lørdag den 4. april 2009

Jeg er beruset....

Af duften fra de her opstammede gardenia, jeg havde dem med hjem i fredags, og mine stuer er fuldt med den mest intense duft der springer mig i møde. Gardenia er en lidt sart plante og skal helst vandes med vand der har været kogt, så holder blomsterne bedre.


I mine køkkenvinduer har jeg duftpelargoniaer som også spreder de dejligste dufte, lige nu er der citron, pebermynte og camille .
Håber også at I sidder og er lidt beruset her lørdag aften... af det dejlige vejr det har været i dag.

13 kommentarer:

 1. Kære Pernille
  Jeg ville have haft et glas vin til min mad, men jeg glemte det, det er så typisk for mig, jeg er mere interesseret i at smage maden så det med vinen, glemmer jeg altid.
  Det har været en dejlig dag, mine påskeliljer er ved at springe ud, og eftersom jeg faktsisk har ret mange, så bliver det et flot syn i løbet af en dag eller tre, så det glæder jeg mig til at se.
  De dufte i stuen, får du ikke hovedpine? det gør jeg, hvis der er blomster der dufter rigtig meget.
  Knus
  Fra
  VIbeke

  SvarSlet
 2. Du har de mest fantastiske blomster! Det er virkelig inspirerende. Hvis ikke de dufter alt for stærkt er det lige noget med mig med sådan nogle gardenia. Håber du har haft en skøn lørdag.

  SvarSlet
 3. Jamen sikke smukke blomster - men ligsom Vibeke skriver, får jeg også hovedpine, hvis duften er for stærk, ligesom en parfume gør... desværre...

  Det har været en skøn dag, men hold da op, det er koldt her til aften, i hvert tilfælde her i det jyske...

  SvarSlet
 4. Ja, det har været et fantastisk vejr i dag! Og dine blomster ser dejlige ud - duftpelargonier er berusende dejlige, men gardenia-duften kender jeg slet ikke ;-)

  SvarSlet
 5. Det er lige før duften, kan snuses ud igennem skærmen.
  Jeg viste ikke der fandtes så mange duft pelagoniar..
  Sådanne er duft orgie ville jeg gerne eje.

  SvarSlet
 6. Smukke blomster. Der er ikke meget der kan lyse en stue op, som blomster kan. Selv har jeg 4 buktetter i vinduerne, 1 på sofabordet, 1 orkidee og endnu en plante jeg ikke husker navnet på, i min stue pt. (efter rund dag). Og det er altså skønt :-)

  Ingen beruselse her.

  God søndag.

  SvarSlet
 7. Lørdag aften var jeg beruset efter en skøn dag med mand og børn. Aftenen sluttede hos naboerne til mad på bål (gode bøffer og salat) og hyggelig samvær.
  Jeg kan "atju" forestille mig duften i dine stuer.
  Dejlig søndag til dig.

  SvarSlet
 8. Vibeke det er dejligt at du sætter så stor fokus på maden, selv drikker jeg aldrig vin, det gjorde jeg førhen, jeg ved ikke hvorfor jeg ikke gør det nu, måske glemmer jeg det bare lige som dig. :)

  Jeg får ikke hovedpine af blomsterne, heldigvis, åh det bliver et flot syn med dine påskeliljer.

  Anette jeg syntes du skulle prøve en gardenia, de fås i alle størrelser og det er en blomst man kommer til at holde rigtig meget af ,

  Ja Kirsten kulden kom også snigende her da det blev aften. Det er rigtig synd for jer der ikke kan tåle stærke dufte, men der findes heldigvis også mange smukke blomster der ikke dufter af noget.

  Madame gardenia duften er fantastisk du skulle prøve at få fat i en plante, de holder ikke så længe men de er det værd.

  Mette Lykke, de sidste par år er der kommet rigtig mange duftpelargonier i handlen igen, de fås med de mest fantastiske dufte. Man kan bruge bladene til at ligge i små skåle, eller man kan sy dem ind i små poser, når bladene sidder på planten dufter de mest når man rører ved dem.

  Hjerteveninde du har helt ret, der er ikke noget som blomster der kan lyse op på det hele. Forleden da jeg havde blomster med hjem røg halvdelen ned til min datter, og hun konstaterende også at nu var det hele anderledes og meget meget hyggeligt.

  Kan I have en god dag alle samme

  SvarSlet
 9. Jeg har i mange år haft en ørepinepelargonia, der dog kun duftede hvis man kom i berøring med bladene.
  Desværre gik den til i år, og jeg kan godt savne den specielle duft af den, når man kom forbi den.
  Og gardeniaer - ja de dufter skønt, og dem kan jeg da heldigvis godt tåle. Men dem har jeg heller ikke pt.
  Lige nu er de eneste duftende blomster, der bor her i huset et par af mine orkideer, der har en fin vanilleduft og så mine voksblomster, der når de blomstrer har en fantastisk duft.

  Hav en dejlig søndag på trods af køligheden.

  SvarSlet
 10. En dejlig form for beruselse - den vil jeg prøve at "sælge" til beboerne på mit job. Det ville da være meget mere sundt for dem. :-)
  Jeg elsker duften af Gardenia, men er ikke god til dem - måske er det fordi jeg ikke har kogt vandet som de har fået. Nu vil jeg prøve igen. - Altså når jeg har tid til at købe nogle ... :-)
  Jeg håber du havde en god lørdag og at du får en dejlig søndag.

  SvarSlet
 11. Oline det lyder som en rigtig dejlig lørdag aften at du har haft, jeg elsker om nogen grill.

  Ja man kan godt komme til at nyse af alle de dufte :):)

  Helle mærkelig nok har jeg aldrig haft voksblomster dem tror jeg at jeg vil have fat i. Ørepine pelargonie har jeg også haft, jeg satser også på at få flere i år end dem jeg har nu

  Lis jeg tror det ville være en mægtig ide på din arbejdsplads :):)

  Det er helt sikkert fordi du ikke har brugt kogt vand at du ikke har haft stor succes, de har let ved at smide knopperne hvis de bare får vand fra hanen.

  Kan I have en rigtig dejlig dag

  SvarSlet
 12. Glæder mig til, at komme op i aften, og lade mig beruse.

  SvarSlet
 13. Ja jeg er sikker på at du bliver lidt lettere beruset af de planter :)

  Knus

  SvarSlet