tirsdag den 27. oktober 2009

Egon - jeg har en plan ...

Jeg kan ikke mindes at jeg nogensinde har haft madplan, men det er blevet indført her på 1. ene og alene af den grund at jeg skal leve sundt, dels på grund af min diabetes og dels på grund af min kamp mod de overflødige kilo, der heldigvis bliver mindre. Det er som om at man ikke så let bliver ledt i fristelse når det er besluttet hvad der står på menuen.
Jeg er så heldig at jeg kan købe grøntsager via mit arbejde, så en gang om ugen bliver der slæbt hjem i rygsækken - disse indkøb kræver lidt at jeg har en ide om hvad vi kunne tænke os at spise, jeg har tidligere printet madplaner fra årstiderne, men nu laver jeg lidt min egen - fordi der også bliver talt kalorier her på matriklen.
Vi er kommet ind i en periode hvor vi er blevet helt vilde med Sweet Potatoes og i aften skal vi have en mos, der er lavet med inspiration i den her opskrift fra diabetesforeningen, hvis du ikke har prøvet de søde kartofler skulle du tage og prøve - det er en herlig spise.
Prøver du at leve sundt og har du nogle madplaner ? .......

22 kommentarer:

 1. Hej Pernille.

  Vi har madplaner. De bliver lavet for en hel månede af gangen. En gang var det fordi jeg ville tabe mig 25 kg - og det lykkedes heldigvis. Og nu har vi dem fordi kilo'ene ikke skal på igen.

  Men der er blevet plads til lidt usunde ting - men holder heletiden øje med vægten.

  Knus Grith

  SvarSlet
 2. Ja jeg prøver, men stadig forgæves, både med madplaner og sund levevis. Det er nok ikke helt helhjertet endnu.. Det kræver faktisk overskud at planlægge og det kan jeg ikke lige prale af at være i besiddelse af for tiden.. ;)

  Jeg bøjer mig i støvet for din stålsathed og syntes det er fantastisk at du nu i længere tid har været virkelig god til at holde dig til din målsætning. ROS skal du knagme have for det Pernille :))

  Sweet potatoes ku jeg faktisk godt tænke mig at smage, har hørt meget godt om dem.

  Rigtig god dag til dig og knus
  Henriette

  SvarSlet
 3. Grith hvor er det flot at du har smidt så mange kilo, jeg tror også på at det er lettere at tabe sig hvis man har indført en plan, det er helt klart det jeg satser på :)

  Du har ret der skal være plads til usunde ting, de må bare ikke tage overhånd !

  Knus

  Tusind tak for din ros Henriette, det har jeg brug for. DU har ret i at der skal overskud til at planlægge og jeg kan godt forstå hvis du ikke lige har det nu, men de sweet potatoes dem skulle de prøve, de er bare gode .

  Knus

  SvarSlet
 4. Jeg har prøvet, men lige nu går det hele op i ombygning, så vi må tilbage på sporet når vi er på den anden side af rodet. Det lyder som om du er ved at nå til fasen hvor det bliver gjort og der ikke skal tænkes så meget over det, det er sejt. De fleste af os når kun til prøvefasen og så dumper vi i :-)

  SvarSlet
 5. Da børnene var små lavede vi af og til madplaner. Nu bli´r det desværre ikke til så meget, for det er ellers helt klart nemmere, sundere og mere tidbesparende at lave madplaner. De søde kartofler har jeg længe haft et godt øje til men aldrig prøvet. Det kan være det skal være nu:-)

  SvarSlet
 6. Jeg kender ikke søde kartofler, men det lyder spændende!

  Ja, vi laver en form for overordnet madplan før indkøbsturen hver lørdag. Og jeg er ret optaget af, at maden bliver rimelig sund, uden at vi er fanatiske.

  Ha' en god tirsdag, klem!

  SvarSlet
 7. Jeg har faktisk tabt mig 10 kg ved at skippe kulhydraterne og holdt det 2 år. Men så døde min mor og så røg fokus.
  Siden har jeg taget dem på igen og min motivation har ikke været i top. Halvhjertede forsøg fører ingen andre steder hen end til nederlag. Så dem har jeg droppet lige nu!
  Men fedt at høre at det kører for andre. Keep up the good spirit !

  SvarSlet
 8. Hej Pernille..

  Jeg er også blevet lidt vild med de søde kartofler, men synes at de i mos kan blive lidt grynede..

  Jeg tænker da over, at vi skal have frugt og grøntsager nok hver dag og køber gerne økologisk, men ellers tænker vi ikke over det herhjemme, for vi har ikke problemer med vægten.

  Madplan laver jeg næsten hver uge, for så er det nemmere at få prøvet nogle nye og spændende opskrifter.
  Vores uger er dog sjældent 7 dages, da jeg kke laver mad på de sene torsdage og en af os sikkert er væk et par gange om ugen..

  Knus

  SvarSlet
 9. Åh Penille gid jeg havde en madplan.. Det er nemlig rigtig som du siger en god ide...
  Jeg kender godt de søde kartofler og de er gode..
  Skide godt Egon..

  SvarSlet
 10. Sweet potatoes er det de lilla kartofler ?
  jeg prøver at holde en madplan, men det er mest pga. tiden, eller mangle på den.

  SvarSlet
 11. Madplan laver jeg ikke, men jeg tænker meget på, hvad jeg spiser, jeg vil ikke tage på igen, og som du ved, så spiser min veninde ofte hos mig, og hun har også smidt en masse overflødige kilo, så det gælder os begge.
  Men en gang imellem så skal der syndes, ellers bliver det for kedeligt.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 12. Da jeg var helt ung lavede jeg madplaner. Det hjalp mig til at lære at lave mad, for det havde min mor ikke rigtigt gjort. Jeg gik godt nok på Marthaskole men læret at stive tøj og sy små fine forklæder og kitler i hånden- så var vi jo også beskæftigede og forældrene betalte. Vi var 8 i en familie og lavede mad til 4, så det var en god slankekur. Hvem der scorede kassen dengang i starten af 70erne ved jeg ikke men det var dyrt, så vi holdt op og jeg nåede ikke at få lavet mad. Det har jeg gjort siden og i dag kan jeg ikke finde ud af at bruge madplaner for jeg laver kreativ mad. Udgangspunktet er noget kød fra fryseren og et køleskab samt en kæmpe køkkenhave fyldt med alle slags mulige og umulige grønsager og et skab med ris, bulgur, nudler, quinoa osv. så jeg har alt til faget hørende. Så laver jeg mad udfra hvad jeg synes jeg skal sætte sammen- noget nyt hver aften. I dag behøver jeg ikke engang at smage på det på forhånd.- jeg kan smage det uden at få det i munden.

  SvarSlet
 13. Nej , laver ikke madplan- da jeg altid får lyst til noget andet end det der står... Men synes faktisk det er en god ting at lave, da det giver et overblik !
  Jeg synes du er så sej :-)

  SvarSlet
 14. Pernille, maden på billedet ser utrolig lækker ud.
  Nej, jeg har opgivet alt omkring madplan, da jeg som regel først ved det ca. ½ time før min mand kommer hjem. Hvis det er før 18:30 vil han gerne have "aftensmad", hvis det bliver senere kun noget lettere. Men vi fokuserer meget på mad med lidt/ingen fedtindhold, da min mand også er diabetiker og gerne skal af med 5 kg. for at forblive på samme niveau medicin som nu. Vi gør et ihærdigt forsøg på at få det til at lykkes.
  Knus til dig.

  SvarSlet
 15. Vi har gjort det for at få brugt de ting vi køber på en god måde og nogle gange for at have mad til flere dage. Den primære årsag har dog været for at kunne nøjes med at købe ind en gang om ugen! Det skulle jo gerne blive billigere... Og ja, jeg prøver at tabe mig - har snart tabt 9 kg - og tja, så skal resten af familien jo også gerne leve sundt!

  SvarSlet
 16. Hej Pernille!
  Madplaner er godt, vi har haft og en dag skal vi have det igen.
  Søde kartofler er også rirtig gode i ovnen sammen med f.eks. gulerødder og rødbeder, vendt i olivenolie og drysset med timian. Blot skal man huske at rødbederne skal have længst tid, det dobbelte af søde kartofler ca.
  Imponeret over din viljestyrke.

  SvarSlet
 17. Vi har ikke madplaner. Det havde vi heller ikke dengang, jeg tabte mig en hel masse kilo. Til gengæld tænker jeg en del over, hvad der serveres, i hvor store mængder og hvor meget/lidt jeg selv tager på tallerkenen. Jeg kan godt finde på at tage kage med på arbejde eller på besøg hos andre - uden selv at spise det.

  Men hvis vi får gæster, eller hvis der er en bestemt opskrift, jeg bare VIL lave i nærmeste fremtid, så skriver jeg det ned i et dokument, hvor jeg løbende planlægger de større middage :-)

  SvarSlet
 18. Her har vi også madplan,mest for at få en varieret og sund kost,jeg synes jeg har mere overblik over hvad vi får med en plan.
  Kan du have god aften

  SvarSlet
 19. Åh, jeg har perioder hvor jeg bare falder i med et brag og så skal der kyles alt muligt usundt ned. Lige nu prøver jeg at vende bøtten ved bla at bage nogle lækre boller og sådant. Madplaner .... en ting som jeg burde tage op... igen.

  Skønt at læse at du holder stand! ;-)

  SvarSlet
 20. Jeg lavede madplaner for en uge af gangen da jeg stadig var gift - det fungerede fantastisk til at få brugt de grønsager vi havde og tyndet ud i fryseren inden vi købte nyt. Det sikrede også at vi fik fisk mindst en gang om ugen.
  Jeg er ved at begynde igen med madplan, nu inkluderet mindst en vegetardag om ugen, en grøddag og en suppedag - mest for at holde budgettet lidt nede ;-)

  SvarSlet
 21. Hej P,

  Nu har jeg også prøvet at lave en blog - kræver lige lidt øvelse at finde ud af den ;o)

  KNUS Debes

  SvarSlet
 22. Hej alle sammen. hvor er jeg dog glad for alle jeres kommentarer jeg er helt overvældet over at der har været så mange inde på min blog i dag..

  Jeg kan se at nogle af jer har en plan, og andre ikke, jeg vil også sige det kan være lidt svært at følge, i går fik jeg faktisk slet ikke lavet den her ret, så den bliver lavet nu til aften, sulten var der ikke i går, så det blev til et halvt stykke rugbrød istedet for, så planer er til for at blive brudt eller udskudt, lige som mange andre planer.

  Jeg tror dog at det i længden er sundere billigere og lettere at have en plan, også i forhold til ikke at købe for meget ind.

  Endnu engang tusind tak for alle jeres indlæg og sidst men ikke mindst et stort velkommen på bloggen til fru B, min gamle arbejdskollega og veninde, jeg er glad for at du endelig har fået en blog

  SvarSlet