fredag den 10. april 2009

Mit husalter...

For mange år siden fik jeg syntes jeg selv den geniale ide at jeg ville bruge et gammelt vindue som hylde.

Min veninde og jeg vi startede jagten over hele Fyn for at finde et sådan vindue, det var slet ikke let til trods for at vi prøvede genbyg og alt muligt.

Til sidst lykkedes det os at finde det i Falsled. Jeg ved ikke hvor godt i kender denne by, men her ligger altså et kendt spisested, der er meget fint. Vi fandt vinduet i en butik lige ved siden af. Da vi skulle starte Mettes gamle bil igen, så ville den ikke, lige meget hvad vi gjorde så var den død. Men vejen forbi Falsled Kro gik lidt nedad så der var jo ikke andet for end at vi måtte løbe den her bil igang. Mig bag rattet, Mette skubbende bilen, iført stiletter, forbi Falsled Kro hvor de fine gæster fik et dejligt syn, de stod nemlig linet op ude ved siden af kroen fordi nogle kendisser var ved at lande i helikopter på kroens plæne. Vi blev ikke inviteret ind !
Bilen gik i gang og vi vendte hjem med den her fikse hylde.

Thomas havde aldrig set noget så grimt i hele hans liv, så han skulle ikke hænge noget op, men nu er var vi ikke handy for ingenting så vi fik den da op selv.Thomas endte selvfølgelig med at elske den hylde og den blev hurtigt lavet om til vores husalter.

Siden dengang har hylden altid været oppe et eller andet sted. Nu har den været nede i en månedes tid fordi at jeg har rykket om. Det dur slet ikke - nu er det oppe igen, jeg har været igang med boremaskine og det hele.


Hvad man da ikke når sådan en Langfredag.....

14 kommentarer:

 1. Med sådan en herlig oplevelse som baggrund tænker du sikkert på jer to, der måtte skubbe bilen i gang i Falsled, hver gang du ser på din hylde. Og smuk er den, jeg kan godt forstå, du elsker den ;-)

  Klem og hav en dejlig eftermiddag ;-)

  SvarSlet
 2. Ja du kan tro at jeg kan se episoden for mig igen og igen, det værste er at da vi hængte hylden op første gang så faldt den ned midt om natten da der var gået tre uger :):) men jeg nåede at hænge den op igen inden Thomas opdagede det, ellers havde vi måtte høre for det igen og igen.

  Knus og dejlig eftermiddag

  SvarSlet
 3. Kære Pernille
  Åh du skal såmen ikke være ked af at du ikke blev inviteret ind, for nogle år siden, var vi tre par på weekendophold, og det var ved gud ikke noget at råbe hurra for, andet som, at jeg sov vidunderligt i deres gamle restaurerede senge, og vejret var rigtig godt, det var to af vores fem retter også, og det var det!
  Hylden er sød, og sådan er det med nogle ting, de hører bare til, man smider da ikke sjove minder væk.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 4. Kære Vibeke
  Jeg har skam været der indtil flere gange, jeg har en anden veninde som har været inspektør der i mange år. Hvert år var der et arrangement hvor hun kunne tage familie eller venner med.
  Men jeg giver dig ret, priserne står ikke mål med det man får.

  Næsten alle mine møbler har historie så de betyder meget for mig selv om de ikke er kønne alle sammen.
  Ha en dejlig fredag

  SvarSlet
 5. Sikke en skøn hylde og en dejlig historie. Godt du har fået den sat op igen ;)Knus og god aften til dig.

  SvarSlet
 6. Anette jeg er også rigtig glad for at jeg lige fik taget mig sammen, nu mangler jeg bare mit lille tobaksskab

  Kan du også have en god langfredag aften.
  Knus herfra

  SvarSlet
 7. Jeg kan lige forestille mig en forestilling i leverede:)
  Det er en sjov historie som du sikkert tænker på ofte når du ser på hylden?
  Jeg kan rigtig godt lide tanken om et "husalter" og din er smuk:)
  Dejlig langfredag!

  SvarSlet
 8. Oline jeg kan også rigtig godt lide at have et husalter, jeg har normalt et billede stående af Thomas på hylden, når vi så får lyst går vi lige hen og tænder et lys for ham, eller tænder en røgelsespind. Det var ham der i sin tid omdøbte det til vores husalter.

  Kan du have en dejlig dag Oline

  SvarSlet
 9. Elsker møbler med historie... har selv et meget meget gammelt bord fra min farmor og farfar... det var altid min farfar der sad og "rodede" ved det... har flere møbler stående inde ved mine forældre, da jeg desværre ikke har plads til dem, ville ønske jeg havde...

  Skal helt sikkert i gang med hvid maling, EFTER konfirmationen... ;-))

  SvarSlet
 10. Hej Kirsten, jeg har også en gammel skolepult jeg har fået af min morfar da jeg var fem år, øv den er der heller ikke plads til.

  Mine møbler har haft indtil flere farver de har også været afsyrede da det var et hit.

  Nu er de sorte og hvide alle sammen.
  Jeg er sikker på at du kommer til at hygge dig med den hvide maling

  Knus og klem

  SvarSlet
 11. Kære Pernille
  Pragtfuld indlæg fra 1. så sød en historie, du kan da ikke andet end grine og knus-elske dit dejlige husalter. Møbler, der fortæller en eller anden historie, siger mig mere end Ikea- og designmøbler.
  Jeg har en gammel høkasse og min mormors vaskebænk i kolonihaven, som jeg simpelthen ikke aner, hvor jeg skal finde plads til, når kolonihaven sælges.
  En dejlig fredag aften til dig og Hugo
  Knus
  Manna

  SvarSlet
 12. Manna det er ikke nemt når man flytter og nogle gange skal begrænse sig :) da jeg skulle flytte herop troede jeg slet ikke at jeg kunne have alt det som det faktisk viste sig at jeg kunne have.

  Nogle få ting står dog stadig i mit skur, men måske får jeg plads en dag :) jeg kan ihvertfald ikke nænne mig at skille mig af med dem.
  Jeg har også en gammel høkasse, den bruger jeg som natbord. :)

  Rigtig god aften Manna

  SvarSlet
 13. Hi Hi det må have været et ømt syn at se jer to damer. - Og REEEESPPPPKTT selv sætte hylde op, jeg forsøger mig også, nogen gange lykkes det, andre gange er der lidt for meget hul som manden så kommer til at klare. Behøver jeg at sige at er er knapt så vild med mig, når jeg beslutter mig for den slags??
  Hvor skønt at det gik så godt med Hugo, men bliver det ikke svært at holde ham i nogenlunde ro så længe?

  SvarSlet
 14. Hej Lis, du kan tro at jeg efterhånden har lært at være handy-men der er også sket nogle kiks engang imellem, men når jeg får en ide så skal det være nu ! Jo det bliver rigtig svært at holde ham i ro så længe, han vil jo gerne det hele, så han kræver mandsopdækning.

  God påske

  SvarSlet