lørdag den 12. september 2009

Anderledes planter...

De her to planter står nu i mit køkken. Kinesisk the med ginseng effect, det er en medicinplante, der anvendes i tradtitionel medicin. Bruges også som urtete i Kina. Teen siges at indeholde mange antioxidanter og være livsforlængende, hvis den drikkes regelmæssigt. Den anden er en Sød Stevia - sukker der ikke feder. Det kan blive til en lille busk og dens blade har i i flere tusind år har været brugt af indfødte folk som sødemiddel, den indeholder et kaloriefrit sødestof der er 300 gange så sødt som sukker med god virkning på sukkersyge. Sødestoffet bruges i Japan. Man kan brug bladene både friske og tørrede.
Jeg syntes de er ret sjove, så nu må vi se hvor længe de skal stå heroppe på 1, der står nemlig at de kan dyrkes udenfor og at de kan tåle temperaturer ned til minus 10.
Det er jo i dag der er boksekamp, og ligesom jeg er vild med Tour de France, ja så er jeg knaldet helt af i boksning. Måske hænger det sammen med de gode minder jeg har fra min barndom hvor vi var oppe om natten og skulle se de helt store kampe, dengang i 70 èrne.
Formiddagen kommer til at gå med lidt rengøring, jeg skal op og bestille og hente noget tapas da jeg får gæster til kampen - det er vist den lørdag.
Kan I have en rigtig god dag......

18 kommentarer:

 1. Spændede om de planter vil gro- skal de stå i din have eller idenfor ?
  Boksekamp , gæster og tapas- så kan det da kun blive hyggeligt :-)
  ( Jeg kan nu ikke så godt lide boksekampe...Jeg lukker også øjnene når flok tæver på hinanden i film..)

  SvarSlet
 2. Rigtig god lørdag også til dig, Pernille! Det lyder spændende med dine to planter.

  Jeg ser ikke boksning, men jeg kan tydeligt huske hyggen hjemme i min barndoms stue, når min far skulle se boksning ;-)

  Klem!

  SvarSlet
 3. Miri, jeg ved heller ikke hvor de helst vil være, nu må jeg lige se hvordan det går med dem heroppe, hvis de ikke kan lide det må de plantes ud.
  Kan du have en dejlig dag, derovre hos dig Miri - knus

  Madame, jeg ved heller ikke hvorfor at jeg kan lide at se noget hvor de slår hinanden, for det kan jeg faktisk ikke lide, men der er noget spænding over sådan en kamp, så jeg vil sidde klar.
  Klem til dig

  SvarSlet
 4. Lige en advarsel - plantIKKE STevia ud, det tåler den ikke. Har haft den i haven om sommeren, men den går ud om vinteren. I løbet af en sommer kan den blive ret stor. Er meget sød.
  Du kan også tørre den.

  SvarSlet
 5. Ja det var sjovt dengang, vi havde stået og smurt snitter, og skulle rigig hygge os. Men nogle gange nåede vi ikke at blive sat ned før det hele var overstået. knus

  SvarSlet
 6. Hvor lyder de spændende! Dem skal jagten gå efter, så de kan komme i kolonihaven at være..
  Hvor har du opdrevet dem henne?
  Jeg skal ikke se boksekampen i aften, men havde jeg været hjemme, så sku jeg helt sikkert:)

  God lørdag:)

  SvarSlet
 7. Spændende planter...ikke lige sådan man ser hver dag... :o)
  Sender gode ønsker om grokraft til dem i Odense... :o)
  Jeg er træt træt træt idag...nu står dagen på tur med Trunte-hunden som jeg har lånt... :o)

  SvarSlet
 8. Og vi skal til fest, ligeosm vi også var til fest sidste lørdag og min mand elsker fodbold og boksning som du, så han sukker ;-)

  SvarSlet
 9. Hej Pernille!
  Det lyder super spændende med dine planter, hvor har du hitte dem:-)
  God lørdag aften.

  SvarSlet
 10. Jeg har sendt dig en udfordring ;-)

  SvarSlet
 11. Det var da nogle sjove og spændende planter. Jeg holder også meget af både Turen og Boksning. Sidstnævnte er en svaghed helt tilbage til min tidlige barndom, hvor jeg boede hos min tante. Hun elskede at se disse kampe og så alle dem hun kunne og så kom jeg jo med.

  Aftenknus fra engens land ;-)

  SvarSlet
 12. Tapas er skønt. Og hygge med venner foran tv lyder super hyggeligt. God aften til dig:)
  Knus

  SvarSlet
 13. Sjovt - Jeg har faktisk lige siddet i morges og fortalt pigerne om "i gamle dage", da vi stod op midt om natten og så boksning og spiste spejepølsemadder.

  SvarSlet
 14. Tusind tak for alle jeres kommentarer, min maskine er noget langsom i dag, jeg ved slet ikke lige hvad der sker for den, så det har ikke været muligt for mig at være inde og kommentere hos jer, jeg læser alt :)men den er ikke meget for at sende, nu må jeg lige køre noget ryd op på den, så håber jeg det hjælper

  Lavendel jeg kunne godt se at der stod at den ville fryse væk men skyde igen næste år, jeg tror bare jeg holder den inde

  Ja Mor det var hyggeligt som du kan se længere nede så har Camilla også kommenteret det, så det er noget der er brændt fast i vores barndomserinderinger :)
  Knus

  MissMuffin jeg må jo tilstå at jeg har fået dem på mit job, hvor de har været inde som prøver, men jeg ved at de kan købes i butikkerne, måske man skulle prøve Bilka eller nogle andre store havecentre. Håber det lykkes dig at finde dem !

  Jeg tror at dine tanker om grokraft kunne være tiltrængt her på 1, Pi, kan du nu få hygget dig med hunden :)

  Lene det kan jeg altså godt forstå at han er ked af :)

  Margith dem har jeg fået på mit job, men de kan købes i butikkerne :)

  Fivetosix jeg skal prøve at tage udfordringen op, tak for det og tak for at du smed en kommentar :)

  Jeannette Mariae det er sjovt med de barndomsminder. jeg har selv overført dem til min datter :) hun er helt tosset med de samme to ting :) hun er ikke hjemme i aften men skal se kampen med sin far :)
  Knus fra byens tage.

  Hanne jeg har fundet et sted hvor man kan købe det hele færdigt uden at det koster en bondegård, så det er bare herligt. Kan du også have en god aften. Håber at du har fundet det til dit picnic tema, ellers skal du bare google ordet picnic og så søg i billeder, her kommer der rigtig mange som du kan bruge :)

  Ja Camilla vi har godt nok set mange af de kampe da vi var børn, og jeg elsker det stadigvæk, Cecilie er jo også altid blevet tvangsindlagt til at se dem, det må du gøre med pigerene også, og nej jeg er slet ikke misundelig over at du skal til USA, griner :)
  Knus og god aften

  Kan I alle have en dejlig aften, ligegyldigt om I skal se boksning eller ej.

  Knus herfra

  SvarSlet
 15. Sikke da nogle sunde egenskaber de planter har. Jeg kender dem ikke, men vil prøve at google dem.
  Boksning er ikke lige mig, ser også sjældent tv.
  God weekend til dig
  Knus

  SvarSlet
 16. Manna du må også have en rigtig god weekend, jeg håber at du kan få fat i nogle af planterne !

  Knus

  SvarSlet
 17. Tak Pernille, jeg fandt noget straks efter dine anvisninger:)
  God søndag

  SvarSlet
 18. Det var gódt Hanne, håber at de er blevet rigtig fine :)

  Knus

  SvarSlet