lørdag den 14. februar 2009

Overflod...

I går fandt jeg dette lille citrontræ i en container på min arbejdsplads - smidt bort fordi det måske ikke lige er det kønneste og største træ. Men nu har jeg en mission, jeg skal få det til at blomstre og bære frugter, træet og jeg vi skal skabe den fineste citronlund her på første :)

Det fik mig til at tænke på at jeg fornylig så en udsendelse om skaldere - et nyt fænomen i vores samfund, der hovedsaligt består af unge mennesker
Skraldning er at gennemsøge affald, sædvanligvis fra butikker, supermarkeder og lign., med det formål at finde stadigt brugbare varer, som oftest madvarer. De der samler gør det ikke kun til dem selv, men de donere også meget af deres overskudsskrald til hjemløse, kristencentre, herberger og andre steder hvor folk kan få glæde af maden. Nu er det ikke kun mad der bliver fundet, men også masser af brugsting. De unge havde oprettet en skraldebørs hvor man så kunne få eller bytte sig til hvad man manglede.

Nu er der ikke sådan at jeg er blevet skralder, jeg skulle bare lige have mit lille træ - men jeg syntes det er et godt koncept. Vi er blevet et samfund der bare smider ud - uden at tænke over at andre måske kunne få glæde og gavn af det vi ikke lige kan bruge mere.

God lørdag til jer derude...

10 kommentarer:

 1. Der var du sa heldig- første træ i lunden :-)
  Vi er et brug og smid væk samfund! Her hvor jeg bor, sætter vi vores storskrald ud til afhentning og det betyder der er en mulighed for at gå en runde og se om der er noget man kan bruge. Det synes jeg er en rar tanke. Tingene har en mulighed for at blive brugt igen.
  Nyd din ferie og god bedring med ryggen :-)

  SvarSlet
 2. Jeg giver dig fuldstændig ret,jeg ville ønske at der også blev sat ud til storskald her, men sådan fungere det ikke:( Ryggen har det allerede bedre i dag :)God lørdag og valentine hvis du fejrer det :)

  SvarSlet
 3. Jeg kunne have fundet på præcis det samme som dig og taget det fine, lille træ med hjem. D
  et er trist, at vi er blevet et samfund af forbug og smid væk. I det mindste bør man jo samle alle brugbare ting, så andre kan få glæde af dem. Men ligefrem at hive madvarer op af affaldscontainere - det kunne jeg nu ikke finde på.
  Også rigtig god lørdag til dig ;-)

  SvarSlet
 4. Det med at hive mad op af containere det bliver heller ikke lige mig, Madame :)jeg vil forsat nøjes med at skralde blomster :)Dejlig lørdag til dig

  SvarSlet
 5. Tillykke med dit lille træ!
  Du har ret, det er et overflods samfund vi lever i. Jeg har brugt et par dage af ferien til, at rydde op i gemmerne - og sikke meget der står her.
  Jeg så også udsendelsen med skralderne og kan godt lide ideen, dog kunne jeg aldrig finde på, at tage mad fra en container.

  SvarSlet
 6. jeg klæder mig til at du får citroner på træet, så vi kan begtnde at høste.schufri3@yahoo..dk

  SvarSlet
 7. Ja det kan ikke vare længe inden at de citroner kommer. God aften til dig og far :)

  SvarSlet
 8. Jeg glæder mig til at følge dit citrontræ, når det nu kommer i kærlig pleje hos dig.Det lyder spændende det projekt de unge har i gang. Vi er blevet et samfund der smider væk.
  Kan du have en god weekend

  SvarSlet
 9. Hej Conny, jeg skal tage nogle billeder af mit lille træs udvikling,det er blevet vandet og har fået gødning så jeg håber at det kvittere med nogle blomster, der er næsten ikke noget der dufter så skønt som citrusblomster :)God valentine og lørdag

  SvarSlet
 10. Du vil blive endnu mere glad for dit citrontræ - jeg har et, jeg købte til vores terasse for et par år siden...om vinteren tager jeg det så ind i stuen, hvor det står i en flot skjuler.

  Det minder mig om de dejlige somre på terrassen, om Côte d'Azur hvor de er en yndet plante som dekoration på gader og stræder, om Italien...osv.

  Det eneste jeg skulle vænne mig til var, at den ikke skal have så meget vand - planten er jo vant til en form for tørke :-)

  SvarSlet