onsdag den 18. februar 2009

Grøn onsdag ...


Her er hvad jeg fandt frem til grøn onsdag, et par unika keramik ting fra CoA, fra en serie der hedder Fante.
De blev købt i en lille butik der lå her i byen. Den er desværre lukket nu, der er åbenbart ikke altid forbrugere nok til de små specielforretninger.
Jeg handler selv kun i de her små forretninger, skal jeg have fisk går jeg til fiskehandleren, kødet bliver købt hos slagteren, osten hos ostemanden hvor jeg kan få lov at smage inden der bliver købt også videre. Nu ved jeg godt at det nok er nemmere for mig. For det første har jeg alle forretningerne tæt på mig , og for det andet har jeg ikke en kæmpe familie der skal handles ind til.
Jeg tror nu ikke at det koster mere at handle der hvor jeg gør, men det tager selvfølgelig mere tid , end hvis man får overstået alle sine indkøb samme sted, og tid er en vigtig faktor for mange i dag.
Men man snyder altså også sig selv for nogle oplevelser !
Vi er så heldige at vi har fået vores Irma tilbage i byen, og det ser da heldigvis ud til at den kan overleve.
God onsdag til jer derude... tak fordi i kiggede forbi

20 kommentarer:

 1. Det var da det dejligste grønne :-)
  synes det er godt at høre at du handler i de små butikker. Og du har en Irma ! :-)

  SvarSlet
 2. Dit stel er simpelthen så smukt, Pernille!
  Jeg kan godt frostå, du vælger at købe ind i de små butikker, det er nemlig en langt større oplevelse. Men tid tager det jo desværre ... Vi bruger også slagteren, og så har vi en lækker Superbest, der har mange delikatesser lige som Irma, for Irma har vi desværre ikke i Frederiksværk.
  Ha' en dejlig onsdag :-)

  SvarSlet
 3. Der er jo også den fordel,ved at gå i de små butikker, at man kan få den mængde kød, fisk, grøntsager, som man ønsker.Det er jo ikke alle der skal lave mad til en stor familie.

  SvarSlet
 4. Ih, skøøøønne grønne farver. My favorite. ;-) Og du har helt ret - vi skal støtte op om de små specialbutikker. Handler ikke så meget der som jeg burde, men når jeg så gør.... joy! Dejlig dag. ;-)

  SvarSlet
 5. Losarina jeg er også rigtig glad for den Irma butik den har været her før- håber den overlever denne gang.

  Der hvor mine forældre bor er der en Superbest, og Madame jeg må tilslutte mig de har mange lækre delikatesser.

  Ja fordelen ved de små butikker er ganske rigtigt at man kun behøver at købe det man lige skal bruge :)

  Også dejlig dag til dig Frk. Bibo -godt at du handler der engang imellem :) det giver som du siger glæde...

  SvarSlet
 6. Jeg ville også vælge de små butikker hvis de var i nærheden af min bopæl. Vi har den skønneste fiskehandler, men ellers ingen specialbutikker.

  SvarSlet
 7. Jeg er helt vild med stellet. Hvor er det flot!!
  Vores ostebil er pludselig forsvundet fra den lokale brugs - og øv hvor jeg savner den. Fiskebilen er der stadig. Slagteren handler vi jævnligt ved - god idé at handle i de små butikker.

  SvarSlet
 8. God onsdag til dig ogsaa...det eneste gronne jeg kan bidrage med idag er den gronne paraply fra gaardsdagens drink....hi hi
  Jeg giver dig ret i det med butikkerne / jeg elskede ogsaa at handle i de smaa butikker og snakke med folk. Man faar ikke saa megen venlighed i de store butikker.

  SvarSlet
 9. Hvor er det da godt Anette at i stadig har jeres fiskebil, men det er nok svært for de små erhversdrivende at holde hjulene igang ... desværre . god onsdag

  SvarSlet
 10. Hvad søren min lille Cowgirl er du kommet på fra det store udland :) ville nu godt ha set din drinks. Håber at I nyder ferien :)her er det bare koldt så husk at putte noget solskin på dåse og tag med hjem :)

  SvarSlet
 11. Jeg er da vild med dit keramik, det ser så forårsagtig ud!
  Jeg kan godt lide din indstilling med, at handle hos de små specialbutikker,- jeg bor ikke i byen,tværtimod - helt ud på landet,- men jeg har fundet en del specialbutikker på nettet, dog mangler jeg naturligvis den kontakt, som man kun får i en rigtig butik.
  Mvh. Vibeke

  SvarSlet
 12. Hej Pernille.
  Yndigt og meget særpræget. Navnet Fante er sådan et sødt navn. Det er dejligt at have en Irma, nu har vi endelig fået en i Århus. Er også en stor tilhænger af 'tænk globalt, handel lokalt'. Mvh Malou

  SvarSlet
 13. Så er jeg på min lille daglige tur i farveland. Åh, hvor er det hyggeligt.
  Jeg er helt ekset med dit stel, det er så smukt.
  Jeg har samme indstilling til indkøb som dig, dog er slagterne efterhånden nedlagt i de fleste byer. Et er sikkert, jeg køber kun dansk kød. er heldig at have både osteforretning og fiskehandler tæt på. Indvandrerbutikker handler jeg også gerne i, da der er mange spændende varer.

  SvarSlet
 14. Jeg kan også god lide, at handle i små butikker og glad blev jeg da vi kom til Viborg og så der en fiskeforretning. Den glæde var kort for den er kukket nu ,men vi har tre slagterbutikker

  SvarSlet
 15. Sikken et skoent stel. Den groenne farve er virkelig laekker. Jeg fandt dig lige via Inger's "Sister Bonde" blog. :)

  SvarSlet
 16. Hej Vibeke,ja når man bor som du gør så er der ikke mange butikker :) jeg har selv boet i nærheden af dig, nærmere betegnet i Dybbøl i tre år, min datter er født på Sønderborg Sygehus, men mor her ville hjem til Fyn :)Jeg bruger også rigtig meget de butikker at jeg kan finde på nettet :)

  SvarSlet
 17. Ja der er små elefanter på stellet og det virker sådan lidt dukkehusagtig :)det er godt at tænke globat Malou :) god dag

  SvarSlet
 18. Ja Manna jeg kan også se at der er flere og flere af butikkerne her der drejer nøglen om, det er så trist, men det er en god ide at købe dansk :) i en periode fik jeg kasser fra årstiderne det var rigtig fedt, men det kan jeg ikke nu for hoveddøren her er låst så der er ikke noget sted hvor jeg kan få det leveret. god dag til dig

  SvarSlet
 19. Dejlig profil billede du har fået Conny, er det efter din klip ? Ja Viborg burde da have nogle små forretninger det er da ikke en hel lille by :)

  SvarSlet
 20. Tina det var da dejligt at du fandt mig, håber du kigger forbi igen :) god dag til dig

  SvarSlet