søndag den 8. november 2009

I have a dream.....


Lige siden at jeg flyttede i op her på 1.har jeg haft en overskyggende drøm. JEG VILLE ELSKE AT ALLE MINE GULVE VAR HVIDE.
Bevares det er nogle rigtige flotte gulve jeg har nu, rigtig gamle helt tilbage fra 1880, mange -sikkert rigtig mange vil have den holdning at det er synd at gøre noget ved dem - det er det måske også, men jeg kan ikke få det ud af mit hoved. Jeg prøvede ellers efter bedste kvindelist at få dem til at male dem inden at jeg flyttede ind, tømmeren lignede nærmest en der havde fået et hjertestop, han syntes at der var rigeligt hvidt her i forvejen, og hvidt ja det er der , men ikke på min gulve.

Jeg har intet mod at male dem selv, men jeg ved at jeg aldrig nogensinde får det af igen, malingen vil ligge sig i alle revner, men det gør mig ikke noget. Problemet opstår hvis jeg nogensinde skal flytte - det regner jeg altså ikke med at jeg skal, jeg har det jo godt her på 1., så nu går jeg og tænker og tænker, skal -skal ikke, men jeg kender mig selv når jeg er besat :)

Er der nogle af jer der har erfaring med malede gulve ? De er sikkert rigtig upraktiske når man har en lille Gulddreng, og jeg er sikker på at de skal males tit - men jeg drømmer stadig !

20 kommentarer:

 1. Ingen erfaringer her, men jeg kan fuldstændig sætte mig ind i din drøm :o)

  SvarSlet
 2. Kære Pernille
  jeg er bange for, at du bliver trætte af at de skal males så ofte, men jeg er kommet til at tænke på, at det man maler trælofte med, (det ser ud som om at træet suger det)det må du kunne bruge, mine lofter er trælofter, og de har fået "smurt" det hvide maling? på, og det lysner helt vildt, hvis dine gulve er slebne, så virker det.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 3. Kan kun sige at jeg har den samme drøm. Kæresten her er også ved at få en prop, hver gang jeg bringer det på bane, og dengang jeg boede alene nåede jeg ikke at få det prøvet..

  Når det er sagt, er det kun et problem at man imens ikke kan være i rummet, for det skal hærde godt i mellem hvert lag. Husk lak som det øverste lag.

  Prøve det siger jeg bare.. ;)

  Knus

  SvarSlet
 4. Jeg vil gerne drømme med, det ser super flot ud!
  Her har mine gulve dog måtte nøjes med godt med hvid gulvolie, for jeg skal bestemt ikke bo her til evig tid:)

  SvarSlet
 5. Jeg ville ikke kunne nænne, at male så smukke gamle gulve. Måske kunne du lysne dem lidt med lidt lud?

  Spændt på at se om du kaster dig ud i det eller ej :-)

  SvarSlet
 6. Kære Pernille

  Jeg har haft og har snart igen højglans-hvide trægulve.....og det er bare super smukt!!!
  Brug grunder et par gange og afslut med glans 90 - jeg har aldrig brugt lak. Det skal hærde i et par dage, men det er det hele værd!!!Men bare så du er advaret: There is no turning back...du vil aldrig have et andet gulv end et hvid malet!!!
  Jeg har et 60er skab med skyde låger til salg for 300 kr. Det er i mit sommerhus, men jeg kan få et foto frem i løbet af et par dage hvis du er interesseret?
  Kærligst
  Sanne

  SvarSlet
 7. Den drøm, den har jeg ingen problemer med at sætte mig ind i, det vil bare være så flot. Desværre har jeg ingen erfaringer overhovedet, men jeg glæder mig meget til at høre hvad resultatet bliver på 1.
  Knus

  SvarSlet
 8. Det som Mette B siger - hvor er det et flot billede, du har lagt op :-)

  SvarSlet
 9. Jeg tænker de hurtigt vil blive ridsede.
  Men hvad med træbehandling beregnet til gulve med masser af hvidpigmentering i - det ved jeg man kan få, og jo flere gange de behandles, jo mere hvide bliver de.
  Jeg kan heller ikke forestille mig, det vil være et problem, den dag du eventuelt flytter :)

  SvarSlet
 10. Kære Sanne jeg starter lige med at svare dig, tusind tak for dit råd med hensyn til gulvene, vi vil prøve at male et af gulvene i mit datters lejlighed der også er her i huset efter din anvisning, jeg vil meget gerne se nogle foto at det skab, du kan sende dem til mig på schufri2@yahoo.dk, jeg er meget interesseret i at købe det skab. så sælg det ikke før end jeg har set det :)
  Knus

  Mette jeg er glad for at der er andre end mig der syntes at det kunne være smukt.

  Vibeke jeg har tænkt på det samme, jeg kan godt se din løsning med det man bruger til lofter, men mine gulve skal være helt blankt hvide, så det er nok maling der skal til :)
  Knus

  Ja jeg ved ikke hvorfor mænd har det sådan Henriette, men din mand er ikke den eneste. jeg tror at jeg blive nødt til at leve drømmen fuldt ud.
  Knus

  MissMuffin mine er lakerede med noget så jeg kan ikke give dem det hvide, det kender jeg ellers godt :)
  Knus

  Fru E, jeg tror at der er mange der har det ligesom dig, sådan har jeg også tænkt før hen :)
  Knus

  Annette nu har jeg fået et ganske godt råd af sanne og jeg vil prøve at male et gulv hos Cecilie, hun ville have malet under alle omstændigheder :)
  Knus

  Piskeris, billedet er fra en ferielejlighed i Svendborg, den er bare så skøn !
  Knus

  Pernille det ville ikke være noget problem med hensyn til flytning hvis jeg gav dem det der hvide stads, men resultatet bliver bare ikke hvidt nok :) jeg skal kunne spejle mig i dem - altså næsten.
  Knus

  SvarSlet
 11. Havde hvide blanke flotte gulve i mit hus på Øen, det var rigtig flot - det eneste minus puuh en stank når man maler!! Det fik 3 gange og stuen var over 40 m2, så det gjorde en helt sviller i hovedet, men flot var det.

  SvarSlet
 12. Hvis det var mig, Pernille, ville jeg gå på kompromis og slibe dem ned og få dem hvidskurede.

  Varme klem og ha' en god dag!

  SvarSlet
 13. Vi har et stort dejligt - og gammelt hus med trægulve på begge etager og trappe. Her er vi også startet på at male gulve...fordi hvide gulve er smukke og giver et dejligt lys

  Vi brugte hvid slidstærk gulvmaling. Efter nogle måneder holder det stadig omend at der er et par 'pletter' hvor det er slidt. F.eks under spisebordet hvor stolene trækkes ud.

  Jeg havde slet ikke tænkt på lak, det vil sikkert også være flot.

  SvarSlet
 14. Hej på 1.

  Jeg ved man kan få noget helt specielt maling til gulve som kan holde til meget slitage.

  Det er dog noget 2 komponents maling så det er meget skidt, mens man maler med det, men det kan næsten ikke slides væk.

  Jeg brugte det til mine gulve i en tidligere lejlighed.

  Helt og lykke med det.

  Knus Grith

  SvarSlet
 15. Jeg kunne nok ikke nenne, at male de gamle gulve,jeg vil nok sige lige som MADAME gå på kompromis få dem slebet og hvidskuret

  SvarSlet
 16. Jeg har haft malede gulve. De var ikke hvide men i en gråblå nuance og super lette, at holde. Så jeg ville ikke tøve et øjeblik med at male dem hvide.
  Jeg malende mine en gang med rulle og det var let at påføre og holdt som sagt til mange fødder og poter henover dagligt.
  Mit råd er "sving rullen Pernille" :)

  SvarSlet
 17. Drømme er til, for at de skal leves ud..
  Men når det er sagt, forstår jeg din tilbageholdenhed..
  Hvem ved måske du skal flytte en dag !

  SvarSlet
 18. Jeg har desværre ingen erfaring, men jeg synes også, at det er superflot :)

  SvarSlet
 19. Jeg kan sagtens følge dig - 510 %... du lever nu og man skal ikke tænke så meget over fremtiden.... Hvide gulve er altså eventyrlige...

  SvarSlet
 20. Stemmer for hvide gulve... Er selv igang med at renovere lejlighed og var ude og købe nogen flotte gulve (svær beslutning) og hvis man har en ide så skal man bare udføre det! det er det hele værd!

  SvarSlet