tirsdag den 13. april 2010

De "farlige" kartofler.....

Hvis der er noget der er et hit hjemme hos os, så er det denne her ret Kartoffelbar. Den er meget enkelt, men smager bare godt da man kan lave det lige som man kan lide det.

Nu er der jo store debatter om man må spise kartofler eller ej. Forleden så jeg i Morgentv, at hvis man vil af med sit mavefedt, ja så man man ikke spise kartofler, og hallo hvem vil ikke gerne af med lidt fedt der ! Nu skal vi igen spise proteiner og monomættede fedtsyrer.

Men når man er diabetiker som jeg er så er kartoffel en af de ting der er god at spise da det er en langsom kulhydrat. Nå men ligegyldigt hvad så elsker jeg altså de gyldne klumper, og jeg kunne spise det mange gange om ugen. Og aftenens menu det bliver Kartofler med tilbehør( men der bliver sparet på smørret og lavet en let dressing)
Er du også vild med kartoffler eller er du forskrækket.....

14 kommentarer:

 1. Elsker dem! Pjat med diverse...fulgte en kur på et tidspunkt, hvor kartoflerne skulle erstattes med sød-kartofler...da stod jeg af! Jeg tror - i forhold til at der egentlig er ret mange vitaminer i dem og intet fedt, så er de en gudindespise...:-)

  SvarSlet
 2. Jeg er VILD med kartofler, de har 7 gange så mange fibre som ris og pasta og halvt så mange kalorier. Man behøver jo ikke at grovæde af dem. Gamle dages tallerkner med 6 kartofler og fed sovs over er forbi. 2-3 kartofler med lækker fedtfattig sovs, masser af grøntsager og lidt kød, så spiser man efter sundhedsstyrelsens anbefalinger.
  Kan man se at jeg er gift med en kartoffelavler ;-)

  Ha en god dag og smid endelig flere kartoffelopskrifter på bloggen, jeg har det med at køre i de samme opskrifter :-)

  SvarSlet
 3. Hej Pernille

  Mums, det ser sørme også lækkert ud! Jeg er også vældig glad for kartofler... og vist ikke rigtig forskrækket for noget som helst... Tror meget på at spise varieret og fornuftige mængder af det hele...

  KH Helle

  SvarSlet
 4. Jeg elsker kartofler, særligt nye, det er guld.
  Men alle former er et hit..
  De siger så meget, om en uge skal vi nok spise dem igen..
  Jeg spiser hvad jeg kan lide..

  SvarSlet
 5. Jeg kan godt lide kartofler...og er ikke så nem at skræmme... :o)
  -og så spørger man jo lige sig selv om, hvordan de mon har fundet ud af at kartofler lige nøjagtig sætter sig på maven?...har de da indbygget GPS?... :o)

  Og jo jeg er klar til en date med dig... :o)
  Du siger bare til...selv om jeg jo også har lyst til at besøge dig igen... :o)
  Knuss

  SvarSlet
 6. Hvis vi skulle rette os efter alle de "lærte" så døde vi af sult, der er så godt som altid et eller andet galt med både vore fødevarer og drikkelse, jeg har for lang tid siden givet op, over for alt det pladder, jeg spiser hvad jeg har lyst til, også kartofler, dem vil jeg overhovedet ikke undvære,( glæder mig til de nye) og hvis man bruger sin sunde fornuft, så tror jeg faktisk, at vi klarer den, uden hjælp og løftede pegefingre:)
  Det lyder spændende med en Kartoffelbar! Det har jeg ikke set før.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 7. Nu har jeg set det med, da jeg lagde min kommentar ud, smuttede de 5, der var der i forvejen!
  Hvad pokker er nu det for noget?

  SvarSlet
 8. Jeg elsker kartofler!
  Jeg har droppet af følge alle de råd der altid kommer..
  Istedet er jeg begyndt at købe mere økologisk, lave mere selv og generelt undgå alt for forarbejde madvarer, så jeg ved hvad det er jeg putter i munden.
  Jeg sparer på sukkeret, men jeg spiser gladeligt masser af de gode olier fra fisk, advocado og nødder, drikker mælk trods kernesund-propagandaen og jeg er heller ikke bange for kulhydrater- men jeg lever i bedste velgående:)

  SvarSlet
 9. Åh, gudskelov, kom kommentarerne igen!

  SvarSlet
 10. Jeg elsker også kartofler og aller helst lige nyopgravede, men mindre kan bestemt også gøre det.
  Hvordan var Niels Hausgaard koncerten? Jeg er vild med den mand og hans tekster.
  Hav det godt deroppe på Fynsland.

  SvarSlet
 11. Jeg tilslutter mig de andre kommentarer! Det er snart ikke til at finde ud af hvad man må eller ikke må spise, så jeg holder mig til et enkelt kostråd, der hedder : spis varieret! Og kartofler vil jeg under ingen omstændigheder undvære:-)

  SvarSlet
 12. Kartofler skal der til! Og de her skal vi da prøve en dag :) God dag til dig - knus

  SvarSlet
 13. Jeg elsker kartofler og spiser det jævnligt, selvom pasta og ris også har fået en fast plads i madlavningen. Nye kartofler kan jeg æde som slik - det er SÅ godt - og kartoffelmos får jeg altid spist for meget af :-D

  SvarSlet
 14. jeg må indrømme at jeg ikke tror det er helt ved siden af når der siges at kartofler giver mave deller. men jeg tror det ahænger af hvem man er, hvordan man er skruet sammen hvordan man skal spise. Nogen kan spise alt. Andre kan spise fedt i store mængder - men skal holde sig fra kartofler, brød m.v.

  Jeg tror ikke på at det samme er godt for alle

  SvarSlet