- Smørrebrød
- Hakkebøg medløg
- Frikadeller
- Pasta med kødsovs
- Kyllingesteg
- Pizza
- Koteletter
- Lasagne
- Medisterpølse
- Kalkunbryst
- Hvad blev der lige af fisk... de er ikke til at se nogle steder på listen.
Det er lidt sjovt at se danskernes vaner, der er flere ting på den her liste som jeg ikke har fået i mange år, da det ikke ligefrem hører til mine livretter- det kan tælles på en hånd hvor mange gange om året jeg spiser gris, jeg ved ikke hvorfor, men sådan er det blevet :)
Det her er hvad jeg skal have i aften - Pasta med rucola-pesto og laks, drysset med reven parmesan, hurtig, lækker ret !
HVAD MED DIG HVAD ER DIN LIVRET ?.......
God torsdag ....
Jeg har det ligesom dig. Svinekød spiser jeg ikke ret meget af, jeg synes bare ikke det smager godt... kylling og fisk derimod :)
SvarSletDin aftensmad- den lyder MEGET lækker !
SvarSletTror ikke jeg har een livret- holder meget af mad :-)
Jeg skal ha muslinger i aften :-)
Pernille nej jeg syntes heller ikke at det smager godt, min datter har aldrig kunne lide det så det er bare ikke blevet lavet.
SvarSletHer i huset er det faktisk kun kylling, kalkun og alt fisk der bliver tilberedt :0)
Miri det er dejligt at holde af mad, det gør jeg også !
Muslinger det er kræs :)
KNus
Min livret, - jeg har ikke nogen specielt, men alt veltillavet mad, er jeg glad for, og fisk får jeg mindst to gange i ugen, enten til frokost eller aftensmad.
SvarSletKnus
Vibeke
hmm... i øjeblikket er min livret vist bare alt der kan grilles - og så medlækker og spændende salat til!
SvarSletJeg kan godt lide svinekød. Kæmpestore koteletter fra slagteren, og smidt på grillen - muuums altså :-)
SvarSletMen ellers kylling i alle former og formater (fersk altså), og og og... Jeg spiser stort set alt.
jeg savner dog også fisk, Spiste det en masse de år jeg boede i Norge, men synes det er for dyrt herhjemme. Så det bliver desværre ikke hver uge her får fersk fisk. Til gengæld spiser jeg en del makrel, tun, og rogn på brød.
mad mad mad.... Jeg synes jeg bliver lidt sulten her nu.
KH Maria.
Altså jeg kan bare godt lide mad,kan faktisk ikke lige nu komme på noget jeg ikke er glad for. :-)
SvarSletMen jeg elsker allermest, når manden er lavet af andre så jeg kan blive overrasket - feks. kan frikadeller smager meget forskellig :-)
Muslinger høre med til en af de mange favorit retter, men der er så mange at jeg ikke ville kunne vælge en som livret.
Ja, det er tankevækkende at se den liste! Jeg er jo desværre ikke fiskespsier, men min livret er mørbrad i sød chilisauce med ingefær og ketjap manis. Jeg tror, mine gæster er lidt trætte af mig, for den ret får en renæssance en gang om året :O)
SvarSlethttp://huskebloggen.blogspot.com/2008/02/s-englene-synger.html
Varme klem til dig!
Kære Pernille
SvarSletJeg vist heller ikke en bestemt livret... men mange - jeg elsker bare mad, hvis det er lavet ordentligt.
Men jeg har en ret, som jeg altid har lavet, når jeg fået et nyt komfur, flyttet et nyt sted hen, er trist, er glad ... ja, i alle mulige mærkelige anledninger og det hjemmelavet Lasagne.
Sjovt, når du stiller spørgsmål ud i cyberspace:o)
Knus fra Hanne
Kære Pernille
SvarSletJeg må sige at jeg er måløs over at boller i karry ikke er på listen. Jeg troede at de var en tidløs ret :-)
Min hofret er smørmørt braisseret lammekød. Tilbehøret er ikke så vigtigt :-)
Knus
Malou
Smørrebrød som livret? Det er da ligesom at sige at kylling er min livret. Smørrebrød er da bare en betegnelse for rugbrød med noget på. Og det er da det "noget på" der definerer smagen!?
SvarSletOg med hensyn til fisk. Jeg tror at det har noget med prisen at gøre at fisk ikke er på top ti. Du kan let mætte en familie med både kylling, ko og gris for en relativt billig penge. Men går man til fiskehandleren og køber fisk, så er det altså den store pung man skal have op.
Men jeg køber gerne isinger på ti-styks tilbud til 35 kr. Tyve af dem er okay. Men jeg nægter at give mere for et stykke torsk end for et stykke oksemørbrad!! Så vælger jeg altså oksekødet.
Livretter har jeg ikke - i flere år spiste jeg næsten ikke svinekød og kartofler - men mine børn ELSKER begge dele, så nu får vi det. Dvs. børnene tror at frikadellerne er af svinekød, men de er nu af kylling ;o)
Men som sådan er jeg stort set alt-spisende - bare man ikke serverer sild for mig :o)
Jep, Klidmoster, det undrer også mig, at boller i karry ikke er med på listen - det er nemlig min absolutte livret!
SvarSletUdover det er mine livretter alt det, andre folk laver og serverer for mig (medmindre det er indmad, det rører jeg ikke).
Men jeg spiser stort set alt - med glæde - og nok også lidt rigeligt :)
Når det kommer til gris, så er det heller ikke meget der ryger i min indkøbskurv...måske til frikadeller et par gange om året...og lidt bacon...fy-ha... ;o)
SvarSletMin favoritspise er helt klart Sushi..men det er jo for dyrt at spise i længden...men så spiser jeg laks i mængder... Mums... :o)
Tør næsten ikke skrive det, men min livret er: Stegt kalvelever med bløde løg, en god fed flødesauce også tilsat bløde løg og den må endelig ikke være for tynd - og dertil pille kartofler. Hader skrællekartofler.
SvarSletSvinekød er sjældent på bordet.
Jeg foretrækker: fisk, kylling, kalkun og lam, og elsker pastaretter
Jeg ved ikke om jeg har en decideret livret - jeg elsker frikadeller - grillet mørbrad - grillmad i det hele taget (ikke pølser) en god steg på grillen, en bøf i ny og næ, roastbeaf og meget mere. Fisk prøver vi at få en-to gange om ugen - noget af det til frokost. Knus
SvarSletMin livret er mad lavet af andre :-) jeg elsker det :-)
SvarSletSom mange af de andre, har jeg heller ikke en enkelt livret, men der er retter jeg glæder mig til at spise. En af dem er boller i karry, som mine børn også er helt vilde med. Men ellers er laks og tigerrejer noget jeg gerne sætter tænderne i sammen med kalvelever og den gode gamle ret brunkål :0)
SvarSletRigtig god fornøjelse med aftensmaden og en god aften.
KH Kari
Hej, jeg kigger af og til indenom din blog, og vil da godt lige kommentere på livretter...Jeg spiser faktisk heller ikke gris, men boller i karry glider da med velbehag ned, med boller lavet af kalvekød...Jeg elsker også mad, så der ryger af og til lidt mere ned end godt er...og fisk elsker jeg også, specielt laks
SvarSletØh, livret? Hmmm, tjaaah, mmmh!
SvarSletDin pastaret ser utrolig lækker ud... den kommer på pinsemenuen. Her er al veltillavet mad livretter, tror jeg..... :)
SvarSletHmmm... Jordbær med fløde er vidst min livret:)
SvarSletMors mørbradsgryde og mormors gammeldags kyllingefrikasse er næst på listen..
Ellers har jeg mange livretter i perioder. Lige for tiden er det pasta!
Jeg elsker fisk og stort selt alt fisk. Gider ikke at lave det selv for pigerne er ikke så vilde med fisk. Men så spiser jeg det med glæde på arbejdet, hvor vi næsten har fisk på menuen hver dag.
SvarSletLækkert.
Lammekoteletter på grillen...
SvarSletTusind tak for alle jeres kommentarer som jer er jeg også overrasket over at Boller i karry ikke er med på listen. Det var Thomas livret og der var da ikke det jeg ikke kunne lokke ham til hvis han fik det serveret .... Griner
SvarSletManna jeg elsker stegt kalvelever, og jeg laver det med velbehag, desværret så er det ikke noget at jeg har kunne lokke i min datter så mens hun har boet hjemme er det ikke blvet lavet så tit.
Jeg tror at vi alle kan blive enige om at mad på grill det er bare kanon. det er vist noget at alle danskere elsker
I nævner mange dejlig retter, og Madame jeg skal ind og tjekke din opskrift ud.
Veltillavet mad og mad der ikke er lavet af os selv er rigtig godt.
Jeg lokker min mor til en gang om året at lave brunkål til mig og det er bare dejligt !
Men hensyn til fisk og fiskehandlere så er min oplevelse at man bare skal købe det der er på tilbud så behøver det ikke at være så dyrt. Der er selvfølgelig stor forskel på hvor mange man skal købe til.
Sushi er for mig også et hit, men det er det ikke altid for pengepungen.
Endnu engang tak for alle jeres kommentarer det har været smadder sjovt at læse :)
Knus og rigtig god dag
Der er mange af retter på listen, jeg har fået en del som barn(hvilket blandt andet er skyld i, at jeg i dag ikke kan fordrage medisterpølse), og som jeg også får i dag - men i langt mere udenlandsk-inspirerede udgaver! For eksempel er det flere år siden, jeg sidst har fået koteletter i fad - men det spiser vi da ind imellem med pasta, tzatziki eller en krydret salat til.
SvarSletJeg synes ikke rigtig, jeg har en livret, men jeg er ret glad for asiatisk, fransk og indisk mad.
God pinse herfra!
Piskeris jeg tror også at det er derfor at jeg ikke kan lide medisterpølse, og for den sags skyld karbonader, det var et hit da jeg var barn.
SvarSletUhm indisk mad det er ikke dårlig.
Knus
lyder lækkert! kunne du sætte en opskrift ind måske ?:)
SvarSlet