torsdag den 18. juni 2009

Findes der byhøns ?

Der er nogle afsavn ved at bo i byen. I mit gamle hus havde jeg høns, Olivia og Viola. To små dværghønsedamer, jeg fik da de var ganske små, deres mor blev ædt af en gravhund
- under megen dramatik.
De to høns lyttede mere efter end Gulddrengen :)
Jeg kunne kalde på dem, og gå tur med dem,- mig forrest, så de to madammer, og til sidst Louis vores gamle hund. De var så sjove, og naturligvis lagde de æg.

Da vi flyttede til byen tog vi dem med !
I tre måneder boede de i vores have, så fik vi Hugo, en jagthund - det fungere ikke så godt sammen. Olivia og Viola gik jo frit. Så efter en flugt over muren, jaget bort af en 8 uger gammel cocker, fandt vi dem næste morgen klokken 5. Vi kunne høre deres kaglen, så iført nattøj, det skulle jo gå hurtigt, fik Cecilie og jeg hentet hver vores høne.
Vi bor ved siden at et Morgenværtshus, og de der sad udenfor på bænken holdt helt sikkert op med at drikke mere den dag. De kunne ikke rigtig lige tro det de så.. to kvinder i nattøj med høns i armene, midt i Odense by.
Efter den episode måtte Olivia og Viola flytte til nogle venner, der har en dejlig have- og ingen jagthund.
Jeg savner at have høns, men må nok erkende, at selv om jeg ikke skal have nogen hane, de må nemlig ikke gale i byerne, så går det nok ikke at have hønseavl, der hvor jeg er nu.

Men bor du et sted hvor du kan have høns, så skulle du unde dig selv den oplevelse at prøve at holde dvæghøns.
Det var en skøn musical vi var til i går, de gjorde det rigtig godt, men hold op hvor var det koldt til sidst, selv om vi havde tæpper med så kunne vi slet ikke holde varmen, de danske sommeraftener er ikke helt begyndt endnu.
Kan I have en dejlig torsdag...

16 kommentarer:

 1. Det var rigtig dejligt at læse om dine to dværghønsedamer! Uha hvor må du savne dem. Lever de stadoigvæk?
  Jeg kunne vældig godt tænke mig at holde høns. To af vores venner har en hjemmelavet hønsegåd og er meget glade for at holde høns. En af dem hedder Kaj, og det er en dame :-)

  Det var synd, I frøs i går, øv. Men jeg håber, musicallen var dejlig.

  Ha' en god dag, klem!

  SvarSlet
 2. Madame de levet stadig, men er nu blevet så gamle at der kun kommer et æg engang imellem :)
  Vi havde også en hjemmegjort hønsegård hvor de kunne være om natten :)

  Musicallen var skøn, trods vejret´.

  Knus

  SvarSlet
 3. Jeg krydsede også fingre for slap for regnen :-)
  Jeg kan ikke ha høns...Men min drøm er jo at få mit eget lille hus og så skal jeg have høns !

  SvarSlet
 4. Ej hvor er det morsomt at læse om sådan et par hønsehøns. Jeg ved egentlig godt at de kan nærmest dresseres til at være mere husdyr end noget andet,men jeg vidste alligevel ikke så meget som at de kan gå tur med deres mor. :-)

  Jeg ville meget gerne have høns, og måske en dag det bliver sådan.

  Godt det var en god aften, og så efterlyser vi altå sommeraftener. Det må være på tide må det...

  Hallooo varme og sol. Kig kig frem til os.

  Tak for hønsesnakken og ha det godt. Gok gok og hi

  SvarSlet
 5. Jamen jeg HAR høns - og da jeg bor på landet har jeg også en hane.

  Alle vores haner hedder Herman, og ham vi har nu, hedder "Herman den fjerde". Hønerne har ikke navne - bortset fra en enkelt, som ungerne døbte "Surehønen", fordi hun løb efter alle, der kom i nærheden af hende, når hun havde kyllinger. Og så fik vi gevaldige hak!!

  Men ellers er det rare høns jeg har - også Herman! Og de ved godt hvem der er madmor på matriklen. Så når jeg kommer ud, og de går frit, så har jeg en hønseflok i hælene.

  Og sommetider , når jeg går med hunden tænker jeg også på, at det er godt at bo så langt ude på landet som jeg gør, for bagtroppen består tit af de to katte og de pt. 6 høns plus legendariske Herman. Og der går vi så tur hele flokken på rad og række....

  Og vores høns får også lov til at leve livet ud - eller til ræven tager dem.

  SvarSlet
 6. Nej Pernille, det må nok blive ved drømmen med dine hønse avl, med mindre de kan få en løbegård.Men så for du jo endnu mere at passe.

  SvarSlet
 7. Jeg ved ikke lige med høns, men jeg læste forleden om folk der holder bier i København med velsmagende resultater.

  Så måske bier...?

  SvarSlet
 8. Heriette, vi vil nemlig have de sommeraftener hvor pokker bliver de dog af.... har de ikke kigget på kalenderen.. griner

  Kan du have en dejlig torsdag.

  Knus

  Helle jeg syntes at Herman er et fantastisk hønsenavn, og det må da være skønt at gå tur derude på landet med Herman som bagtrop :) det skulle vi måske se et billede af engang :)

  Knus

  Mor de kunne såmænd godt få et lille hønsehus her, men det er ikke det optimale hønseliv, og Hugo han ville da gå helt amok når han så dem derinde, så nej det må blive ved drømmen !
  Klem !

  Sifka jeg læste også om bierne, jeg vil gerne have deres honning, men jeg er bare slet slet ikke vild med bier, så det går ikke. Men det må være sjovt for dem der holder det :)

  Knus

  SvarSlet
 9. Jeg kan berolige dig med, at det gode vejr kommer nu for jeg har ferie fra i morgen og der ER bestilt godt vejr ;-)
  Hvor er det skønt at høre om dine dværghønsedamer - jeg kan godt forestille mig, at det blev lige lovligt stressende med en jagthund og høns i haven :D
  Dejligt at høre det var en super koncert. Knus

  SvarSlet
 10. Høns og jagthunde passer nok ikke så godt sammen og høns midt Odense er nok heller ikke så godt. Så du og Hugo må nok undvære høns.Jeg synes snart det på tide vi skal til at have nogle lune sommeraftener.
  knus til dig

  SvarSlet
 11. Det er jeg glad for at høre Anette for jeg syntes at vi trænger til dem :)

  Skønt at du har ferie fra imorgen, uha jeg kunne godt lige bruge en uge.

  Klem

  Conny jeg tror også at vi må undvære de høns, Hugo og jeg, men hvad pokker man kan ikke få det hele.
  God aften til dig og Poul.
  Knus

  SvarSlet
 12. Lydr som et par dejlige damer:)
  Når vi ikke bor herinde i byen længere skal jeg helst sikkert have høns, det må da være så hyggeligt!
  Som barn havde vi høns, ænder og en gås- gåsen var ikke særligt rar, men det var rigtig sjovt at være med til at samle æg..

  SvarSlet
 13. Lydr som et par dejlige damer:)
  Når vi ikke bor herinde i byen længere skal jeg helst sikkert have høns, det må da være så hyggeligt!
  Som barn havde vi høns, ænder og en gås- gåsen var ikke særligt rar, men det var rigtig sjovt at være med til at samle æg..

  SvarSlet
 14. Jeg kom altså sådan til at grine ved den overskrift! Her i Roskilde har lokalaviserne i flere måneder været fyldt med temmelig skarpe læserbreve, der omhandlede, at byrådet ville forbyde hønsehold i byzonen. Det kunne åbenbart vække temmelig mange følelser hos folk (både for og imod), så mens resten af Danmark har diskuteret finanskrise og bandekrig, har lokalaviserne her været domineret af hønsesnak!

  Jeg ved ikke helt, om jeg skal grine eller græde over det - pt. vil jeg blot glæde mig over, at emnet er gledet ud af debatten igen :-)


  Ps. Og så er dværghøns i øvrigt skønne! Vi havde en 7-8 stykker af dem, da jeg var barn (og boede på landet), og de var simpelthen så hyggelige!

  SvarSlet
 15. Det var en dejlig beretning om dine oplevelser med hønsene, Pernille.
  Jeg kan forestille mig, at værthusgæsterne har gnedet øjnene en ekstra gang, da I kom løbende i nattøj med høns i favnen :O)
  Godt, at I fandt en god familie til dem :-)

  SvarSlet
 16. MissMuffin hvis jeg boede på lande så skulle jeg have rigtig mange dyr og helt sikkert høns :)

  Knus

  Griner Piskeris jamen så har bølgerne da gået højt i Roskilde, det er da også lettere at forholde sig til høns end bandekrig :)

  Ja dværghøns de er bare så sjove og hyggelige.

  Knus

  Lone de der sad udenfor letter overrislede kunne slet ikke forså hvad det var de så, en fik dog råbt " nå er i stået op med hønsene i dag " :)
  De fik et rigtig dejlig sted at være :)

  Knus

  SvarSlet