fredag den 4. december 2009

Kirker og huse....

Da Eneste barnet var lille lavede vi tit kagehus til jul, jeg må indrømme at det er rigtig mange år siden at vi sidst har lavet et, overvejer dog om det skulle være i år at jeg tager det store spring og atter kaster mig ud i at lave et.

Hvis du skulle have lyst så kan du finde en opskrift her
Da jeg selv var barn lavede min morfar hvert år en kirke ud af hugget sukker, den var nu også rigtig fin, i kirken var der lys , jeg kan huske at jeg kunne få meget lang tid til at gå med at kigge på den :)

I mit køkken har jeg også brugt sukker, jeg har en dekoration stående med små bambier, lidt gran og noget andet tingeltangel, den er lidt ligesom det her billede der er lånt hos dansukker der har rigtig mange andre gode ideer.
Kan I have en rigtig dejlig fredag.....

11 kommentarer:

 1. Vi lavede også tit kagehuse med min farmor- kønne blev de sjældent:)

  Jeg har også en høj glaskrukke med sukker stående, hvor jeg har stukket lange tynde lys ned i og så pyntet med gran, hele nelliker og kanelstænger- og det er nok også sundere end at putte det i kager og på havregrynene:)

  SvarSlet
 2. Jeg har aldrig lavet kagehus, og tør vist ikke kaste mig ud i det. Hvor er de søde de dyr, du også har.
  God fredag aften.

  SvarSlet
 3. Jeg har aldrig prøvet at lave kagehus - og tror heller ikke jeg kommer til det nu. Men det er da rigtig flot! God fredag. Knus

  SvarSlet
 4. Jeg syntes da bestemt at du skulle lave kagehuse, men er det ikke et stort arbejde,jeg har som du sikkert ved aldrig prøvet det, men de ser søde ud. God fredaf også til jer. knus

  SvarSlet
 5. Kagehuse er simpelthen så hyggelige - tak for at minde mig om det :-)

  Hav en dejlig weekend!

  SvarSlet
 6. Dejlig at læse om din morfars kirke og kagehus du har lavet med Eneste barnet da hun var lille, jeg har aldrig prøvet at lave kagehus.
  Kan du have en god weekend.

  SvarSlet
 7. Sikke nogle dejlige traditioner. Sjovt at læse om de forskelliges traditioner- trods vores lille land er de vidt forskellige. Din adventskrans til enestebarnet er meget meget anderledes, men ikke mindre julet. Krybber har også en betydning i vores familie- vi har den katolske håndlavede Peters julekrybbe, men har i Tivoli i år købt en til datteren der er ligeså fin og kun koster en tiendedel.
  De havde iøvrigt mange hos Ærønissen i Tivoli

  SvarSlet
 8. Bambier i sukkerlandskab. Det har jeg aldrig set før. Tak for linket.

  Og god weekend ;-)

  SvarSlet
 9. Da jeg var lille lavede vi nu ikke hverken honningkagehuse eller sukkerkirker, men vi lavede landskaber med kirke (den der var med i Søndags BT, masser af vat, nisser og et spejl som sø.

  Glæder mig til at se dit kagehus, hvis du får bagt.

  God weekend og knus

  SvarSlet
 10. Nej jeg har også lavet mange der ikke var specielt kønne, men de var hyggelige :) det lyder godt med din sukkerkrukke :)

  Sonnie det er nu ikke fordi at det er så vanskeligt, jeg elsker også de små dyr, jeg har også bondegårdsdyr stående mange steder :)

  Anette, du kunne prøve at kaste dig over en kagemand til Kenzo, jeg så at der var nogle der havde formet det hjemmelavede hundeguf som julefigurer :)

  Nej Mor jeg erindere heller ikke at vi har lavet kagehuse, men kirken som morfar lavede kan jeg huske, jeg ved heller ikke om jeg får lavet noget hus, det er ikke helt det samme når man ikke har små børn :)

  Piskeris det bude være et let sag for dig at lave sådan et :)

  Cpnny jeg er sikker på at I har haft nogle andre traditioner, som, jeg skriver så er jeg heller ikke sikker på at tiden bliver til det i år, men der er jo mange dage til jul endnu så hvem ved :)

  Karin jeg syntes også at sådan en katolsk juelkrybbe er noget af det smukkeste, en skam jeg ikke kiggede efter sådan en da jeg var i Tivoli sidste år. Ja selv om vores land er lillet er der mange forskellige traditioner, det burde man lave et indlæg om :)

  Jeannette Mariae det er bare så sødt at bruge det sukker, jeg har også et lille jesusbarn der ligger i et glas med sukker, der er en gren sat ned i også hvor der hænger en kugle og en stjerne :)

  Kari jeg kan godt huske at mange af mine venner havde de der kirker fra Søndags BT, de var ganske fine, vi har aldrig haft dem da det ikke er et blad vi har holdt hjemme da jeg var barn og det er heller ikke et jeg har holdt som voksen.

  Tak for alle jeres dejlige kommentarer og knus til jer alle

  SvarSlet
 11. l?se hele blog, pretty good

  SvarSlet