onsdag den 8. september 2010

Ud med den tørkost...

På mit arbejde har vi tit diskuteret om tørkost var det bedste at give sine kældedyr. Hvis man spøger dyrlægen så er det jo det eneste rigtige, jeg ved ikke om det er fordi at de er forhandlere af diverse produkter og derfor har en ikke helt objektiv holdning til det.Vores Gulddreng lever ikke af tørkost, han er en forkælet lille cocker, der elsker kød og fisk og det får han da så :) hvert år får han ros ved dyrlægen, ja ja Pernille jeg kan godt se at du giver ham det rigtige tørfoder - fint så.

En artikel i Fyens Stiftidende handler om at forskere nu har påvist at tørfoder er årsagen til for tidlig død , fedme og allergi blandt hunde.
Så Gulddrengen kan forblive lykkelig han skal nok stadig få sin hjemmelavede hundemad - og lidt tørkost.
Hvad med dig hvordan foder du dit dyr......

10 kommentarer:

 1. Vi, mine forældre + søster og jeg har en gammeldags labrador på lidt over 40 kilo. En ordenlig basse mand!! Vi har også vendt situationen omkring tørfodder, og kom frem til, at det var noget af et kedeligt hundeliv. Så ja, han får også fisk, kød og forskellige madrester til en hvis grænse. Dyrlæge roser ham hele tiden, ja hun vil faktisk gerne eje ham ;o) Og folk spørger os om, hvad vi dog fodrer ham med, siden hans pels er så fin og blank :o)

  SvarSlet
 2. Åh ja det er der mange meninger om.
  Jeg har arbejdet med dyr i mange år, både i dyrhandel og i zoo.
  Mine hunde har altid fået tørfoder,de får kun rester hvis det er fisk el. kylling.
  Svin og oksekød er ikke godt for dem. Man skal også passe på hvis der er løg i resterne,det kan de blive rigtig syge af.
  Der er stor forskel på tørkost.
  Hvis man fodrer med billig tørkost får man over dobbelt så mange høm hømmere, der er for meget affaldsstof i det som hunden ikke kan optage. Det kommer så ud ubrugt i den anden ende.
  Dermed siger jeg ikke at de ikke kan leve af madrester og trives med det.
  Men jeg synes at især ved de store hunderacer er det meget vigtigt at de får det rigtige foder i deres første leveår hvor de vokser.
  Mine hunde har altid fået tørfoder fra dyrlægen for så er jeg sikker på at de får de vitaminer,mineraler og protein de har brug for.
  Det er helt klart dyrere og jeg bruger også rigtig mange penge på foder, især til min gamle dumle som kostede mig 600 kr i måneden i foder.Han blev så også næsten 13 år.
  Men jeg har selv valgt at have hund og så mener jeg også at det er min opgave at gi dem hvad de har brug for. Så jeg er helt klart for tørfoder.(det reducerer også tandsten)
  God dag
  Julie

  SvarSlet
 3. INGEN tvivl om at tørkost ikke kun er sundt og godt. Mine pelsede har jo fået fordi jeg troede det var godt, men to af dem er helt klart for tykke nu. Så jeg er ved at vænne dem fra at få det hver dag. Det går bare ikke.

  Istedet får de masser af grønt i alle udgaver og hø i rigelige mængder.

  Knus Henriette :))

  SvarSlet
 4. Jeg tror på at tørkost er godt for hunden- hvis man vel og mærke køber noget ordenligt...
  Det meste tørfoder er lavet på majs, soja og korn, som hunde har svært ved at fordøje og intet får ud af- kun store hømmer...
  Deroveni en masse animalske biprodukter som knogler, brusk og andre rester..
  Det optimale valg vil være sån noget som fx. Acana, der er lavet på grøntsager og fisk, men herhjemme vil divaen ikke have det:)
  Havde jeg en stor hund med ordenlige tænder ville jeg råfodre den med råt kød, æg og grøntsager, for mange allergihunde reagere meget positivt på det- men det er dyrt!

  Emma få hvalpefoder(det eneste hun vil spise) og dertil fisk, rejer, kylling, kyllingelever,æg, en smule god dåsemad og leverpostej.
  Dyrlægen siger det er helt fint, så længe hun trives og holder vægten, for med gamle damer er det vigtigst...

  SvarSlet
 5. Orv nogle lange kommentarer dette indlæg bragte :)

  Min kat er 11 år nu og er vokset op på tørfoder. De sidste par år fra dyrlægen, da hun har nyreproblemer.

  Her til aften fik hun rejer, som hun bare elsker, og jeg havde lidt dårlig samvittighed. Men fremover vil jeg ikke have det.

  Min morfars kat levede et helt (hunde)liv på leverpostejmadder og blev temmelig gammel :)

  SvarSlet
 6. Hmmm... se, gemalen sværger til, at vi kun skal give vores katte tørkost, mens jeg mener, at det er godt at give dem en enkelt portion blødkost 1-2 gange om ugen, så de får lidt variation i maden. De får så noget dyrt tørkost og noget 'medium' blødkost.

  SvarSlet
 7. Al mad til dyrene skal være kvalitt for ja ellers bliver de syge.

  Mine får tørkost, og alt hvad de ellers lyster som er lødigt. De tager ikke skade af en gulerod i ny og næ eller hvidkål i maden.

  Man skal kigge på sin hund, og dens efterladenskaber om den trives. Er den for tyk er det ikke dens eller foderets skyld men fordi dens ejer vil den det for godt :-)

  SvarSlet
 8. Ja det var da lige et indlæg der førte til kommentarer . Jeg vil også gerne indrømme at min Gulddreng får tørkost fra dyrlægen, og det er endda en speciel slags der er god hvis hunden har haft problemer med sine led. Men han får også andet mad, jeg står og laver kylling og ris til ham, lever, ris og kylling er også et hit, han er superlykkelig når han får "rigtig mad ", nu er han en lille fyr der ikke bliver tyk og det har jo meget at sige. Vores gamle hund Louis en labrador, skulle holdes meget mere på tørkost da han blev overvægtigt på sine gamle dage. Det vigtigste er som der er en af jer der skriver at man kigger på hundens trivsel, hvis man skal fodre med tørkost skal det ikke være et billigt produkt, det kommer bare ud som høm høm i den anden ende.

  Tusind tak for alle jeres kommentarer dem er jeg glad for.

  Knus

  SvarSlet
 9. Ja det er der nok lige så mange meninger om som der er hundejere :P Vi giver Kenzo tørkost men han får også lov at smage rester af maden vi får. Løg og chokolade får han dog aldrig. Han får meget ros af dyrlægen - vores dyrlæge vil gerne have ham som klinikhund men nix!!! SPændende indlæg :) God søndag. knus

  SvarSlet
 10. Ja det er der nok lige så mange meninger om som der er hundejere :P Vi giver Kenzo tørkost men han får også lov at smage rester af maden vi får. Løg og chokolade får han dog aldrig. Han får meget ros af dyrlægen - vores dyrlæge vil gerne have ham som klinikhund men nix!!! SPændende indlæg :) God søndag. knus

  SvarSlet