onsdag den 21. april 2010

Nu har jeg hørt det med...

En ting som man taler meget om på ens arbejdsplads er madopskrifter, og nu er jeg lige blevet præsenteret for noget som jeg aldrig har hørt om, brasede kartofler med SUKKER, ja det var da lige før at mine ører faldt af, godt nok er min kollega fra Bornholm, men jeg har aldrig hørt om det før, det er helt sikkert ikke noget at vi brugte i mit barndomshjem her i Odense, det er lidt sjovt at selv om vi har et ganske lille land, så er den måde som vi laver vores mad på meget forskellig.
Der er jo ingen som os Fynboer der kan lave brunsviger og rygeost.... :)

Bruger i sukker i brasede kartofler der hvor du kommer fra .....

22 kommentarer:

  1. Nej, nej, nej...men i grønlangkål. Min moster brugte sukker på tomatmad! Hun var - som jeg her fra Odense. OG enig rygeost og brunsviger...får da helt lyst til at fabrikere en brunsviger....:-)

    SvarSlet
  2. Sukker? Nix, til gengæld bruger vi uanede mængder af engelsk sauce på brasede kartofler.
    P.s. 'vi' = Bramming v. Esbjerg!

    SvarSlet
  3. Sukker?? Ja tak!! Har også bornholmske rødder, så det kan være at det kommer derfra...

    SvarSlet
  4. Jeg er oprindeligt fra midtjylland, og der bruger man ikke sukker på brasede kartofler.

    Gerne masser af ketchup og spejlede æg på ved servering.

    Min kone er fra Fyn, og fynboers begreb om brunsvigere er da helt fra snøvsen. 3/5 fedt, 1/5 sukkerfyld, 1/5 brød.. og så creme ovenpå! Hvad sker der lige?.. *brr*


    .. og så æbleflæsk? Det er da synd for både æbler og bacon..

    SvarSlet
  5. Uha, nej! Men gerne med både hvidløg, persille, salt og peber... og lidt smør ;o)

    SvarSlet
  6. Nix ;) Ingen sukker på brasede kartofler her men ketchup og spejlæg :) Smager skønt - engang imellem :P

    SvarSlet
  7. Lone jeg bruger det også i grønlangkål og ja man får da lige lyst til en dejlig brunsviger :)
    Knus

    Engelsk Sauce lyder som en dejlig ting på de brasede kartofler Rebelsig, det tror jeg også at der er en hel del der bruger her :) nu må jeg da lige forbi din blog.
    Knus

    Ja Lisbeth det lyder meget sandsynligt at det kommer fra Bornholm når du også bruger det, jeg havde aldrig hørt om det før men kunne da godt forstille mig at det giver en sprød skorpe....
    Knus

    Griner Lars, brusviger det er altså godt, det er ikke alle steder på Fyn at vi bruger creme,og æbleflæsk Lars det er altså en gudeting... smiler, dejligt at du smed en kommentar her på min blog, håber du kigger forbi igen.
    Knus

    Mette jeg bruger hvidløg på stort set alt, men det har jeg faktisk aldrig brugt på brasede kartofler, det er lidt sjovt at læse de forskellige varianter som folk bruger :)
    Knus

    Ja Anette da vi kom til at snakke om det slog det mig også at det er flere år siden at jeg har fået brasede kartofler, vi fik det altid til wienersnitzel, men eftersom vi ikke spiser så meget gris mere, ja så har vi heller ikke fået kartoflerne :)
    Kan du have en god dag hos dig Annette
    Knus

    SvarSlet
  8. Ih nej, i mine ører lyder det mærkeligt, men da bornholmerne åbenbart syntes det smager godt, så må man atter erkende, at smag og behag er forskellig.
    Gad vide, hvorfor man har fundet på det?
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Det lyder helt vildt, synes jeg, og lidt ovre i retning af brunede kartofler :-)

    Klem til dig, Pernille!

    SvarSlet
  10. Ikke sukker på brasede kartofler, men jeg har altid lært, at der skal sukker over løgene når de brunes til god dansk bøf ;-)

    Sukker i grønlangkål, kanelsukker over stuvet hvidkål ;-)

    Og måske vi skulle smage en ordentlig fynsk brunsviger til sommer, når vi skal på camping derovre ;-) for der er faktisk ikke ret mange der kan bage den, så den ikke er meget tør ;-)

    SvarSlet
  11. Nej, det kendte jeg godtnok ikke, men jeg kommer også helt oppe fra det nordjyske. Men til gengæld har jeg i mange år haft odenseanske svigerforældre, så jeg kender både brunsviger og rygeost ☺

    SvarSlet
  12. Ingen sukker, men spejlæg og ketchup, kommmer også fra det midtjyske.
    Og helt klart kanelsukker på stuvet hvidkål :-)

    Brunsviger er til gengæld også en delikatesse i Nordjylland :-)

    SvarSlet
  13. Brase-kartofler med sukker,nej tak. Da jeg var i lære på et af landets store sygehuse, kom der et drys rasp på kartoflerne de sidste par minutter, men jeg foretrækker dem helt almindelige med en sprød "skorpe".

    SvarSlet
  14. Har heller aldrig hørt om det. Men sådan har vi jo alle vore traditioner, og jeg synes det er spændende at høre om bare hvordan man tilbereder grønlangkål. Det er så forskellig fra egn til egn. :-D

    SvarSlet
  15. Har godt nok aldrig hørt om sukker på brasede kartofler heroppe i nordjylland :-)

    SvarSlet
  16. Nej nej det bruger vi ikke her over i jylland.

    SvarSlet
  17. Heller ikke sukker på de brasede her på midtsjælland...men brunsviger mummen nums...men har altså også forældre der er barnefødt i Odense :-)

    SvarSlet
  18. :o) Jeg griner lige nu.... har nemlig løbende diskusion med kæreste om der skal sukker i kartoffelmosen. Det er jeg vokset op med, men jeg har godt nok ikke hørt om sukker til brasede kartofler....

    Lotte :o)

    SvarSlet
  19. Haha... nix, har aldrig hørt om det - og jeg er oprindeligt fra nordjylland.... kan slet ikke forestille mig det brasede kartofler med sukker?

    SvarSlet
  20. Aj, træk mig nu baglæns ind i fuglekassen. Sukker på brasede kartofler? Kulhydraterne i kartoflerne karamelliserer da fint i sig selv :-)

    SvarSlet
  21. Ikke sukker på hverken brasede kartofler eller tomater for den sags skyld ( men det er vist noget sønderjysk noget?)

    Til gengæld bruger jeg også sukker på de bløde løg til bøffer og lidt i brun sovs - bare en teskefuld. Det giver et eller andet. Og masser af sukker i grønnlangkålen.

    Til gengæld har jeg lært følgende af min mor: Til ordentlige brase-kartofler skal kartoflerne være drysset med salt inden de kommer på panden og margarinen skal være begyndt at brune - så braser de bedst!

    SvarSlet
  22. Min bedstemor har også altid lavet brasede kartofler med sukker - hun kommer fra Vestjylland tæt ved vesterhavet. Det har en lidt speciel smag, men det smager ok - i små mængder;)

    SvarSlet