onsdag den 14. oktober 2009

Det begynder i uge 43...

I går da jeg var en tur gennem byen var det uundgåelige sket, der var julepynt i alle butikker, først så tænke jeg - hallo hvad sker der lige her, men jeg blev draget, jeg indrømmer det. Jeg syntes ellers at jeg lige først havde indstillet mig på at det var efterår, og jeg havde da slet ikke tænkte i juletanker, men jeg købte noget pynt fra Medussa - ikke til mig, men til min datter.

I rigtig mange år er jeg slet ikke gået op i den slags krims krams, og jeg tror heller ikke at jeg nogensinde bliver en af de her store julepyntere, men der er da helt klart nogle et par enkelte ting som jeg gerne vil have og som jeg i år for første gange rigtig længe har lyst til at lave ! Min pynt er isbjørne, sprøjtede dyr der står i sukker, blomster overalt, jeg elsker hyacinter, de fire verdenshjørner, naracisser, og ja jeg kan ikke klare julestjerner, jeg har altid haft et meget anstrengt forhold til den plante, og efter at jeg er begyndt at arbejde på Gasa og jeg ser dem fra sommerferien af, så er det ikke blevet bedre.Da min datter var lille havde vi en snemand familie, den er forlængst røget ud, jeg ejer ikke meget pynt, men jeg har fundet en og jeg vil høre om der er nogle af jer hæklere der er gode til at tyde den her opskrift så jeg måske kunne få noget hjælp, jeg har ikke hæklet efter engelske opskrifter før - de mangler måske en hat ?


Min pynt er som sagt altid meget alternativ, der bliver ikke lukket nisser ind her på 1. billedet her er fra Rie Elise Larsens bog som hedder Julefryd en rigtig dejlig bog med utrolig meget inspiration. Jeg lavede lidt efter den sidste år, blandt andet en dims som den her, min var dog med en hest !Nu kan det godt være at I tænker- nej nu er den da helt gal for Pernille på 1. julesnak allerede nu, men som den kære dame i Trend sagde til mig - så plejer vi altså at begynde i uge 43, smiler, nej jeg har bare tænkt at hvis der er noget at man skal lave selv,så er det nu jeg skal lidt igang, jeg har ikke så meget fritid når jeg jobber. Nu kan jeg næsten ikke vente til mit Boligliv ligger i butikkerne i morgen.

Hvis der er nogle af jer hardcore julepyntere, strikkere, hæklere der har nogle gode ideer, så ville jeg da blive meget glad hvis I ville dele.

Kan I have en rigtig dejlig onsdag, solen skinner her over Staden, omend det er noget koldt.

Hvis jeg lige pludselig skulle være væk her fra Blogland, så er det altså ikke min skyld, vi er blevet varslet at der kan komme nogle problemer med vores netforbindelse, så ved I det, jeg ved ikke om det har noget at gøre med omlægningen af alle de digital signaler og jeg ved ikke hvad ! Men jeg kommer igen

15 kommentarer:

 1. Jeg vil slet ikke tænke på jul endnu ! Men det bliver svært , som du siger , pynter butikkerne op og mit BoligLiv er et JULEnummer !
  ( Men snemand familien , er yderst nuttet :-) )

  SvarSlet
 2. Miri, jeg får ikke Boligliv med posten, så jeg må pænt vente til i morgen !

  KLEM

  SvarSlet
 3. Tænk er der virkelig julepyntet allerede - jeg bliver lidt chokeret hver år ;O) Men jeg kan nu sagtens forstå, du har lyst til at gå i gang med noget julehåndarbejde, og dit billede af snemandefamilien er bare så sødt :-)

  Ha' en dejlig dag, klem!

  SvarSlet
 4. Ingen jul her og der går lidt tid før den får lov til, at trænge sig på. Ellers bliver jeg bare træt af den.

  Håber du nyder din efterårsferie.

  SvarSlet
 5. Jeg var i Søstrene Grene sidste weekend og der var der kommet rigtig meget julepynt derinde og jeg gik langt uden om det(Ej okay, jeg købte 2 ruller gavepapir)..

  Jeg elsker jul og julepynt, men holder det enkelt og lyst og pynter først op 1.december og væk igen 1.juledag..
  Min adventsdekoration er bar et stort hvidt fad med 4 bloklys, forskelligt mos, grene med kogler fra lærketræ og 4 bokstaver i sølv... Og måske lidt sølvglimmer eller sukker... Måske der skal stå et plastic-dyr deri i år:)
  En miselten hører sig også hjemme og så et par gamle smukke nisser, som er arvestykker..
  Men så er det også det(næsten)...

  SvarSlet
 6. Ja Madame der var julepynt overalt, og det syntes jeg lige er tidligt nok, altså man skal jo nok nå at købe det der skal købes :)

  Klem.

  Nej Fru E, jeg vil heller ikke lade den trænge sig på her, jeg vil bare gå igang med at lave nogle af de ting jeg gerne vil have som måske kræver lidt længere tid :)
  Knus

  MissMuffin, jeg gør som dig, her er det også meget meget enkelt og det hele er lyst eller pastel, jeg duer ikke rigtig til for meget af den traditionelle pynt, det skal dog siges at jeg faktisk har et par nisser som cecilies farmor har strikket til mig da jeg kun var 20 somre, og de er under træet :)

  Knus

  SvarSlet
 7. Julen som sådan vil jeg ikke spekulere på endnu, men jeg er allerede nu velforberedt. Survarer, konserves, mandler, vanillesukker etc, er indkøbt. Hjemmelavet kirsebær med amaretto står i køleskabet klar til brug. I næste uge serverer jeg ris a la mande til ære for olde og den øvrige familie
  Jeg ved ikke, hvordan man laver link i kommentarfeltet, men hvis du går ind her http://jette.forumup.dk/about16-jette.html findes der oversættelse

  SvarSlet
 8. Manna du er da rigtig godt forberedt på madfronten, de kirsebær lyder bare dejlige.

  Tak for linket jeg vil prøve at se om jeg kan få den oversat :)

  knus

  SvarSlet
 9. Jeg godt lide julen, men synes den bliver ødelagt, når de begynder at julepynte i uge 43.Jeg kan godt lide at pynte til jul,men med måde og du har rat Pernille ingen jul uden blomster, jeg elsker også hyacinter.

  SvarSlet
 10. Conny det er meget tidligt at de begynder at sælge det julepynt, heldigvis begynder gaderne her i Odense ikke at pynte op før første søndag i advent .)

  Knus

  SvarSlet
 11. Jeg vil tro, at de også meget snart begynder at julepynte på strøget i Århus - det plejer vist at være lige efter efterårsferien og al haloween pynten (tror jeg nok) Håber ikke dine netproblemer bliver alt for langvarige. Knus

  SvarSlet
 12. Åhh der er jeg bestemt lige modsat - jeg pynter vildt op. Både med købt og hjemmelavet. Et rigtig hit, som jeg elsker og vender tilbage til hvert år er små pignon æbler som hænges i vinduerene med røde silkebånd, som måles nøjagtig ud, så æblerne kommer til at hænge i en bue - hvis du forstår:-)

  I år vil jeg forøge mit julepynt, med nogle hæklede trommer fra stof og stil - de er rigtig nice.

  SvarSlet
 13. Da jeg boede i Odense, mener jeg det var i efterårsferien, de begyndte...og det var sq tidligt, synes jeg. Er jo væk fra den galej, ingen tænker vist her - heller ikk ebutikkerne på Jul endnu. Snemanden og hans famile er et hit!

  SvarSlet
 14. Jeg er meget spændt på, hvad du finder på af julepynt - jeg er sikker på, at bliver både spændende, flot og fantasifuldt!

  Nisserne skal du ikke være urolig for - de flytter ind hos mig i julen :-D

  SvarSlet
 15. Da vi kom hjem fra ferie lå det sædvanlige spiselige til julen allerede fremme i butikkerne og i sidste uge så jeg julepynt fremme i flere forretninger hernede. Det er utroligt, at det skal frem så tidligt, men selvfølgelig har vi jo også "jul" lidt tidligere end i Danmark, da der stadig er mange hollændere der fejrer Sinterklaas d. 6 december i stedet for juleaften. Fortsat rigtig god ferie.

  SvarSlet