tirsdag den 29. december 2009

Nytårsmenu...

I disse dage planlægger jeg Nytårsaften som mange af jer sikkert også gør. Vi skal være herhjemme på 1. - først og fremmest fordi vi syntes at det er hyggeligt, men også på grund af Hugo, godt nok kunne vi sagtens tage ham med ud, men det er med hunde som med små børn, det er lettere at have ham hjemme, især sådan en aften hvor der er temmelig meget halløj- vi kunne aldrig drømme om at lade ham være alene.
Jeg ved faktisk ikke hvorfor at jeg går og tænker over hvad vi skal have at spise for vi ender altid med det samme nemlig fondue, det er rigtig 80èr agtigt, men det er også hyggeligt at sidde og spise fordi det tager sin tid, og når det først er forberedt er der jo ikke så meget der skal gøres - men kors i hytten, jeg syntes der er meget der skal handles ind til det !
Faktisk så var det letteste at bestille noget mad udenfra, der er restauranter der har nogle menuer der ser fantastisk lækre ud, og der er menuer i alle prisklasser - men jeg kan ikke rigtig få lokket resten af selskabet med på ideen.
Hvad får i at spise Nytårsaften, har I nogle traditioner...

19 kommentarer:

 1. Der er ikke nogen traditioner mellem os der holder sammen.
  Dog er det meget ofte rødt kød der er på menuen.

  Sidste år, hvor vi holdt det, lavede jeg en kæmpe gryde Chili con carne med masser af tilbehør til.

  Men god fornøjelse med planlægning og overtalelse ;)

  Knus

  SvarSlet
 2. Kari det med rødt kød lyder rigtig dejligt. Jeg vil heller ikke sige at vi har mange tradtioner vi skal høre dronningen og have fint tøj på, men ellers er der ikke noget særligt.

  Chili con carne det var ikke dårligt, det kunne jeg godt lige klare nu :)

  Knus

  SvarSlet
 3. Vi skal for første år holde det sammen, Kristian og mig og for første år sammen med min bedste veninde og hendes søde kæreste. Så traditioner er der ikke mange af.

  Går alt efter planen skal vi have forelskede hummerhaler med flutes til forret, oksemørbrad på grill med råstegte kartofler og bernaise til hovedret og til dessert en chokoladekage med sorbet og frugt..

  Fondue og racelette er super selskabsmad, det er enormt hyggeligt at sidde med og man får altid spist alt for meget:)

  SvarSlet
 4. Jeg har lige været for, at handle ind, synes også der skulle købt meget, begge døtre med familie kommer i morgen til aftensmad .Nytårsaften skal vi kun være os to,vi har ingen traditioner, vi skal have have en god rød bøf med hasselbagt kartofler, salat og brande figner til dessert og måske en forrat

  SvarSlet
 5. Vi skal være hjemme og passe godt på Kenzo. Det er det vigtigste. Ellers er det en aften med god mad - hyggeligt men ikke noget vildt specielt andet en afslutning på ét år og starten på et nyt. Tænk at det allerede er 10 år siden der var al det "hysteri" omkring at alting ville bryde sammen ved overgangen til 00 :P God dag til jer :P Knus

  SvarSlet
 6. Fondue...mums...det er så lækkert... :o)
  Det var en årrække i slut halvfemserne + start 0'erne vores foretrukkende nytårsmenu...men så blev pigerne så store at de ikke gad at hænge hjemme...og så sluttede den tradition... Måske jeg skulle tage den op alene i år?(skal hunde-sitte Baby-og gør det glad og gerne)... :o)
  Som barn og stor pige var jeg tvangsindlagt til kogt torsk og senneps-sauce...øv det var ikke min favoritspise... :o(
  Håber at I må få en rigtig skøn aften... :o)
  Knuss

  SvarSlet
 7. Vi skal være hjemme som altid, både fori vi syntes det er hyggeligst, og fordi vi har LUDVIG og skal have besøg af Emma Ludvigs lille " kusine ". Vi skal have hummer med hvidløgs flut, derefter østers og som nr. 3 Moules mariner, til slut islagkage med bær.Men god fornøjelse med dine indkøb. knus

  SvarSlet
 8. Min mand og jeg sidder også alene med vores hund. Det er nu mest fordi de mennesker vi har holdt nytår med før enten er døde eller blevet skilt, så vores venner er skrumpet ind til et enkelt par, hvor den ene har kendt os fra barnsben - vi har netop besøgt dem i deres sommerhus 10 km herfra og fejret hans 42 års fødselsdag- og de er netop flyttet fra Samsø, hvor hun har været præst i 18 år. Nu har de for første gang i deres liv købt hus og er ikke stavnsbundet uden indflydelse på husindretning og husleje, men kan gøre præcist som de vil OG spare penge op i huset.
  Vi skal have vores sædvanlige forret nytårsaften- ristet toastbrød med helbladet spinat vendt i smør og hvidløg og en lakserose ovenpå. Derefter bliver det i år en lille lammeryg vi har fra et helt lam vi fik fra min søster og svoger og så ahr jeg brugt noget frisk hindbær og lavet hindbæris med frisk piskefløde. Det bliver vores nytår.

  SvarSlet
 9. Vi skal også være hjemme; men med 2 vennepar og maden får vi udefra. Det har vi valgt at gøre i en del år nu, og det er super mad til rimelige penge.
  Vores hunde Buster og Lulu har det bedst derhjemme, og derfor er vi hjemme.

  SvarSlet
 10. Mine nytårstraditioner hører sammen med Henriks familie. Vi er altid hos en af døtrene, og får altid kogt torsk med en masse tilbehør. Det er lækkert. Men først hører vi dronningens nytårstale og får et lille glas, og så en lille forret, som i år skal være østers, og jeg laver kransekage.
  Rigtig god nytårsaften, Pernille, og knus og tanker til dig i anledning af mindedagen i går.

  SvarSlet
 11. Åhh heller ingen faste traditioner her i det gule hus. Vi elsker mad men ender oftes op med fondue. Netop fordi det er så hyggeligt og hjælper til at gøre middagen ret lang. Jeg er kun træt af lugten, dagen efter der trods massiv udluftning ofte er ret kraftig.
  I år skal manden, sønnen og jeg være alene for første gang. Jeg kommer til, at savne pigerne og hade at de skal ind i det nye år uden os. De plejer at spise med og så tage videre til fest - heldigvis ringer vi altid sammen kl. 24.00
  Vi bliver hjemme af samme grund som dig - jeg kan ikke klare tanken om at noget skulle ske, og dyrene var alene hjemme sådan en aften med krudt og kugler.
  Lis

  SvarSlet
 12. Jeg er flasket op med kogt torsk nytårsaften, men i år skal jeg spise ude, og det bliver vist nok mørbrad. En torskemiddag vil jeg have i det nye år og ligeledes klipfisk på færøsk vis

  Et godt nytår til dig og dine

  Knus

  SvarSlet
 13. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 14. Det er forskelligt hvad vi spiser nytårsaften. I år tager jeg til mine forældre, med mine to hunde. Vil heller ikke i byen, da de ikke skal være alene hjemme. Yngste er taget afsted til sin far, de tager til farmor og farfar. Ældste tager afsted om lidt, op til kæresten.
  Så for første gang i mange år, skal jeg ikke have en af dem hjemme... lidt underligt, men vi ringer sammen til midnat...

  Vi skal have hummersuppe til forret, lammekølle med tilbehør til hovedret og chokolademuffins med frugter til dessert. Har for første gang prøvet, at bage "marcipan-snask" til midnatsdrikken ;-) kønne er de bestemt ikke, men de smager skønt, så skidt med udseendet...

  Ha´ en rigtig dejlig nytårsaften...

  SvarSlet
 15. Vi skal have culotte steg på Weberen:) med kartoffelmos og masser af lækre grøntsager og rødvinssovs. Desserten er bestilt hos vores lokale ismejeri, champagneis.
  Traditionerne er der masser af og vi starter med dronningen kl. 18.

  SvarSlet
 16. Kære Pernille

  Det lyder fantastisk med fondue ... det har også strejfet mig. Det ender dog med en 3-4 retters menu i stedet med appetizers af en art, marinerede kinarejer, kalvefilet med tilbehør og crème brûlee med blåbærsorbet.
  Men lige nu ærgrer jeg mig godt nok over, at jeg ikke holdt fast i fondue-tanken.
  Du må have en dejlig aften med dine kære. Og rigtigt godt nytår til dig.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 17. Vi pejer et spise østers og drikke crement til nytårs talen.. Men de havde ikke flere i brugsen i dag..
  Næste år må jeg bestille dem. Det er så festligt..

  SvarSlet
 18. Vi skal have hummerbisque til forret, lammekrone med urteskorpe til hovedret serveret med pommes anna, grønne asparges og små gulerødder. Til dessert chokoladefondant med flydende indre og vanilleis. Til midnat champagne og hjemmelavet kransekage, som forhåbentligt kommer til at se spiselig ud i modsætning til mit sidste forsøg ;)

  SvarSlet
 19. Det eneste der er lidt noget lort er at man stinker af stegt olie resten af aftenen.. ja og dagen efter :-)
  Vi lavede fondue sidste år hvor vi havde gæster... en af gæsterne var total negativ over fonduen.. han synes det var nogle latterlige små bidder af kød hele tiden.. ogl farligt med ild og olie.. det var svenske gæster.. det er nok kun os danskere der synes det er hyggeligt :-I.. jeg elsker fondue..
  godt nytår..

  SvarSlet