onsdag den 2. september 2009

Planter for indeklimaet og sjælen...

Jeg har tidligere skrevet om at planter er godt for indeklimaet . NASA har lavet en undersøgelse hvor de er kommet frem til at de her 10 planter er de der gavner vores indeklima bedst, det vil sige dem der renser luften på den bedste måde . Aglaonema, Bambuspalme, Chrysantemum, Filodendron, Fredslilje, Gerbera, Guldranke, Gummifigen, Svigermors skarpe tunge og Vedbend
Lige nu er der masser af Chrysantemum i butikkerne, udvalget er rigtig stort, så der skulle være noget for enhver smag så hvorfor ikke købe nogle af de planter der gør noget godt for os !

Jeg elsker gerbera og har dem rigtig tit her på første. Hvis man skal se om en gerbera er frisk skal man kigge på øjet, hvis de ser ud som her på billedet så er de okay, når de begynder at flade lidt ud og virke lidt støvede derinde, ja så er blomsten ved at være på retur, ja jeg arbejder sammen med en der har været ansat i et gartneri der dyrkede gerbera:)
I dag har jeg tidlig dag på jobbet, det vil sige til klokken tre, hvad eftermiddagen kommer til at bringe det ved jeg ikke helt endnu.
Har du spændende planer for i dag.....

17 kommentarer:

 1. Jeg elsker også gerbera og flere af de andre blomster, du nævner - og det er dejligt at vide, at blomster ikke bare gavner øjet men også vores indeklima.

  Mine planer er lidt indkøb til gæster, at pusle i haven og at løbe en lang tur. Og vejret er helt perfekt :-)

  Rigtig god onsdag til dig, klem ;)

  SvarSlet
 2. Iiiih... tak for dit fine indlæg. Jeg skal faktisk have nye planter til stuen i denne uge - så det kunne ikke komme på et bedre tidspunkt - tak.

  I dag skal jeg vist bare slappe af og nyde. Jeg skal lige forbi biblioteket når jeg har fri kl 18 - og så ellers bare hjem i stuen!

  SvarSlet
 3. Tak for de gode tips. Jeg glæder mig også sådan over de smukke vækster, der er her netop no og gerbera er fantastiske både i farver og form...

  Her sover Anton, har faktisk gjort det, det meste af formiddagen, så jeg slapper lidt af foran computeren og opdaterer mig på blogverdenen.

  Ellers skal jeg have gjort rent, her trænger gevaldigt...

  Fortsat dejlig dag til dig.

  Knus ;-)

  SvarSlet
 4. De første kastanjer fandt jeg allerede sidste week end i Tyskland.
  Og så i går.
  De begynder vist så småt at være der.
  Jeg er sikker på, at også kastanjer må være godt for indeklimaet...
  eller i hvertfald ligger de godt i hånden.

  KAren

  SvarSlet
 5. Det er dejligt med planter - at det så gavner for andet end det dejlige syn, er da bare godt :-).
  Kan også rigtig godt lide Gerbera.
  Ingen store planer for idag - den står mest på afsending af alle de papirer, der skal udfyldes, når man bliver ledig. Og dét er ikke småting. Det er næsten en videnskab at blive ledig :-). Pyha.
  Hvis vejret stadig er ok, når jeg kommer hjem, går jeg nok lidt ud i haven og arbejder videre på projekt 'top-trimmet-have' :-))

  KH Gittemay

  SvarSlet
 6. Hvor heldigt, for fredsliljer er det eneste jeg kan holde liv og jeg køber tit afskårne krysanthemum, for de holder så længe..
  Dejligt at de både er gavnlige for indeklimaet og for øjet:)

  Jeg skal til frisør i eftermiddag og måske li ose lidt rundt i et par butikker inden:)
  I aften står den vidst bar på gåtur med Emma og så skal jeg have lagt en frygteligt masse vasketøj sammen...

  SvarSlet
 7. Elsker også blomster, og elsker denne årstid vi går i møde. Bor på landet og elsker at cykle forbi når landmanden pløjer, duften af muldjord !! lyder måske lidt skørt !!

  Formiddagen er gået med at hive mig i håret over hvor dumt det er at være arbejdssøgende !! Der er jo intet at søge og tiden kan være rigtig lang inden at ungerne kommer hjem !
  Men skal heldigvis til løb i aften !! *SS*

  SvarSlet
 8. Tak for et dejligt blomsterindlæg. og held og lykke med dit projekt, du skrev om i går. Det skal nok lykkes for dig. Nu ved vi det jo allesammen........ så.....:-)

  SvarSlet
 9. Jeg er lige blevet færdig med at pudse vinduer og gøre rent i stuen.
  Nu sidder jeg og får lyst til en Fredslilje, men hvor pokker kan den stå. Jeg har en Aspargaratus, som er en kvælstofplanter, der gavner indeklimaet. Ja, en Rosengeranium burde her også være, så måske en tur til gartneren i eftermiddag, og ellers holder jeg fri fra griseriet i dag.

  SvarSlet
 10. Gerbera er min yndlingsblomst. Synes den er så smuk og enkel.

  Til gengæld er jeg ikke så meget til de der chrysante"numser".

  SvarSlet
 11. Jeg er også vild med gerbera - sikke nogle smukke farver ;-) God aften til dig. Knus

  SvarSlet
 12. Så må vi have vinduerne fyldt med Chrysantemum, jeg synes også Gerbera er en smuk blomst, bare jeg kan blive fri for at bruge dem i dekorationer, da den er svær at arbejde med.
  Knus her fra.

  SvarSlet
 13. Gerbera er blandt mine yndlingsblomster :-)
  Jeg synes, at de er så smukke og enkle uden at være opstyltede.

  Dagen er gået med arbejde, træning, et kvarters intensiv butiksosning, hente cykel hos svigerforældre, lave mad og blogge lidt. Og nu er det snart sengetid og i morgen venter en dag, som er endnu længere! :-)

  SvarSlet
 14. Svigermors skarpe tunge er en rigtig mormor plante. Der er mange der ikke bryder sig om den, men jeg tror jeg skal have anskaffet mig en.. Jeg har altid friske buketer i stuen.. Men her det sidste stykke tid er jeg lidt ærgelig hvis jeg får en bundet buket fra blomsterhandleren.. Ja jeg er et skarn :-))
  De er så dyre, og tænk alle de løg eller stauder jeg kunne få..

  SvarSlet
 15. Hej Pernille. Tusind tak for din tilmelding og hilsen på min blog. Du er så fast læser nr 61 og som jeg skriver er jeg både glad men også lidt ydmyg og ikke mindst forundret over, at så mange kn interessere sig for mig og mine meritter. Jeg synes jo jeg er ganske almindelig grænsende til det kedelige.
  Mht din blog, så har jeg aldrig før besøgt den ,men den ser lys, venlig- åben og enkel ud og det kan jeg godt lide, for så kommer farverne på dine fotos til sin ret og man se, hvad du lægger vægt på. Det forsvinder ikke i blomsterranker men er smuk og sommerlig.
  Jeg glæder mig til at følge dig og se, hvad du bedriver.

  SvarSlet
 16. Det lyder som nogle dejlige ting at du skal lave Madame
  Knus og god dag !

  Houset i Hou, jeg håber at du får købt nogle fine planter !

  Jeannette Mariae det lyder dejligt at du har haft en stille og rolig formiddag, med tid til dig selv !

  Knus

  Jeg er også sikker på at kastanjer er godt for indeklimaet, de er ihvertfald smukke at se på
  Knus

  Gittemay, jeg tror også at jeg skal have et projekt top trimmet have :) uha ja der er mange papirere der skal udfyldes når man bliver ledig !
  Knus

  MissMuffin jeg hader at ordne vasketøj :) er spændt på om vi får deit hår at se :)
  Knus

  SvarSlet
 17. Fynpige du har ganske ret, det er ikke let at være arbejdsløs i de her tider, der er ikke mange job at få :(

  Håber at det går godt med dit løb.

  Knus

  Betty det er nemlig det der er meget smart ved at sige det højt, nu bliver jeg nødt til at tage mig sammen :)
  Knus


  Ja Manna det er godt nok at holde sig lidt væk fra alt det "griseri".. griner.
  Håber du får købt nogle flotte planter !
  Knus

  Fru E, jeg er også mere til gerbera end numser, de må stå udenfor ... :)
  Knus

  Anette ja de er så smukke og de kan fås i så mange farver i dag
  Knus

  Conny, du kan have ret i at de ikke er lette at arbejde med, kun hvis de er på ståltråd,
  Knus

  Piskeris du har da haft en travl dag, håber lige du får samlet noget energi til din dag i morgen hvis den er længere :)
  Knus

  Mette man kan få rigtig mange løg for en bukets pris! Svigermors skarpe tunge den er ikke til at slå ihjel har du først den kan du næsten have den hele livet :) der bliver solgt rigtig mange af dem, fordi den er lidt oppe i tiden.
  Knus

  Karin Grøn tak for ordene om min blog, ja jeg har det ligesom dig, jeg undres også over at der kommer så mange ind og besøger en, men det er jo noget der gør en rigtig glad :)

  Knus

  SvarSlet