torsdag den 25. juni 2009

Skønhed i hverdagen..

Der er lavet forsøg der viser at æstetik kan ændre vores følsesmæssige tilstand i en positiv retning. Når vi er afslappede og glade åbnes vores sind, og vi får en bedre hverdag.
Jeg er slet ikke i tvivl om at skønhed og hvordan tingene ser ud har en stor betydning for mig. Jeg kan blive helt mærkelig hvis der er en forkert farve eller hvis to lysestager ikke står på linie, men forskudt. Jeg ved at mange vil syntes at jeg er knald i låget, men det er sådan at jeg fungerer. Mine omgivelser har vænnet sig til det.. griner

Nu kræver det ikke ret meget at få skønheden ind i hverdagen, og skønheden behøver slet ikke at koste særlig meget, nogle gange ingenting.!
Ja vi er ude i noget Feng Shui her. :)
Luk skønheden ind alle vegne - lad os starte i Køkkenet.

Her behøver de karklude, opvaskebørster og andre ting vi omgiver os med ikke at være hverken kedelige eller grimme!¨ De sidste af mine karklude fandt jeg i Netto til 5 kr.

Min opvaskesæbe er hældt på en gammel sodavandsflaske, jeg har en doseringstud på som jeg har fået af mit barn. Mit opvaskemiddel bliver altid valgt i en farve der passer, så jeg kører som regel med pink eller gul. Hvis du hellere vil bruge den flaske du køber din sæbe i, så tag i det mindste den grimme plastetiket af, så er flasken altså pænere.


Klarklude og grydesvampe fås i de skønneste farver, de koster ikke mere af den grund, jeg købte seks meget farverige i går i Aldi til 5.95 - det er lige til at klare, det er ikke dem på billedet.
Opvaskebørster fås også i smukke farver, jeg køber altid dem fra Rice, de koster en 10-15 kr.

Mine viskestykker er et kaptiel for sig selv jeg har rigtig mange. Nogle med grise og andre med havfruer, der er hæklede og dingler forneden på viskestykket. Nogle er syet af stof fra genbrugen, det koster ikke særlig meget.

Min håndsæbe ligger i en gammel emajletingest, og ser meget indbydende ud - i en gammel smuk lerpotte står der altid en krydderurt, dem bruger jeg meget i min mad , jeg kan ikke forstå at folk kan have dem stående i indpakningen og plastikpotten fra Brugsen, de gør altså ikke noget godt for nogenting overhovedet.

De her små ting der er ingenting- gør mig glad når jeg er i mit køkken.

Kan du have en dejlig torsdag...

16 kommentarer:

 1. Kære Pernille
  Jeg tror, at jeg skal til at læse min bog "Dansk Feng Shui" af Tinamaria Jensen, den har jeg haft stående længe, men der er kun bladret i den, og den bog jeg har, er med en personlig hilsen fra forfatterinden, - flovt, at jeg ikke har kikket nærmere.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Vibeke Feng Shui det er en rigtig dejlig ting hvis man tager afslappet på det, med det mener jeg at det vigtigste i feng shui er at man lever i hamoni med sine omgivelser, der findes rigtig mange retninger inden for det her felt, Jeg kender ikke den bog du nævner, men det er en jeg vil kigge efter :)
  Knus og dejig dag

  SvarSlet
 3. Det var rigtig dejligt at læse - og hvor har du dog ret! Det kræver ikke særligt meget at gøre sine omgivelser smukke, så man nyder synet hver dag. Jeg bruger også de karklude, du har - og min håndsæbe ligger også i en gammel emajletingest og ser indbydende ud.

  Dejligt emne :O)

  Varme klem og ha' en dejlig dag!

  SvarSlet
 4. Hej Pernille
  Sikke en masse søde ideer!
  Et par af dem må hellere adopteres herhjem til- hvertfald den med opvaskesæben, det var en sød ide:)

  Knus MissMuffin

  SvarSlet
 5. Dejligt at du kunne bruge noget af det MissMuffin, kan du have en dejlig dag i kolonien.
  Knus

  SvarSlet
 6. Hej Pernille
  Jeg har det akkurat som dig, og jeg er også helt sikker på, at mange ikke forstår det. Jeg har lige haft afskedsreception, og fik en masse buketter, som jeg naturligvis er glad for. Men jeg kan næsten ikke holde ud, at se på alle de mærkelig farvesammensætninger og lige pludselig synes jeg, det hele ser forkert ud, det er da lidt hysterisk, så jeg kan sagtens følge dig. Venlig hilsen Lis

  SvarSlet
 7. Kære Lis jeg er glad for at du har smidt en kommentar her hos mig.
  Lis hvis du vidste hvor mange buketter jeg har givet væk fordi at jeg ikke kunne lide hvordan de var sat sammen ... griner
  Jeg syntes slet ikke at det du er hysterisk, for så er jeg også ;)
  Jeg håber at du kommer forbi en anden gang.
  Knus

  SvarSlet
 8. Jeg tænker slet ikke på sammenhæng mellem mine ting på samme måde som du. Jeg er nok mere til det menneskelige og ikke kun til det materiale. Hvis jeg får buketter som måske ikke lige passer ind, så tænker jeg mere på personen der gav end på farvesammensætningen. :-)

  Jeg ville være bange for at gi’ dig en gave eller en blomst, for tænk hvis farven nu ikke passede. :-)

  Undskyld, men jeg kan ikke sætte mig ind i at være så "ekstrem".

  Faktisk overvejede jeg meget om jeg skulle skrive denne kommentar, for den kunne tolkes som et surt opstød, hvilket det nu ikke er. Den er mere et utryk på, at vi heldigvis er forskellige, og det er det der gør denne verden sjov at være en dels af.

  Rigtig god aften til dig Pernille deroppe på 1.

  SvarSlet
 9. Jeg elsker også lækre opvaskebørster, karklude og sæbe..
  det er med til at give glæde i hverdagen...

  SvarSlet
 10. Det er da også festligt med lidt 'blingbling' i køkkenet :-)

  Jeg har dog ikke gjort så meget ud af den del af køkkenet (endnu), men jeg håber på at gøre mere ud af det, når vi på et tidspunkt finder et større sted at bo - med et bedre køkken!

  SvarSlet
 11. Catarina jeg tager ikke din kommentar som et surt opstød og som du skriver så er verden sat sammen af forskellige mennesker -
  jeg er meget glad for at være i min verden og den er faktisk ret sjov at være i og den er meget menneskelig.

  Nu arbejder jeg i blomsterbranchen og jeg vil til enhver tid påråbe mig retten til syntes at en polsk håndbunden buket fra en tankstation eller en sammenplantnig med dimser og perler i, ikke lige er mig.
  Når jeg får sådan en sammenplantningsdims fra mit job så er det da bedre at give den væk til en der syntes at den er smuk, og hvor den vil sprede glæde. Så jeg sprederstort set glæde hver uge, hvad mere kan man ønske sig!

  Jeg er alt andet end materialitisk, hvilket jeg i min verden opfatter som et negativt ord - jeg er nem at begejstre så der er ingen der er bange for at give mig gaver - jeg får det faktisk tit.

  Når alt dette er sagt så tænker jeg over sammenhængen i mine ting -
  dette er ikke ensbetydende med at det er dyre ting - for mig er det et spørgsmål om at leve i harmoni med mine omgivelser,hvorfor omgive sig med ting der giver støj og larm for en rent visuelt, det tror jeg faktisk ikke at der er nogen der gør. Hvis det er at være ekstrem i din verden - ja så er jeg det.

  Men jeg er glad for at du skrev din kommentar Catarina - kan du også have en rigtig god aften.

  SvarSlet
 12. Jeg er vild med farver ligesom du er. Karklude behøver nemlig ikke koste det helt vilde og viskestykker heller ikke - eller puder til stuen for den sags skyld. Knus - og god aften til dig.

  SvarSlet
 13. Mette Lykke vi er helt at samme mening og det er jo egentlig nogle ganske små ting - set i det store verdensperspektiv :)
  Knus

  Piskeris, blingbling det er hyggeligt.
  Mit køkken det er også meget meget lillet, der er ikke meget samtale over det, men meget nærvær vi står tæt pakket når vi er nogle stykker.:)

  Knus

  Anette du har da helt ret med hensyn til puderne. jeg har lige syet 8 puder for under 100 kr. jeg købte stof ved det Aspergren lagersalg og der kom jeg af med 120kr for stof og jeg har stadig en del til overs.
  Knus og god aften Anette

  SvarSlet
 14. Kære Pernille

  Det er lige vand på min mølle. Der er så meget glæde i de små detaljer :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 15. Du finder så mange søde og finurlige sager, Pernille.
  Karkludene i de mange skønne farver bruger jeg som mundservietter.

  SvarSlet
 16. Ja Malou jeg glædes også over de små detaljer og det er jeg glad for at jeg kan :)

  Knus

  Lone det var da en rigtig god ide at bruge dem som mundservietter, det vil jeg tænke over næste gang jeg ser dem på bud :)

  Knus og god dag

  SvarSlet