mandag den 2. november 2009

Hvad er hygge....

Jeg omgåes mange mennesker der kommer fra andre lande, og det vi nogle gange kommer til at tale om er begrebet hygge.

Danmark er nemlig landet hvor vi hygger, det ligger i vores sprog og i vores kultur, næsten alle udlændinge har hørt om at vi hygger- men hvordan er det lige vi gør det !

Jeg har tit skulle forklare hvad et begrebet hygge dækker over, og jeg tror næsten altid at jeg begynder med at det er sådan noget med stearinlys og så bevæger jeg mig ellers over i nogle andre ting.

Men hvad er hygge, er det lækker mad, vin, afslapning i sofaen, venner, familie, matadormix, regnvejr, pizza bragt til døren ?
Hygge er for mig rigtig mange ting, hjertevarme og kærlighed . Og så vil jeg da gerne have en kunstig pejs, det behøver slet ikke at være en der kan varme bare en man kan sætte nogle stearinlys i, så er der dømt hygge for alle pengene, de byggede faktisk sådan en engang i et boligprogram.
Min svoger lovede at bygge en når Eneste barnet flyttede hjemmefra, jeg må hellere holde ham op på det, den ville passe så fint ind i de royale gemakker her på 1.... smiler - vi må håbe at han læser mit indlæg i dag.

Hvad er hygge for dig ?....

13 kommentarer:

 1. Jeg synes nu varmen fra vores brændeovn, der forsat kan opvarme hele huset selv her i november, er hyggelig varme. Det er dejligt at krybe sammen i sofaen med et strikketøj og være lun over det hele og mærke varmen smyge sig rundt om en. Så længe temperaturerne i dagtimerne holder sig over frysepunktet, så er der ikke brug for så meget varme bl.a. fordi vores vinterhave genererer så meget varme, at vi ikke behøver at have fyret tændt før det bliver rigtigt koldt. Det er nemlig meget meget dyrt.

  SvarSlet
 2. God stemning, lys og varme. Mad og drikke. Åh- det er svært! For der er forskel på hygge alene og hygge flere sammen....

  SvarSlet
 3. Afslapning og ro er hygge for mig.

  Ikke ro som i at der skal være stille - men når man er i ro og bare skal slappe af med de mennesker man elsker.

  Når man lader opvask være opvask og bare slapper af med familie, venner eller under et tæppe med en god bog.

  SvarSlet
 4. På sådan en regnvejrsdag som i dag så er hygge for mig, hjemmebagte boller og varm kakao og helt klart et par tændte stearinlys.

  SvarSlet
 5. Det vigtigste er at jeg føler mig tryg og godt tilpas...Det er hygge for mig... :o)

  SvarSlet
 6. Hygge for mig kan være mange ting, men håndarbejde eller anden kreativ aktivitet, havearbejde, madlavnig og samvær med andre, eller alene tid, en god bog, sterinlys i den mørketid, varm kakao, et varmt hjem og selvfølgelig inspiration hos andre bloggere :-)

  SvarSlet
 7. For mig er det en stemning..
  Hvor der er ro og samhørighed imellem mennesker..
  Selvføgelig skal du have pejs!

  SvarSlet
 8. Det hyggeligste jeg ved er juleaften, når man er sammen med familien.
  Men det også hyggelig at være oppe i sommerhuset med ild i brændeovnen og stearinlysene tændt og det stormer og rusker i træerne.

  SvarSlet
 9. Stearinlys kan jeg godt være med på :-)

  Hygge er nærhed - at bruge tid sammen med venner eller sin kæreste/ægtefælle, at lave ting sammen for at være sammen og ikke fordi der nødvendigvis er en dybere mening bag, at læse en bog eller se en god film, mens man slapper af på sofaen. Hygge kan også være en kop varm kakao, et tæppe og god musik.

  SvarSlet
 10. Hygge er søndag morgen med familien samlet til langsom morgenmad
  Hygge er alenetid med en hel blank dag foran mig
  Hygge er en god bog, en kop te og et hjørne i sofaen på en regnvejrsdag
  Hygge er når hunden lægger sig tæt op af mig i sofaen (og er ved at skubbe mig ned ;-)
  Jeg kunne blive ved ;-)

  SvarSlet
 11. Simremad, rødvin og uldtæppe :-)

  SvarSlet
 12. Uha, det var et svært spørgsmål, men at være sammen med venner over et godt måltid, er hygge - men man kan jo også hygge sig udmærket helt alene :-) Måske er det, når man giver slip på bekymringerne?

  Klem og ha' en god tirsdag!

  SvarSlet
 13. Jeg har det lidt svært med ordet hygge. Jeg føler nogle bestemte forventninger om, at jeg skal være glad og tilfreds - og det kan jeg ikke være sådan p.g.a. ting og omstændigheder. Jeg tænder stearinlys og brændeovn hver dag/aften, men det betyder ikke nødvendigvis at vi/jeg hygger os.

  SvarSlet