torsdag den 19. februar 2009

Gul torsdag...

En lidt blandet landhandel af gult fra mit hjem. En lille moccakop som jeg har arvet fra min mormor, jeg har seks forskellige farver. De bringer gode minder fra min barndom. Min mormor havde dem stående i et vitrineskab og hver søndag fik jeg lov at vælge hvilken farve jeg ville drikke kakoa af, de har stor værdi for mig.
En meget mærkelig ting er min insulinsprøjte. Jeg var meget syg for to år siden, og det resulterede i at jeg resten af mine dage skal sprøjte mig med insulin 5 gange om dagen. Så den lille sprøjte er grundlaget for at jeg kan få en godt liv, så den er det vigtigste gule jeg har.
Sidst en lille blomst for at tage foråret på forskud. Jeg elsker pelagonier og især den her der hedder Dronning Ingrid, jeg ved ikke om de er kommet i butikkerne, men jeg har været så heldig at score den på mit arbejde her for 14 dage siden - rigtig dejligt .

God gul torsdag til jer...

19 kommentarer:

 1. Hei! Godt du kom deg opp igjen !
  Bra det finnes medisin. Den krukken var sååå søt.
  Ha en fin dag!

  SvarSlet
 2. Ja jeg er glad for at der findes insulin selv om jeg først syntes at det var noget værre møg :) Kan du have en god dag også !

  SvarSlet
 3. Åh Pernille, hvor er det godt, at du kom i behandling for din diabetes!

  Din kop er underdejlig, jeg holder meget af de ting, der trækker tråde tilbage til vores barndom. Og du har selv drukket kakao af de kopper som barn ...
  Blomsten minder mig om min barndom - min mormor havde nemlig masser af pelargonier i sin vinterhave.

  SvarSlet
 4. Ja, de mocca kopper vækker gode minder, derfor er jer også glad for at jeg har vetrineskabet,minus kopper.

  SvarSlet
 5. Ja Madame diabetisen blev en følge sygdom at den sygdom som ramte mig, men jeg er taknemlig for at man kan så meget i dag ;) På mit arbejde har jeg en plakat der viser de planter der var populære på mormors tid, og det er sjovt at se at det er de blomster der også er in i dag :)god dag til dig

  SvarSlet
 6. Ja Mor du kan bare give mig det vitrineskab så er vi udover det problem :)det ville passe mægtig fint ind her . god dag til jer i Bellinge

  SvarSlet
 7. Sikke en sød lille gul kop!
  Jeg har haft diabetes siden 1977 så det er jo mange år - har en insulinpumpe som jeg er VILDT glad for.
  God dag til dig Pernille.

  SvarSlet
 8. Hej Anette, det må være dejligt med sådan en pumpe. Når jeg venter på OUH for at komme til samtale kommer jeg tit i snak med nogle som også har de pumper. Jeg ved ikke hvad kriteriet er for at få sådan en men det er helt sikkert et længere sygdomsforløb end mit :) god dag til dig

  SvarSlet
 9. Det er livskvalitet for mig med den pumpe. Tror ikke nødvendigvis det har noget med længden af sygdomsforløbet at gøre. Hvis folk kan være godt reguleret ved hjælp af penbehandling gi´r man nok ikke pumpe. Mange gravide får pumpe. Jeg havde nogle rigtig voldsomme insulinfølinger (med et enkelt coma) inden jeg fik pumpen - jeg kunne slet ikke få den almindelige penbehandling til at fungere ordenligt. Jeg har ingen langsomtvirkende insulin i kroppen så nogle ting - f.eks. sygdom / feber skal man være mere påpasselig men det er nu ikke noget problem. Skriv til mig hvis der er noget "en gammel diabetiker" kan gøre :-) eller hjælpe med :D Også god dag til dig.

  SvarSlet
 10. Tusind tak Anette for en rigtig god forklaring på den pumpe. Nu har jeg aldrig prøvet at haft føling så det er også noget af det jeg har til gode :) indtil nu går det rigtig godt med at regulere, jeg får den langsomtvirkende insulin en gang om dagen. Sødt af dig at jeg må skrive til dig, jeg er stadig så ny ud i min sygdom.

  SvarSlet
 11. Huff, ikke kjekt å være dårlig! Håper det går bra med deg!
  Flotte gule bilder!
  Og så er det jo flott med bloggvenner når man ikke har det så bra!

  SvarSlet
 12. Hej Pernille

  Sikke en smuk blog du har :o)

  Jeg har set dit navn flere steder i blogland og tænkte derfor, at jeg måtte ind og se, hvem du er.
  Det bliver ikke sidste gang, jeg aflægger visit.

  Dejligt gult billede, du viser i dag - og historien bag det :o)

  SvarSlet
 13. Tusind tak Lone for de pæne ord, det glæder mig at du kom forbi :)

  SvarSlet
 14. Jamen selvfølgelig må du skrive Pernille - min mail står på bloggen men du kan også få den her: kenja05@gmail.com

  Glæder mig til at se hvad du finder på at vise på bloggen i morgen

  SvarSlet
 15. Sikke en dejlig kop og jeg kan forstå, at din samling er komplet når din mor afgiver vitrineskabet:) God aften til dig.

  SvarSlet
 16. Sikke en dejlig kop og jeg kan forstå, at din samling er komplet når din mor afgiver vitrineskabet:) God aften til dig.

  SvarSlet
 17. Hehe Oline jeg tror aldrig at hun giver slip på det skab, tro mig jeg har prøvet :):) kan du også have en god aften

  SvarSlet
 18. Hej med dig Pernille.

  Tak for kommentar mig. Det er utrolig så mange danske bloggere jeg er faldet over i det sidste, herligt.

  Fine gule detaljer. Det er da helt vildt så mange gange dagligt du skal tage din insulin, men godt det findes :-)

  Kh Maria.

  SvarSlet
 19. Hej Maria, ja jeg faldt jo også lige over dig, det er et stort univers det blogland :)jeg har kun blogget i knap 2 måneder, men jeg nyder det helt vildt :) god weekend til dig Maria

  SvarSlet