torsdag den 3. september 2009

Hvordan tager man det roligt....

Når man vågner op og tænder fjernsynet og hører at Odense er ramt af en dødelig hundevirus, så kan man GODT mærke panikken brede sig.
Her er et uddrag fra avisen i dag :

Odense: En dødelig hundevirus plager Vollsmose, og virusen kan meget vel sprede sig til resten af byen.Inden for de seneste tre uger har dyrlægerne på Skibhus Dyreklinik tilset fem hvalpe med den såkaldte parvovirus diarré, der begynder med en blodig, kraftig ildelugtende tynd mave, og som i værste fald ender med at angribe hundens hjertemuskulatur med dødelig udgang. Én af de fem hunde, en fem måneder gammel hvalp, er død af virusangrebet.
Hjælp....... da jeg var ude med Hugo i morges fik han ikke lov at hilse på nogle hunde - overhovedet- men sådan kan det jo ikke forsætte, jeg håber at den her hundevirus bliver bekæmpet hurtigt.
Jeg er alene på job i dag, altså i min lille gruppe, jeg satser på at gå lidt tidligere, der er lige nogle småærinder som skal klares, og jubii så er det jo torsdag og jeg skal gøre rent :):)
Kan I have en rigtig dejlig torsdag....... fra hende der er lige ved at gå i hundeviruspanik!

19 kommentarer:

 1. Jeg tror ikke der er nogen grund til at panike. Det er mest hvalpe der er udsatte, hvilke jo er slemt nok, men dem kan man nemmere holde indendøre, så længe et står på . V I andre skal bare ikke lade vores hunde snuse til andres efterladen skaber.

  SvarSlet
 2. Jeg tænkte også straks på dig da jeg hørte det i morgentv.
  Men mon ikke det mest rammer hunde/hvalpe der ikke er vaccineret?
  God dag til dig.

  SvarSlet
 3. Åh nej, Pernille, det lyder slemt. Men nu har pressen jo en tendens til at blæse alt op som katastrofer. Er det en sygdom, man kan vaccinere mod? Eller forebygge på anden vis?

  Varm klem og ha' en god dag...

  SvarSlet
 4. Jeg læste om det i nat på internettet og tænkte straks på dig. Men så vidt jeg har forstået gælder det for hvalpe, men uanset hvad så kan man jo aldrig være for påpasselig i sådan en alvorlig situation.
  Pernille, hav en rigtig god torsdag.

  SvarSlet
 5. Jeg spidset øre da, jeg så det i morgen Tv. Men jeg tror ikke vores hunde er i risiko gruppen, de er jo vaccineret.. Du vil måske tro det er løgn med der er mange hunde der ikke er det.. Du ed dem der er importeret fra østeuropa..
  der så mange der avler hunde kun profitens skyld.. Navligt de små hune som er meget populære fortiden..
  Gulddrengen er ikke i risiko gruppen, men godt du passer ekstra på ham.

  SvarSlet
 6. Altså med mindre du bor i Vollsmoseområdet i Odense, så ville jeg tage det med ro. Der blev nemlig sagt, at det var hvalpe fra tæver, der ikke var vaccineret. Hvis din hvalp blev vaccineret som lille og får sin årlige vaccination så har et fået parvovirusvaccination og den er vel holdt ved lige. Det ligner det hysteri, der var i starten af svineinfluenzaen og som , så vidt jeg kan se, hang sammen med, at der var sommertid på redaktionerne og de ikke havde noget at skrive om.
  Der blev også sagt at det ikke var hundene imellem det smittede, men når de rodede i hinandens hm hm.
  Så mon ikke problemet er vildt overdrevet- som alt hvad man hører og ser i pressen. Husk interviewet med dyrlægen var på måske 15-20 min og det så er skåret ned, så det passer med historien. Jeg har været PR ansvarlig på to scener i mange år og ved hvad de kan få sig selv til at skrive om, så det det passer i deres virkelighed men aldrig er sket. Ligeledes har jeg været i TV. De optog ½ dag- jeg var helt groggy af at tale tegndansk og så tog de kun mit ansigt.

  SvarSlet
 7. Jeg læste det på tekst TV i går aftes, og du og Hugo var straks i mine tanker!
  Jeg håbede på, at du havde set eller hørt det, og det havde du guskelov.
  Jeg ville godt nok ringe til en dyrlæge og spørge om der var noget man kunne/skulle gøre, eller om de vacciner hunden har fået, er nok.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 8. Pyh Pernille, jeg kan godt forstå, du lige blev lidt nervøs, men jeg tror, det er hvalpe, der smittes.
  Bugsy blev meget syg af den virus, kort tid efter, yngste kom hjem med ham fra Spanien. Han var 4-5 mdr. og var indlagt i nogle dage og fik drop og medicin, men klarede sig fint.
  Men en ældre hund, der følger vaccinationsprogrammet skal nok klare sig.

  SvarSlet
 9. Nervøs bliver man uanset hvad, men jeg synes det er en god ide at snakke med en dyrlæge eller måske har dyrlægerne hjemmesider hvor de giver mere information.

  SvarSlet
 10. Du skal ikke panikke, kære du! Det skal nok gå og du er jo så opmærksom på ham hele tiden, så du vil sikkert opdage det hurtigt og så kan man jo sætte ind.

  Knus fra engen ;-)

  SvarSlet
 11. Bar rolig Pernille, det er kun de hunde der ikke er vaccineret det er farligt for..
  Som Mette skriver, så er der desværre mange importører og dårlige avlere, der ikke får deres hunde vaccineret..
  Hvis alle vaccinerede deres hunde ville parvoen heller ikke være i Danmark..

  SvarSlet
 12. Jeg hørte det godt i TV i morges, når man er hunde bliver man da forskrækket,så du må passe ekstra godt på Hugo.
  Knus

  SvarSlet
 13. Tusind tak for alle jeres kommentarer.

  Ja jeg ved godt at det sikkert er blæst meget ud i pressen, men nervøs det bliver man.

  Jeg bor ikke tæt på der hvor der har været udbrud, og Hugo har sine vacciner, så det skal nok gå.

  Indtil nu er det også kun hvalpe det har ramt, men i pressen i morges der var det jo nærmest dødeligt bare at gå en tur.

  Det er helt umuligt at komme gennem til dyrlægen :) panikken har bredt sig her i City, men jeg er rolig nu igen !

  Knus

  SvarSlet
 14. Jeg har lige læst lidt om det på nettet og hvis Hugo bliver vaccineret årligt skulle risikoen ikke være stor for det (sådan som jeg forstår det) Jeg kan sagtens forstå dig - jeg tror også at pressen er ´med til at skabe en del panik hos folk. Knus til dig og klap til Hugo!

  SvarSlet
 15. Anette jeg har lige snakke med dyrlægen, og det er desværre ingen garanti at de bliver vaccineret hver år :( man skal hold dem i snor og sørge for at de ikke lugter til andre høm hømer.

  Vi skal til vores årlige vaccine på torsdag, det var jo faktisk den virus Hugo havde et strej af for et par måneder siden !

  Knus

  SvarSlet
 16. Tænk , hvor ofte vi bliver opskræmte af medierne ....

  SvarSlet
 17. Det giver jeg dig helt ret i Miri, de har en platform hvor det hurtigt kommer ud !

  Knus

  SvarSlet
 18. Ellers må du sende kræet ud på landet til mig - så kan Hugo og jeg gå lange ture sammen...Bare han ikke spiser mine katte !!!

  SvarSlet
 19. Hejsa min ven, ja det er da lige før at jeg må sende Hugo på landet, ligesom da man sendte børn ud af byerne for pesten. Hmm jeg ved ikke lige hvordan han vil klare de der katte !

  Håber at det går godt hos dig !

  Knus

  SvarSlet