mandag den 16. november 2009

Ny kvinde... måske

I eftermiddag skal jeg laves til ny kvinde :) smiler, jeg skal have en makeover med mit hår, det bliver lidt spændende - er jeg nervøs - jo lidt. Tak for kaffe det kan jo gå helt galt ! Desværre må jeg skufffe jer, jeg kan ikke vise noget billede af mit nye jeg, for jeg kan ikke lide at bliver fotograferet, men I kan være sikre på at jeg nok skal skrive om det!
I aften skal der laves lasagne, jeg tror at hver hjem har deres helt egen opskrift på hvordan sådan en skal være for at den er rigtig.
Nu prøver jeg altså at afvige fra den opskrift jeg plejer - jeg snublede nemlig over en opskrift hvor man skulle bruge søde kartofler, og da jeg alligevel har nogen liggende i køleskabet, så skal det da prøves af. De skal koges let og ligges i nogle lag sammen med pladerne, men det kan da godt være at det bliver godt - ligesom mit hår - måske
Det er altså lidt sjovt med mad, nu efter at jeg har skiftet kontor og er kommet til at sidde blandt nogle kvinder der taler rigtig meget om mad, så slår det mig hvor forskelligt vi danskere egentlig spiser. Jeg syntes at de spiser rigtig gammeldags, men det gør de jo nok ikke, det er bare mig der spiser rigtig mange grøntsager, når de taler om medister, frikadeller, karbonader, sylte, stegt flæsk, og diverse herligheder, så slår det mig at nogle af tingene har jeg ikke smagt i flere år !
De mener helt klart at det er fordi at jeg bor i byen at jeg spiser anderledes, men hallo så stor er Fyn altså ikke, jeger overbevist om at vi spiser forskelligt i landsdelene, det mener jeg at have set i en undersøgelse engang.
Er du også til det gamle, er det en blanding, eller hvad......

19 kommentarer:

 1. Jeg foretrækker en god blanding, af de nye og gamle retter, minus fedt og fede saucer, og det tror jeg i grunden, at de fleste foretrækker.
  For dit vedkommende er det jo meget nødvendigt, at du passer på med hvad du spiser, så du er nok lidt atypisk i dine kollegers øjne.
  Det bliver da spændende med dit nye hår, jeg lavede om på mit hår,for godt et år siden, (det blev noget kortere) og jeg er blevet glad for det, min datter kan heldigvis klippe mit hår, det gror vildt hurtigt, men hun passer og plejer det, min nye frisure, "tog" lige 10 år af min alder, så det virkede:)
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Vibeke jeg foretrækker som dig en blanding uden for meget fedt. Selvfølgelig får jeg frikadeller, men mine er helt grønne :) af alle de krydderurter jeg putter i, og jo jeg er nødt til at vælge anderledes.

  Håber meget på at min nye frisure tager 10 år af min alder, det var nemlig det hun mente at den kunne, så kan det være at jeg kan komme til at køre på børnebillet i bussen.... griner

  Dejlig mandag til dig Vibeke

  SvarSlet
 3. Jeg vil glæde til, høre om dit nye hår.Her i huset, er våres madvaner ændret meget inden for de senere år, vi får næsten aldrig sovs, vi får mange grønsager og nye ratter som vi aldre fik 10 år siden og frugt får vi også hver dag,For nu ikke at lyde som en "engel" så spiser vi nok stadig for meget kød
  Kan have det godt der over i det fynske.

  SvarSlet
 4. Ha ha ha - børnebillet i bussen :P det ville da være skønt hvis man kunne spare lidt på transporten :P
  Vi spiser meget fedtfattigt og grønt men indimellem får vi da frikadeller (som ikke er grønne) og medister men det er godtnok ikke tit vi får den slags. Knus og pøj pøj med "forvandlingen" :P

  SvarSlet
 5. Spændende med en make-over :-) Mht. til mad, tror jeg vi er gammeldags, selvom jeg prøver at snige mange grønsager ind ;-)

  SvarSlet
 6. Jeg spiser helt klart også anderledes end den gode gammeldags danske mad...:o)
  Elsker mange grøntsager, krydderier og ikke så meget kød... :o)
  Og hvor bliver det dog spændende at læse om din make-over... :o)
  Knuss og tomlerne oppe... :o)

  SvarSlet
 7. Ej, hvor ærgeligt at vi ikke kan se billeder ala før og efter :-)
  du må beskrive det :-)

  SvarSlet
 8. Hvor er det spændende Pernille!
  Jeg hadr også at blive fotograferet, så jeg viser heller ikke billeder når jeg får nyt hår:)

  Både familie, venner og kollegaer synes jeg spiser meget "underligt" og "moderne"..
  Jeg elsker jo at prøve nye ingredienser, prøver at spise meget frugt og grønt og så er jeg stor tilhænger af økologi..
  Jeg er bestemt ikke frelst, men jeg spiser generelt sundt, for så kan jeg bedre tillade mig at "synde" uden at tænke over det..
  Min madpakke er ofte til stor skue på arbejde, for når de spiser rugbrød med frikadeller eller flæskesteg fra igår ser min bulgursalat og tærte noget anderledes ud..
  Knus

  SvarSlet
 9. Held og lykke med det nye look :)

  Hvis jeg selv bestemte, så ville nok leve af rugbrød, pasta, pizza o.lign. men min mand og børn vil have mad - altså kartofler, sovs og kød - selvom jeg har skåret ned på sovsen :)

  SvarSlet
 10. Spændende spændende!! vi vil se det!! et folkekrav. hihi
  jeg spiser nok også meget blandet, de gamle retter kan jeg skam godt lide, men laver dem sjældent.

  SvarSlet
 11. Ville ellers rigtig gerne se dig med dit nye look :o)

  Vi spiser meget forskelligt. Kan godt få krebinetter og frikadeller, men også alt muligt andet.

  Elsker at prøve noget nyt, især når andre har lavet det ;o))

  SvarSlet
 12. Vi lever meget af wokmad, hurtig svitset grønt og krydret kød. Tror vi lever ret sundt og ikke særlig gammeldags. Svinekød bruger vi ikke ofte, mest kylling, oksekød og fisk eller helt uden kød.
  Jeg plejer at købe lidt men godt, helst økologisks.
  Glæder mig til at høre om det går med børnebilletten :-)
  Knus.

  SvarSlet
 13. Det lyder spændende med din nye 'frits' - håber du bliver glad for den :-)

  Jeg spiser ret moderne. I lørdags skulle jeg lave 'retromad', og jeg nåede at blive pænt irriteret over, at jeg ikke kunne finde noget spændende tilbehør til den periode - sundt vel at mærke. Jeg har en aftale med mig selv om, at jeg bør se at få lavet stegt flæsk igen, men det er et eller flere år siden, jeg sidst har lavet det, og generelt får jeg sjældent lavet 'gammeldags' mad. Det er bare meget sjovere at lave noget, der lige har et snert af fransk, asiatisk eller indisk over sig - synes jeg :-)

  SvarSlet
 14. Held og lykke med dit "nye" hår. Det kan jo være at det ender med at dine "nye" kolleger får smag for din slags mad. Den ser i hvert fald lækker og sund ud tit.

  SvarSlet
 15. Åh 10 år minus... Måske jeg skulle lade lokkerne ryge og rejse..
  Jeg trænger godt nok til et frisør besøg,det skal nok være nu, hvor krøllerne hænger lidt..
  Vi spiser både nyt og gammelt. før i tiden gik jeg meget op i mad, men jeg har mistet interessen fortiden.. Den kommer nok igen ! Søren elsker mad, så det kommer nok af sig selv.

  SvarSlet
 16. Jeg er meget spændt på at læse lidt om, hvordan det er gået med din makeover!

  Vi spiser kun sjældent de gamle danske retter - men i ny og næ nyder vi alligevel nogle af dem. Grøntsager er hovedingrediensen i vores retter :-)

  Klem!

  SvarSlet
 17. Det lyder spændende med den nye Pernille på 1 og selv om vi gerne vil se dit nye jeg, ja så forstår jeg dig godt, jeg er heller ikke vild med at blive fotograferet.

  Jeg tror det gælder for mange, at madvanerne inden for de seneste år er ændret til at indeholde meget mere grønt og krydderurter og meget mindre kød, men derfor kan jeg alligevel godt af og til drømme om flæskesteg og brune kartofler ☺
  En rigtig god aften til dig.

  SvarSlet
 18. Vi spiser alt fra flade rugbrødsmadder til confit de canard. Jeg pimper de gamle opskrifter, så den får grøntsager ind alle steder :-)

  SvarSlet
 19. Hvor var det sjovt at læse om alle de forskellige måder at vi spiser på, jeg tror dog at de fleste af os tænker på de kostråd der er i dag.

  Og med hensyn til mit hår så blev det meget kort i nakken og længere foran, sådan lidt Victoria Beckham agtigt. Jeg skal lige vende mig til det, men jeg er helt sikker på at jeg nok skal blive glad for det, det er utroligt let at sætte, men jeg kan godt mærke at det lige skal have et par dage til at finde ud af hvilken vej det skal stritte. om jeg ser yngre ud det ved jeg ikke, der var en der sagde at der var kommet mere power i mig, griner, jeg syntes ellers at der er rigeligt i forvejen.

  Knus og kram til jer alle

  SvarSlet