tirsdag den 15. september 2009

Mit eget sted....

Madame skriver idag et indlæg om mig tid og det fik mig til at tænke på, at det altid for mig har været utrolig vigtigt at have et mig - sted.

Ligegyldigt hvor småt eller stort jeg har boet har jeg altid haft en lille plet der var helt min egen.
Cecilies far og jeg flyttede sammen på 18 kvm. Vores køkken var så lillet at den der skulle tørre af måtte stå i stuen, men alligevel havde jeg et sted der var mit. En lille hylde med alt mit "vigtigste" krimskrams og en stol - ting der lige betød noget for mig.
Nu har jeg hele 1. for mig selv, så det gør det hele noget lettere :)
Har du et sted der er helt dit eget, hvor du kan trække dig tilbage og lade op.....

God tirsdag til dig

19 kommentarer:

 1. Hmmm - ved ikke lige om det er mit eget sted... det er lidt svært, med to hjemmeboende børn, der som en selvfølge er overalt i lejligheden, samt to frække hunde, der også indtager lidt af hvert ;-) men er jo dog ofte alene, da ældste tager til kæresten og yngste til sin far, hveranden weekend. Men mit kontor/soveværelse, er meget mit eget. Og døren bliver ofte lukket, når jeg sætter mig herind om aftenen... så lidt mit eget er det vel ;-)

  SvarSlet
 2. Jeg ved heller ikke lige om jeg har "mit eget sted" Der er flere steder hvor det mest er mine ting der ligger (håndarbejde og bøger/blade) men ellers tror jeg ikke jeg har mit eget sted. God dag til dig. Knus

  SvarSlet
 3. Nej, det har jeg faktisk ikke, Pernille. Vi har to stuer og bruger gerne hver sin til computerarbejde. De er kun adskilt af entreen, der ligger imellem dem. Men vi er gode til at lade hinanden være i fred og også til at lave noget sammen.
  Jeg kan huske, at Virginia Woolf har skrevet bogen 'A room of one's own' - om vigtigheden af at have et rum for sig selv.

  SvarSlet
 4. Det må være min lejlighed. Men det er jo også nemt for mig da jeg bor alene, så... jo, mit hjem er MIT sted. Det er min oase og her jeg samler energi. Sel' go' tirsdag. Knus

  SvarSlet
 5. jeg har egentlig mange små kroge og steder der er "mine". Men det eneste sted der virkelgi er MIT, er min systue. Der kan jeg regere, kreativere, hygge, mugge, og bare være.
  Jeg plejer at sige det er mit terapi-rum :-)

  KH Maria.

  SvarSlet
 6. Nej, det har jeg ikke. Trods masser af kvm., er det aldrig blevet lavet. Men ønsket er der - og så alligevel. Behovet er ikke alarmerende stort, for jeg er ret god til at trække mig tilbage, selvom jeg er i rum med andre. Ellers trækker jeg ud i haven :-).
  Et værksted vil jeg til gengæld mægtig gerne have - så alle mine ting kan være samlet, og jeg kan lave noget uden at skulle pakke sammen samme dag :-)).

  KH Gittemay

  SvarSlet
 7. Jeg har mit eget værelse med mange af mine ting, men sidder tit i stuen alligevel. Tror egentlig at mit drivhus er det sted jeg føler bedst tilpas alene om sommeren. Om vinteren er min stol på syværelset, med en kop the og sterinlys, det er heller ikke dårligt.
  Men det er sjældent jeg er alene.
  God dag.

  SvarSlet
 8. Vores lejlighd er kun 60 kvm, så der er heller ikke meget plads til at være alene. Dog står Kristians ting stadig i hans lejlighed ind til den er solgt, så det føles meget som "kun mit"..
  Heldigvis har jeg tit alene-tid og jeg nyder den.. Det er vigtigt for både Kristian og mig at vi laver noget hver for sig og giver plads til alene-tid, så jeg har ikke noget at klage over..

  SvarSlet
 9. Jeg har også mine ting liggende mange forskellige steder. Jeg har et bord ved siden af Husbonds og en reol med kun mit, men det er mest, når jeg er alene og har tid til mig selv at jeg synes, jeg har et sted kun for mig. Det kan såmænd også være ude i haven med rive og jord under neglene - ren meditation :o) God tirsdag til dig også

  SvarSlet
 10. Hmmmm.... nej tror dælme mange af os Q ikke er gode nok til at give os selv "lov" til at have vores eget sted !!! Ungerne har deres egne værelse, manden har værkstedet. Er blevet rådet til at finde mit sted, for forsøger at holde det ene sofahjørne som mit. Men gang på gang må jeg smide børn væk derfra !! *GGG*
  Så indtil nu er det i vaskehuset, hvor jeg kan stå og synge på sangen fra "venter på far" ... med at vaskesøjlen er mit alter hvor man vasker forfra og forfra igen !! *GG*

  SvarSlet
 11. Mit eget sted er hele lejligheden, her er jeg "mig-sæl", og har to steder, hvor jeg er mest glad for at være.
  Soveværelse/syhjørne og
  I min entré, som indtil videre fungerer som kontor. Nåh- ja, og så er der da mit helt nye køkken

  SvarSlet
 12. Føler vel at mit og døtrenes hjem er mit eget sted.. Vi har godt med plads. Synes det er skønt, at du bevidst altid skaber dit eget sted :-)

  SvarSlet
 13. Det med mit eget sted har været svært optil nu, hvor yngstedatteren er flyttet ud...nu er hele lejligheden mit eget sted, som rummer mig og mine ting...og som jeg kan vælge at lukke døren til og bare være mig-alene... :o)

  SvarSlet
 14. Vil du dele, Pernille? ;-) hvor finder du de søde motiver som du bruger som uroer/mobiler? Er det tapet rester du klipper ud af, eller karton, eller? ;-) Du har godt nok lagt et link ind til rådyr, mener jeg det var... men du har vist også haft ugler, eller var det hunde ;-)

  SvarSlet
 15. Jeg har vist ikke noget jeg sådan betegner som mit eget sted. Det skulle da lige være bryggerset aka vaskehuset :o) Det må jeg underligt nok få helt for mig selv.

  Men jeg drømmer om, at lave gæsteværelset om en dag. Vi må se. Kommer tid, kommer krea-rum til mig :-)

  SvarSlet
 16. Ja Kirsten jeg syntes da godt man kan sige at dit kontor/soveværelse er dit eget, det er dejligt at kunne være et sted hvor der er fred.

  Anette det er jo heller ikke alle der har brug for sådan et sted,men det lyder alligevel til at du har nogle zoner der mere er dine :)


  Hun har ret hende Virgina, Madame :), men dig og Monsieur har alligevel da lidt hver sit hjørne, syntes da lige jeg kan huske noget om en nyindkøbt stol :)

  Frk. Bibo, du siger lige det rigtige ord - energi- for det er nemlig det man samler på sit eget sted :)

  Maria det må være skønt med det syrum, dit helt eget legerum !

  Gittemay jeg kan godt forstå din drøm om værkstedet, det er meget lettere at få lavet nogle ting hvis man ikke skal slæbe det hele frem hver gang !

  Margith det lyder til at du har mange dejlige alene steder, at man har sådan steder betyder jo ikke at man ikke skal være sammen med andre :)

  MissMuffin, det er så vigtigt med den alene tid du skriver om, uden den har jeg heller aldrig kunnet leve i et parforhold !

  Mette B, det at gå i haven alene, det giver jeg dig ret i det er ren meditation !

  Fynpige, det er lidt kummerligt hvis vi kvinder kun får tildelt vaskerummet ... griner, men det lyder da til at du hygger dig når du bryder ud i din skønsang der ! og du bliver garenteret ikke forstyrret af hverken mand eller børn - de plejer ikke at være så vilde med at vaske :):)

  Miri, det der med at skabe mit eget sted er noget der ligger så dybt. Jeg tror det er så vigtigt.

  Manna det er meget lettere for os som bor alene, her kan der jo ikke komme nogle og blande sig i hvordan vi indretter, der kan være pigenips, loppefund og krystaller overalt hvis det er det man er til.!

  Pi Andrea, du kan tro at du kommer til at nyde det. Kommer de malere da ikke snart, jeg er så spøndt på den karma- lilla :)

  ... Du kan tro at jeg gerne vil dele. De uroer jeg laver finder jeg tit på nettet, jeg har haft en med en ræv, og det var bare et klipart jeg havde fundet og printet ud i skabelon til den størrelse jeg ville have. Jeg klipper tit i tapet, jeg har også købt papir fra Rie Elise Larsen, samt enkel stykker papir fra min boghandel. Jeg skal nok lige ligge nogle links eller skabeloner ud næste gang jeg laver et klip.
  Knus

  SvarSlet
 17. Fru E, ingen tvil om at du vil få glæde af dit krea rum når du engang får det. Jeg har forresten kigget i kaldendern og det er kun næste lørdag at jeg skal noget : sender dig lige en mail også :)
  Knus

  SvarSlet
 18. Her i lejligheder er et værelse som jeg betragter som midt,det er fyldt op med sy ting bøger mapper med udklip m.m.Jeg mener jeg ejer 90% og 10% er Pouls, han får lov at sove til middag på briksen, der står i værelset
  Knus til dig

  SvarSlet
 19. Conny det lyder som en rigtig god løsning i har fundet der, det må være dejligt med et helt værelse til alt dit papir og det, og så er det da fint at Poul kan få lov at sove til middag der :)

  Kan du have en god aften

  SvarSlet