fredag den 24. april 2009

Planter for helbredet ...

I et fagblad på min arbejdsplads har jeg læst en artikel som jeg lige kort vil fortælle om her.
Den fortæller at ny forskning fra Holland har vist at planter kan have en gavnlig effekt på vores arbejdsmiljø. Det gælder især indflydelse på medarbejdere der er plaget af træthed eller har helbredsmæssige problemer. Planterne gør det at de skaber et naturligt miljø der får os til at føle os hjemme. Udover det giver planterne os også et bedre indeklima.
Dermed har planterne indflydelse på vores psykiske velbefindende og får os til at føle os mindre trætte og mindre stressede. I undersøgelsen har man fundet ud af at det optimale er, at der er en stor plante pr. 2 medarbejdere eller en stor plante for hver 12 kvm.
Så hvis du ikke har planter der hvor du arbejder - så er det da lige værd at overveje. Tænk hvis der ikke skal mere til for at vi får det bare lidt bedre.
Jeg har planter i mit vindue og på mit bord, derudover er mit skrivebord indrettet efter feng shui :) i den udstrækning det nu kan lade sig gøre !
Der kan læses mere her http://www.plantsforpeople.org/
Jeg håber at det kun er mig der skal have en lang arbejdsdag og at I andre nyder fredagen og solen....

15 kommentarer:

 1. Det var spændende at høre, Pernille, jeg vil straks anskaffe mig et par planter til mit lydstudie! Det har jeg slet ikke tænkt på, selv om jeg elsker planter!

  Ha' en god arbejdssdag - her knokles også på fuld kraft :O)

  SvarSlet
 2. Jeg har længe overvejet at lave lidt feng shui i mit kontor, så jeg kan få skabt et bedre rum. Nu roder det VOLDSOMT. Men det er lige det med at have tiden og overskudet til det. ;-) Bortset fra det kan jeg berette om strålende sol, sen morgenmad på terrassen, vasketøj der blafrer yderst blidt og behageligt, og sender solskinstanker i din retning så du overlever den lange arbejdsdag. God arbejdslyst! Solskinskram.

  SvarSlet
 3. Jamen planter ER bare noget der betyder gode ting på mange måder for os mennesker. Både som noget smuk at kigge på, men også fordi de jo er med til at holde et godt klima.

  Det skal man ikke undervurdere.

  Min fredag er doven og jeg håber at du får en god weekend efter din lange dag.

  :-)

  SvarSlet
 4. Planter er så vigtige og ikke mindst budskabet: glæde......

  SvarSlet
 5. Det er vel ikke kun på arbejdet, men også og især der hjemme at planter kan have en god indflydelse på vores velbefinde. :-)

  Lige for tiden har vi ikke så mange ( kun cirka 40 små og større grønne planter ) i vores lejlighed og så er der jo alle vore små blomster-børn ude på altanen.

  Alle vores planter er dagligt med til at glæde os og give os en mulighed for lige at stoppe op i nogle sekunder, imens vi beundre deres sidste nye påfund af blade eller blomster.

  SvarSlet
 6. Madame du må da helt sikkert have nogle til dit studie, det vil hygge noget i alle de ledninger du sidder i.
  Jeg er stadig på arbejde :(

  Bibo man skal lige have overskudet til det inden at man begynder med feng shui men det kan gøre noget godt.
  Lyder godt at det er solskin hos dig.

  Henriette planter er noget der gør os glade, jeg bliver altid glad når jeg har en buket stående. Kan du også have en dejlig weekend.

  Marianne, planter spreder nemlig glæde, og det kan vi ikke jo få for meget af :)
  Kan du have en god fredag

  Tine du har ret blomster er gode for os ligegyldigt hvor de er.
  Det er da mange at i har 40 blomster det har jeg da langtfra derhjemme :)
  Dejligt at i også laver nogle blomsterbørn.
  Knus og god fredag

  SvarSlet
 7. Jeg tror helt sikker på at det er gavnligt for helbred og velvære at have planter omkring sig.
  Hvor mange er nok en smagssag :-)

  SvarSlet
 8. Margrethe jeg tror også helt sikkert at det har sin virkning, om ikke andet så er det da kønt at kigge på. Nogle gange har jeg rigtig mange andre gange næsten ikke nogle, det kommer lige lidt an på mit humør
  Knus

  SvarSlet
 9. Kære Pernille
  Der ligger en besked til dig

  http://vibekes-mad.blogspot.com/2009/04/italienske-skiver.html

  under kommentarer
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 10. Det var spændende at læse det, du skriver om planter. Jeg elsker at følge med i de planters liv, jeg har.
  Håber, det går godt med vovsen. Kan han komme ud at gå?
  God weekend

  SvarSlet
 11. Så må i have et fantastisk arbejdsmiljø på GASA med alle de planter :-)

  SvarSlet
 12. Håber du har fået fri nu og kan nyde dine egne planter derhjemme :-)

  SvarSlet
 13. Betty jeg syntes også at det er spændende at se blomsterne gro, nu har jeg jo et citrontræ som jeg prøver at få frugter på :)

  Ja Camilla man skulle jo mene at Gasa var det perfekte sted, de sidste dage har jeg dog siddet i larm og vinkelslibere da de er ved at bygge en væg lige bag ved mig, jeg har ikke engang kunnet tale i telefon :) men planter ja det har vi :)
  Hyggeligt at du kom forbi min blog min søde søster !

  Lene jeg var hjemme lige lidt i syv så det var en lang lang dag, men nu har jeg weekenden til at nyde min egne planter, jeg har dog ikke så mange for tiden :) men dem jeg har må lige have lidt omsorg :)

  Rigtig god aften derude i blogland

  SvarSlet
 14. Det lyder rigtig og spændende - På min mands arbejdsplads, en stor værktøjsfabrik, er der placeret store planter i mellem alle de store maskiner. Det må være lidt mere gennemtænkt end som så :-)

  SvarSlet
 15. Kære Lis det kan da godt være at de har haft tænkt over det :) for det er da ikke så almendeligt at der står planter på sådan en arbejdsplads.
  God aften til dig

  SvarSlet