onsdag den 4. november 2009

Natkirken....

I Odense har vi en Domkirke en fantastisk smuk kirke der har rigtig mange aktiviteter, en af dem er at kirken hver fredag er natkirke, følgende tekst er fra Domkirkens hjemmeside

Ssshhh - lyden af natkirke
Natkirken er et rum for stilhed. Man kan også sige, at Natkirken er det rum, der opstår, når der bliver skruet helt ned for den larm, vi ellers er vant til, når mobiltelefoner ringer, fjernsynet kører eller når trafikken buldrer forbi. Stilhed er en mangelvare i dag, og det vil Natkirken gerne gøre noget ved.

I Natkirken må man gerne gå på opdagelse i rummet, kysse kæresten eller sove. Men hvis man snorker bliver man vækket og hvis man vil tale med andre mennesker må man hviske. Det kan godt virke lidt underligt i begyndelsen. Men en helt grundlæggende tanke er, at vi respekterer mennesker i bøn. Det kan også være en stor befrielse, at få lov til at sidde for sig selv i stilhed og bede, meditere eller bare slappe af, uden at være i samtale med andre mennesker.Stilheden bliver krydret med dæmpet musik, som kan føre én nye veje, man opdager, når man sætter sig ned og accepterer stilheden.
Nu bor jeg ikke særlig langt fra kirken og jeg har tit været forbi om fredagen for at tænde et lys, første gang jeg var der var lidt tilfældet, jeg kom forbi på min aftentur med Hugo og stoppede op for at læse skiltet uden for kirken, kirketjeneren kom hen for at sige til mig at jeg godt måtte gå ind selv om jeg havde hund med.

Har du natkirke der hvor du bor, og var det noget du ville benytte dig af hvis det var der ?

22 kommentarer:

 1. Ja, det ville jeg. Hvis man ikke kunne sove, og havde lyst til at gå en tur,ville kirken være det helt rigtige sted at gå hen. Det er et godt sted,for at mærke sig selv helt igennem. knus

  SvarSlet
 2. Det har du ganske ret i mor, jeg syntes også at det er dejligt at kunne gå derop, der bliver lige tændt et lys for dem som ikke er mere !

  Knus

  SvarSlet
 3. Hvilken fantastisk ide !
  Og hvor har de ret, stilhed er en mangelvare.
  De må være et specielt at sidde i stilhed sammen med andre mennesker- smukt

  SvarSlet
 4. Sikke en skøn ide, jeg ville næsten ønske, at jeg havde sådan en kirke i nærheden, - og hvor var det flot, at du godt måtte tage hunden med ind.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 5. Har ikke natkirke i vores by. Men ville helt sikkert - ind i mellem - går derhen, hvis vi havde. Har også flere jeg fx. gerne ville tænde lys for... og ellers bare mærke stilheden, elsker stilhed ;-)

  SvarSlet
 6. Nu er jeg ikke særligt toende og forbinder gudstjenester med noget frygteligt kedeligt, men hvor er det her altså en god ide:)
  Jeg ved ikke om det findes her i Aalborg, men jeg ville nok ikke bruge det alligvel..

  SvarSlet
 7. Jeg elsker Domkirken - har jo sunget der i 30 år fra de helt unge dage og netop Natkirken er noget af det bedste jeg i min tid i menighedsrådet har været med til at lave!!

  SvarSlet
 8. Hvor lyder det bare vidunderligt. Tror ikke vi har sådan en tæt på hvor vi bor.

  Jeg elsker at komme i kirke, men om søndagen er det ikke så velset at have små børn med.

  Første gang jeg var der, fik jeg skæl ud af to fordi min datter spurgte til hvad præsten lavede.

  Knus Grith

  SvarSlet
 9. Her på Øen har jeg ikke hørt om natkirker, men jeg syntes det lyder meget stemnings fyld.. Hvis jeg kom forbi ville jeg også tænde lys for alle dem der ikke er her mere..
  Og et lys for fred og et for kærligheden..

  SvarSlet
 10. Der er absolut ingen natkirke så langt ude på landet, men der er jo så stilheden og storheden i landskabet og jeg finder nok mit fristed i haven eller når jeg står i min stue og ser ud over havet, der i dag er koksgråt og viser tænder som et helt Vesterhav.Det er en underlig vind- østenvind så det suser i huset på en helt ny måde. Jeg har ofte brugt kirker til ro og hvile og engang jeg var på studietur til London gik jeg ind i en kirke ikke så langt fra hvor vi skulle mødes. Det viste sig at være Sct Martin-in-the-Fields der har et berømt kor, som havde prøve da jeg satte mig ind. Jeg fandt først ud af da jeg kom ud hvor jeg havde været, men det var en oplevelse af de allerstørste. Hold da op det var flot musik. Dejligt at din lille hund også måtte komme med. kan godt lide at kirken kan bruges på mange måder.

  SvarSlet
 11. Det var da en fantastisk idé - det har jeg aldrig hørt om før. Ja, det kunne jeg godt finde på at benytte mig af, selv om jeg ikke er kristen i gængs forstand. Jeg er i hvert fald ikke medlem af Folkekirken.

  Klem til dig :)

  SvarSlet
 12. Jeg er et godt initiativ kirken har taget.Her er det, Viborg Domkirke der er natkirke, men kun den første fredag i hver månede fra 19,30 til 23,00 men måden det gøres på,er den samme som i Odense.

  SvarSlet
 13. Hmm jeg tror ikke vi har natkirke i nærheden. Jeg har ihvertfald aldrig hørt om det. Men jeg tror heller ikke jeg ville benytte mig af det, medmindre det var i forbindelse med et arrrengement i byen alligevel. Men jeg blev da helt fanget af billedet. Hvor er det super flot. Er det et du selv har taget?

  SvarSlet
 14. Hej Pernille!
  Har aldrig hørt om en natkirke, men synes at ideen er fantastisk.

  SvarSlet
 15. Nej, jeg er ikke religiøs, så af respekt ville jeg overlade det til mennesker, som ville nyde det mere end jeg :-)

  Men det er da en helt fantastisk smuk kirke - et meget betagende syn :-)

  SvarSlet
 16. Så oplysende Blogland er. Jeg har heller aldrig hørt om natkirker. Kom en sådan her til byen vil jeg benytte mig af det. Bor to minutters gågang fra kirken, og har endvidere udsigt dertil fra køkkenet.

  SvarSlet
 17. Hvor er det stemningsfuldt og smukt. Jeg elsker stilhed og synes at det - i hvert fald hernede - er en stor mangelvare, det virker på mig som om mange mennesker er bange for stilhed.
  Hernede er det kun juleaften at kirken er åben til midnatsgudstjenesten, ellers ikke.
  Knus til dig.

  SvarSlet
 18. Hvor er det en god ide. Jeg bor ikke langt fra vores egen lille kirke, som desværre kun har åbent i "kirketiden" - og slet ikke noget så nymodens som natkirke :-)

  SvarSlet
 19. Vi har ingen natkirke, men jeg kan rigtig godt lide din beskrivelse af domkirken. Jeg vile benytte mig af det, hvis jeg var i nærheden.

  Minder mig lidt om den måde nogle kirker fungerer på i udlandet. Den er åben for alle, på mange tidspunkter og til mange formål. Ikke kun de almindelige gudstjenester.

  SvarSlet
 20. Jeg sad her og fik en længsel efter en natkirke. Min rytme er ikke til gudstjeneste søndag formiddag, men aftenkirke og natkirke ville jeg gerne have :-)

  SvarSlet
 21. Ved kun at vi har en vejkirke i nærheden, men det er nok ikke det samme - lyder spændende. Og hvor det dog ligner Assens kirke - smukke rum.

  SvarSlet
 22. Hvor skøn en ide. Det er jo lige den kirke vi blev gift i min mandog jeg. Super ide med natkirke.

  Karen

  SvarSlet