fredag den 23. april 2010

Fyn og brusviger...

Fynsk brunsviger:

For fynboer er der intet som brunsviger, min datter blev født i Sønderborg, og her var der intet der hed brunsviger, på hendes første fødselsdag måtte mine forældre have kagen med fra Fyn. Dagen efter hendes fødselsdag købte vi hus i Odense, men det var nu ikke på grund af brunsvigerkagen.

Hvis du skal lave en brunsviger skal du bruge :

40 g. gær
40 g. sukker
1 tsk kardemomme
1 æg. 1½ dl mælk
75 gr. smør
lidt salt
ca. 350 - 400 g. mel
Fyld :

190 gr. mørk farin
75 gr. smør
1 spsk sirup
Er du som fynboer er flest så kan der sagtens laves dobbelt fyld :)
Sådan gør du

Smuldr gæren og opløs den med sukkeret, ægget og kardemommen. Smelt smørret tag gryden og hæld mælken i.

Hæld det i gærblandingen under omrøring.

Tilsæt saltet og ælt mel i

Lad det hæve 30 min
Tænd ovene på 175
Lav fyldet op put det på - Nu skal det bare i ovnen - den skal ca. have 20 minutter, men hold øje det skal kun lige være gyldent
Det er fredag og lang arbejdsdag, når jeg kommer hjem bliver der bestilt noget take away og så skal der ellers hygges i sofaen mens jeg ser All Stars...
Kan du have en dejlig fredag

8 kommentarer:

  1. Det ville da ellers være godt med sådan et stk. lun brunsviger, det er jo weekend og da feder det ikke.Jeg håber ikke din arbejdsdag bliver fooor lang. knus

    SvarSlet
  2. Mums...brunsviger er skøøønt... :o)
    også selv om man (læs: jeg) ikke er fynbo... :o)
    Knuss

    SvarSlet
  3. Dejligt, lige som den skal være - knus

    SvarSlet
  4. Den perfekte brunsviger - med masser af snask på :-)

    SvarSlet
  5. ÆÆÆÆLssker brunsviger...mine forældre er fra Odense, så min søster og jeg er nærmest flasket op med denne lækre spise :-)
    Når min mor bagte brunsviger, måtte vi tage et stykke lige hvor vi ville...til sidst var der jo kun kanterne tilbage... :-D

    SvarSlet
  6. Mor det er altså fantastisk at det ikke feder i weekenden, det havde jeg ingen ide om, men nu har jeg lige sms til min måske svigersøn at han skal tage kager og lækkerier med når han kommer for jeg når ikke brusvigeren i dag. :)
    God aften til jer i Bellinge

    JA Pi det er en herlig spise.

    Lone den bliver bare god, og når den så spises lun. mums siger jeg bare.

    Britta med dobbelt snask der er den slet ikke dårlig :)

    Anne det er bare vildt mærkeligt med den kage for det er også altid kanterne der bliver til overes her :)

    SvarSlet
  7. Den ligner til forveksliong min mormors "smørkage". Min mormor var nordjyde, kendte så vidt vides ingen fynboer og havde formodentlig aldrig sat sine ben på Fyn!

    SvarSlet
  8. Nej hvor sjovt Rasmine, der kan man bare se at de har det samme i Nordjylland,

    Knus og god weekend

    SvarSlet