mandag den 12. oktober 2009

Mit spiselige vindue...

Mit køkkenvindue er hele året rundt fyldt med spiselige planter, som regel er det krydderurter, dem jeg har stående nu er lidt anderledes. Fra venstre, kinesisk te, wasabi, en slags hvidløgsplante, planten sukker der ikke feder og til sidst mit lille citrus træ. Det er lidt sjovt med de her lidt ualmindelige planter, jeg har set dem flere steder i butikkerne, så det kan være at de er på vej ind i de danske køkkener.
Jeg bager ikke ret tit kager, ene og alene af den grund at jeg jo ikke selv må spise så meget af den slags. I går skulle jeg have gæster for 4. dag i streg :) og der blev det til denne æblekage, den var bare mere end god, den blev serveret med softice, og forsvandt som dug for solen

Nu er jeg næsten på vej til job hvor jeg lige skal have et møde her fra middag, efter det er det efterårsferie, og som I alle mine andre ferier, ja så skal jeg da lige i Silvan efter hvid maling, der er altid noget der lige trænger til en overhaling enten her på 1. eller downstairs.
Kan I have en god mandag..

14 kommentarer:

 1. Æblekage med softice det lyder meget fristende. Mon du vil afsløre, hvor opskriften på ævlekaven findes?.
  Ingen tvivl om Hugos mening

  En god ferie til dig

  SvarSlet
 2. Uhm til kage og planter - wasabi, den kunne jeg tænke mig at opdrive, når jeg kommer hjem..

  SvarSlet
 3. Spændende sager du har i vindueskarmen...
  Jeg kan bar aldrig holde liv i krydderurterne i min vindueskarm, jeg ved simpelthen ikke hvad jeg gør galt!

  SvarSlet
 4. Pernille, det er en spændende samling, du har i din vinduskarm.
  Jeg viste ikke, man kunne få wasabi som en grøn plante. Har altid troet, den var en rod....nej sikke noget pjat at tro - en rod har selvfølgelig også en top. Men er det grønne ligeså stærkt som den pasta man får til sushi??
  Kan sukkerplanten bruges af en diabetiker, eller er det bare noget opreklameret fis??
  Skønt billede af Hugo i går.
  Rigtig god ferie.

  SvarSlet
 5. Hej Manna jeg fandt den hos Liselotte, og så lavede jeg den lidt om, men du kan finde den på hendes side :)

  Lone jeg jeg også spændt på den wasabi, der står at man både kan bruge blade og rod, den er ikke så stor endnu. Jeg tror godt at du kan finde den, for den bliver produceret af en fynsk gartner :)
  Knus

  Nej MissMuffin jeg ved dag heller ikke lige hvad der sker for dig, det er ellers ikke så svært :) basilikum er faktisk ret let, og den er jo herlig til mange ting :)
  Knus

  SvarSlet
 6. Sikke et smuk, sundt, grønt og lækkert vindue :-)

  SvarSlet
 7. Betty jeg tror ikke at de grønne blade er lige så stærke som det man får til sushi for det bliver lavet af roden, men der står at man kan bruge bladene også

  Betty jeg er jo diabetiker og jeg bruger den sukkerplante, jeg har indtil nu prøvet at komme den i min thekande og det har sødet den :)
  Knus

  Mange tak skal du have Miri

  SvarSlet
 8. Og god mandag også til dig, Pernille!

  Den æblekage ser da bare så lækker ud - og det lyder meget spændende med din planter!

  Klem ;O)

  SvarSlet
 9. De planter ser ret interessante ud og æblekagen ikke mindre. Sjovt nok, jeg er også på vej i Formido efter hvid maling og i morgen tidligt sker det.... køkkenet skal males. Knus og hav en rigtig god dag.

  SvarSlet
 10. Jeg håber også at de spændene planter kommer til Ærø, for sådan nogle vil jeg da gerne have i mit køkkenvindue.. Nu det snart er slut med krydderurter i haven..
  Æblekagen ser skøn ud, og soft ice glider altid ned...

  God ferie når du rammer den lige om lidt..
  Knus fra Øen.

  SvarSlet
 11. Det lyder så lækkert med din æblekage og softice.God efterårsferie ;) Knus

  SvarSlet
 12. Åhh Pernille hvorfor bager du ikke bare efter diabetes bagebøger. er er mange gode bud, som vi har valgt at tage til os og dermed får vi kager som ikke indeholder sukker. Mange gange opdager folk, der smager ikke min snyd. En af dem jeg bager efter: kager der smager er fin. :-)
  Bortset fra det lyder æblekage med softice som noget der lige har givet mig et behov jeg ikke vidste jeg havde. Må ha´må ha NU.

  SvarSlet
 13. Hej Pernille.
  Der ligger udfordring til dig på min blog.Hvor er et skøn vindue har med planter. Kan du have en rigtig god ferie.
  Stor knus til dig.

  SvarSlet
 14. Får helt lyst til at købe krydderurter til køkkenvinduet, men har stadig i udebedet og drivhuset. Ser bare så inbydende ud.

  SvarSlet