lørdag den 30. maj 2009

Pernille - du er så DYGTIG...


Efter at have siddet med næsen begravet inde i computeren for at følge en instruktion i hvordan man laver de hersens hexagoner , som er blevet det rene hit ude i blogland, er det efter flere forsøg lykkes mig at lave en - tjek det lige - den har hjørner !
HVOR ER JEG DYGTIG.
Jeg har aldrig lært at hækle, men til trods for det,har jeg de sidste par måneder fået lavet nogle ting, både små kager, tørklæde af bedstemorfirkanter, og lysestager af nogle andre firkanter - jeg er blevet bidt af en gal hæklenål.
Nu skal jeg bare Hexa som en gal hele pinsen, jeg har så ikke fattet en meter af hvordan man skal hækle det sammen med den næste lap, men jeg laver dem bare sådan her, så må jeg sy dem sammen til sidst, hvis jeg da nogensinde bliver færdig med at lave en milliard lapper eller hvor mange der nu skal til for at få et tæppe.

Inde i min sofa har jeg sat stofprøver op for at finde ud af hvordan,hvorfor og hvor mange puder der der skal sys. Det bliver ikke i dag.
Hvor er det godt at der i går er åbnet en pasta og ris take away lige om hjørnet... for mad det når jeg ikke :)
Forsat god pinselørdag ....

11 kommentarer:

 1. Hvor er den flot - du er superdygtig.
  Hvis nu du alligevel ikke gider sy dem sammen senere, så prøver jeg lige med en superkort instruktion:

  Hexa 1 hækles bare. Hexa 2 hækles indtil 1. hjørne. Når hjørnet så hækles stikker du lige nålen gennem hjørnet på Hexa 1 og hækler gennem hjørnet, så det kommer til at hænge fast...

  Håber det giver mening... ellers er det bare frem med synålen :)

  SvarSlet
 2. Så flittig hun er. ;) Ja, jeg har arbejdet lidt - på terrassen. Og ellers siddet med næsen i en bog. Skal da nyde LIDT sol og pinse. God pinselørdagaften.

  SvarSlet
 3. Ja du er dygtig! Man kan mange gange mere end man tror :) Knus og god arbejdslyst :D God idé at få lidt mad indimellem hexa´erne :D

  SvarSlet
 4. Åh, sån et "mormor-tæppe" er bare super lækkert!
  Jeg tror, at jeg skal lære det også, så jeg kan lave mit eget i dejlige pastelfarver..
  Lyder lækkert med en pasta- og ristakeaway, så moderne er vi vidst ikke i Aalborg endnu:)

  SvarSlet
 5. aiii nu må jeg altså også i gang med det tæppe....lige nu hækler jeg katte :-)

  SvarSlet
 6. Det er flot, at du har fundet ud af at lave hexagoner!De tæpper er bare så smukke.
  Ha' en dejlig aften, Pernille :O)

  SvarSlet
 7. Nøj, - hvor dygtig du er:)
  Skønt når man finder nogle nye hobbies, og når det lykkedes.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 8. Pernille jeg er ikke sikker på at jeg lige kan overskue hvordan de forskellige farver skal sættes sammen ved siden af hinanden :)

  Så har du da også været flittig Bibo, jeg skal også have læst i pinsen

  Ja Anette det gælder bare om at blive ved med at prøve :)
  Mad det skal der vist til.. griner

  MissMuffin du kan sagtens finde ud af det, men det kommer vist til at tage mig lang til hvis det ikke skal ende med at blive en pude :)

  Anne det lyder spændende med de katte, dem skal vi da se :)

  Madame jeg er også lidt stolt af mig selv.. :) det er mest fordi det beviser at min tålmodighed er blevet større med årene :)

  Vibeke, det er rigtig dejligt når man finder noget nyt at kaste sig over, jeg laver rigtig rigtig mange ting, og jeg kan slet ikke forstå hvordan andre mennesker kan få tiden til at gå uden at have noget at rive i.
  Jeg ser jo så næsten aldrig fjernsyn :)

  Kan I have en god dag alle sammen

  SvarSlet
 9. Tillykke med din første Hexagon. Den er du sluppet rigtig godt fra. Den er flot i farve og facon :)

  Når du skal hækle dem sammen skal det være hjørne til hjørne og side til side. Jeg forsøger at hækle dem sammen linie efter linie. Når et hjørne skal hækles til en lap starter du med 4 stangmasker og 1 lm. Så stikker du hæklenålen ned i buen i den anden laps hjørne og "fisker" snoren op som en løkke og hækler den sammen ned den løkke du har på nålen med en fastmaske og så hækler du resten af hjørnet. Det samme gør du når du skal fiksere siden: 4stm, fiske løkke op og 1 fm i "hullet" mellem hjørne og midterdelen. Det er sådan jeg gør.
  Sikker helt uforståeligt, men er jo enkelt når man har fundet teknikken (jeg fjumrede også da jeg begyndte og kunne selt ikke få det til at se rigtigt ud.
  Jeg startede med at hækle de første 3 farvede ringe og har så hælket dem sammen da jeg fik bundfarven hjem og så prøver jeg at mikse og matche dem.

  God pinse.
  KH Kari

  SvarSlet
 10. Du er da rigtig blevet flittig med hæklenålen jeg forstå godt du ikke tid til at lave mad, med alle de prosekter du har gang i.

  SvarSlet
 11. Hej Pernille ...her kan du se hvordan du hækler lapperne sammen.  http://www.slagtenhelligko.dk/2009/03/14/hexagontaeppe/

  jeg skal i gang i dag ..... tror jeg da ...jeg få se :-)

  SvarSlet