tirsdag den 10. februar 2009

Min gade...

Dette her er ikke billedmanipulation, men et gammel billede jeg har fundet i Odense bys arkiver.
Det viser min gade fra 1905. Faktisk så er det dateret på min fødselsdag dog mange år før jeg kom til . Gaden ligner sig selv
Til venstre i billedet kan man se en grå bygning. I dag har Teaterhuset til huse her. Jeg bor til højre i gaden og mine vinduer står åbne der i 1905. Jeg tænker tit på hvad der er sket her i min lejlighed før jeg kom til, men sådan noget er svært at finde oplysninger omkring. Jeg ved at ensomme Holger boede her 35 år før mig, og han overtog lejligheden vist nok fra hans mor. Før den tid boede han i gården, i et mindre rum, det rum har jeg i dag til opbevaring.

Men hvad er der ellers sket - hvem boede her for eksempel under krigen-hvilke skæbner og hvilket liv har de haft alle de mennesker der har levet og gået på de samme gulve som mig ???
Ja måske er det bare mig der er kvindelig nysgerrig, men jeg syntes det er lidt sjovt at fantasere om.

Ja man kunne jo også begynde at tænke på hvem er hende Lykke der fik det her kort i 1905 ? - var det hendes moster Inger der havde været en tur i storbyen :)

Ha en god dag derude- nu hvor sneen falder let over Fyn..

7 kommentarer:

 1. Det er sjovt, at du har fundet et gammelt billede af din gade! Og spændende at forestille sig, hvem der har boet der tidligere. Jeg har tænkt lidt i samme baner - har fundet ud af hvor min oldemor boede og har været rundt for at se nogle af stederne for at forestille mig hendes liv som enlig mor til fem i 1902 :-)

  SvarSlet
 2. Det kan jeg nu godt forstå at du funderer over...sådanne tanker kan også jeg gøre mig...hvem bor forresten i min mormor og morfars lejlighed i Hørdumsgade i dag...og hvem bor i min farmor og farfars lejlighed i Grønlandsgade? og jeg ved godt at det kunne jeg finde ud af så let som ingenting, men det gør jeg jo ikke...men bagud i tiden ja det er interessant :-)

  SvarSlet
 3. Kære Anne og Madame, ja jeg er glad for at det ikke kun er mig der går og fundere sådan over tingene :) men fortiden er jo altid spændende

  SvarSlet
 4. Sådan nogle tanker har jeg også altid haft - hvis vægge kunne tale...

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Jeg kan godt forstå du synes det er spændende, at finde ud af hvem der har boet i din lejlighed,før dig

  SvarSlet
 7. Aaaaah, der er nu noget over gamle skønne billeder. ;-) Sætter fantasien igang, gør det. ;-)

  SvarSlet