torsdag den 10. december 2009

Helbredsundersøgelse...

For en lille måneds tid siden kom der et tilbud her på min arbejdsplads. Alle ansatte kunne få foretaget et helbredsundersøgelse, hvor der vil blive foretaget blodprøver, samtale om kost og en konditionstest.
Hold da op der har været delte meninger her på min arbejdsplads, med hensyn til om det var noget at folk ville have foretaget eller ej. Til trods for at der stod at resultaterne var anonyme er der alligevel nogle der har en vis skepisk over for om det er noget at firmaet kan gøre brug af .

Jeg skal ikke have nogen undersøgelse, ene og alene af den grund at jeg får foretaget en der er mere udvidet end den tilbudte, jeg bliver tjekket hver 3 måned, derudover er jeg tilknyttet OUH med hensyn til min diabetes, kost og motion. Hvis jeg ikke fik gjort det her så ofte, så ville jeg helt sikkert have taget mod tilbudet.
Det lidt groteske i det her er faktisk at dem der har takket nej til tilbudet er dem der måske nok skulle have takket ja - dem der vejer vejer for meget og puster som et lokomotiv bare de bevæger sig lidt. Jeg tror helt sikkert at en sådan undersøgelse vil få nogle til at ligge deres vaner om, mange går rundt med for høje sukkertal, blodtryk og kolesteroltal, uden at vide det. Måske er det angsten for facts der får mange til ikke at ville tjekkes.

Ville du have taget mod sådan et tilbud..... eller får du" eftersyn" hos din læge

14 kommentarer:

 1. Jeg synes, det lyder som et rigtig godt initiativ, og det er synd, at de, der kunne have gavn af det, vælger det fra.

  Ja, jeg tror, jeg ville sige ja tak. Jeg fik for nogle år siden helt tilfældigt at vide, at mit blodtryk var lidt for højt, men så lånte jeg en del bøger om, hvad man selv kan gøre og ændrede livsstil. Det hjalp 100%. Men man skal jo være motiveret...

  Klem til dig!

  SvarSlet
 2. Hej Pernille!
  Vi har ligeledes fået samme tilbud på mit arbejde og ganske som på din, har dem der måske trænger i den grad, valgt at gøre intet!
  Jeg har som dig diabetes og forhøjet kolesterol og bliver tjekket 1 x mdl. hos egen læge - begge dele blev opdaget i en hel anden anledning, hvor jeg skulle have taget blodprøver...så du har ret - man kan gå rundt med sådan noget uden at vide det!
  Det var lige et pip her fra mig :0)
  Knus
  Lotte

  SvarSlet
 3. En frivillig ordning som mange glædeligt tager i mod.

  Fint, synes jeg, at arbejdspladserne gennem årene endelig har fået øjenene op for at støtte deres medarbejdere på denne måde.

  Jeg skal selv til lægen i dag for et årligt eftersyn. Der har været meget fokus i min familie på kolesteroltal, da det åbenbart kan være arvelige faktorer der spiller ind om det er for højt eller ej.

  Alle har forhøjede tal, så jeg er spændt på, hvad mine tal siger.

  Kan du have en dejlig dag fortsat ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg ville da heltklart tage imod sådan et tilbud... Det lyder som en god gave af omsorg til medarbejderne... Hvis de kan se det sådan istedet for som en kontrol så ville de føle sig værdsat... :o)

  SvarSlet
 5. Ja, man siger jo at intet nyt er godt nyt,og når nogen spørger " Hvordan har du det" plejer man a sige "Jo tak fint, jeg har ikke talt med lægen i dag". Så der er nok nogle der vil leve i uvidenhed. Men der er da bedst at have styr på helbredet.

  SvarSlet
 6. Jeg ville helt sikkert tage imod tilbuddet, jeg synes det er et rigtig fint tilbud:)

  Dine kollegaer er nok bange for at skulle indse sandheden om deres sundhed:)

  SvarSlet
 7. Jeg ved ikke om jeg kan svare uden at være præget af mine kroniske sygdomme. Men jo jeg tror jeg ville tage imod tilbuddet. En helbredsundersøgelse burde alle have foretaget indimellem - få tjekket blodtryk, blodsukker og kolesteroltal. Det kan forebygge mange ting. God initiativ af din arbejdsplads. Knus

  SvarSlet
 8. Jeg ville bestemt tage imod tilbuddet. I et tidligere job i DK fik vi tilbuddet, som jeg benyttede, men som hos jer var der også nogle af kollegerne som ikke kunne se nytten af tilbuddet og sagde nej. Min mands diabetes blev opdaget under en sådan undersøgelse og jeg ser på bloggen at det gælder for flere.
  Knus hernede søndenfra.

  SvarSlet
 9. Jeg ville helt klart tage imod med kyshaand.
  I det daglige, hvor tiden lober, faar jeg ikke gjort det, saa jo, godt initiativ.

  SvarSlet
 10. Jeg ville helt sikkert tage i mod det tilbud. Ny viden og gode råd, dem skal man ikke kimse af :-)

  SvarSlet
 11. Pt. tror jeg, at jeg ville takke nej, for jeg har et rimelig godt 'overblik' over mit helbred og ved også, hvordan jeg kan forbedre det yderligere. Men jeg kan f.eks. godt forestille mig, at jeg måske ville tage imod tilbuddet, hvie jeg fik det om nogle år.

  SvarSlet
 12. Det tilbud ville jeg bestemt tage imod.Der er altid noget der skepisk over for alt,og du rat det er altid dem der burde tage mod tilbudet,men de tør nok ikke,for de bange resultater,men det forstår jeg ikke ,det bliver jo ikke af ,at vente til det går helt galdt med helbredet.
  Kan du have en god fredag

  SvarSlet
 13. Jeg kan se at I alle har samme holdning som mig, nemlig at det er vigtigt at have styr på sit helbred, især når vi som de fleste af os har rundet nogle "skarpe" hjørner. Min kollega fik konstateret for højt kolesterol under et årligt tjek hos lægen, det har resulteret i at kosten er blevet langt om og idag er hendes tal helt som det skal være. Nogle gange er det jo ikke så meget der skal til for at vi får et bedre helbred.

  Nogle af de mest udbredte sygdomme i Danmark er jo netop foresaget af livsstilssygdomme, altså mange gange for usund levevis.

  Jeg var faktisk nede og få mine tal i går, og de var rigtig fine så jeg er bare glad :)

  Knus til jer alle

  SvarSlet
 14. Hei Pernille - og flott at du hadde gode prøveresultater :-) Jeg har gått og tenkt litt på problemstillingen i innlegget ditt.. Noen arbeidsplasser er jo av en slik karakter at de faktisk utsetter personalet for risiko for skader og overbelastninger. Da vil en helseundersøkelse kunne avdekke farene og hjelpe de ansatte til å forbedre sin arbeidssituasjon og derigjennom ivareta helsa. Men på den annen side, en generell helseundersøkelse vil nok kunne gi noen en opplevelse av "kjøttkontroll", der de får stemplet "godkjent" eller "forkastet" om ikke i pannen, så i tankene. Og når det hele er knyttet opp til arbeidsgiver, så vil de som regner med å "bestå" møte opp med friskt mot, mens de som vet de har sine "svin på skauen" føle usikkerhet. Ikke noe fasitsvar på dette, tenker jeg. Men alle bør være seg bevisst eget ansvar for egen helse. Ha en hyggelig helg der nede!

  SvarSlet