde burhøns forbydes !!

  SvarSlet
 2. Lige når det gælder æg, er jeg hamrende konsekvent....Jeg køber altid KUN æg fra fritgående høns og som Losarinas mor mener jeg at burhøns HELT skal forbydes!!

  SvarSlet
 3. Enig enig - og sender en rasende protest fra mine de fjedrede veninder - god weekend, Pernille!
  ps den røde lampe?????????

  SvarSlet
 4. FY FOR POKKER ET GRIMT BILLEDE,men desværre er det livsvilkårene for burhøns. Jeg væmmes over at se og høre om burhøns. Dyrevelfærd gælder åbentbar ikke for høns. Høns skal kunne skrabe i jorden, og ikke være indespærret på få kvadratcm. På billedet ses det tydeligt, at hønsene hakker hinanden. Endvidere får de stress af den trange plads, hvilket bevirker, at kødet får en dårligere kvalitet. Da kunne jeg godt ønske mig, at der også stod fra FRITGÅENDE kyllinger/høns i køle-/frysedisken.

  En god weekend til dig

  SvarSlet
 5. Jeg vælger altid æg fra fritgående høns... Og altid frem for økologisk, hvis ikke jeg kan få begge dele.
  For faktisk ved jeg ikke om økologiske høns ikke snildt kan stå i et bur - er det ikke mest et spørgsmål om foderet...

  SvarSlet
 6. Jeg er enig - burhøns og burgrise og dyr i bur burde forbydes! Jeg har i en del år købt fritgående æg *S* eller øko-æg. ;o)

  SvarSlet
 7. Man skulle have dette billede sat udenpå burhønse-æggene, for ellers er det alt for nemt at skæve til pengepungen istedet for til dyrenes velfærd.

  SvarSlet
 8. Ja, det er til at blive dårlig af at se sådanne billeder af burhøns og også, når man ser optagelser fra opdræt af kyllinger. Der fortælles om ætsning af fødder på kyllingerne og jeg kan forestille mig, at stanken også må være uudholdelig for kyllingerne. Jeg køber altid selv æg fra "glade" høns men kan ikke altid lige gennemskue, hvordan den kylling, jeg spiser, har fået lov at leve sit korte liv. Hm, jeg tror den står på grøn salat idag! Hav en god lørdag.

  SvarSlet
 9. Jeg er helt enig i det meste, men der er altså familie der ER nødt til, at se på pengene på alt hvad der bliver puttet i kurven. For dem tænker jeg mere, at det er synd de ikke har råd til et bedre alternativ mere end at de skulle skamme sig.

  SvarSlet
 10. Jeg håber, at du havde en rigtig hyggelig weekend.
  Puha, jeg troede at det gik den anden vej, at salget af æg fra fritgående høns var blevet langt større. Jeg er også af den opfattelse, at høns skal have lov til at være høns og ikke et eller andet der bare er til for at tjene penge. Føj.

  SvarSlet
 11. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 12. Jeg kom lige forbi denne gamle debat og vil slå et slag for at det altid er bedre at købe økologiske æg end frilandsæg. Se: http://www.foedevarestyrelsen.dk/Forbruger/Fakta_om_aeg/Sider/Fakta_om_aeg.aspx

  SvarSlet