søndag den 22. februar 2009

Sort - hvid søndag ....


Historien om mit lille sorte bord
For to år siden blev jeg ramt af en sygdom der lige sendte mig til tælling i rigtig lang tid, men jeg var så heldig at jeg overlevede.
Efter udskrivning fra Odense Universitetshospital, lå jeg hjemme og havde sygeplejerske 5 gange om dagen. Det stod på i fire måneder. Jeg havde mistet alle mine kræfter, så et mål var at jeg en kunne komme ud og gå uden en plejer.
Dagen oprandt så, hvor min veninde Mette tog mig under armen og vi bevægede os 400 meter væk, til en lille butik med gamle restaurerede møbler.
Her i vinduet stod mit lille sorte bord - og skreg Pernille - jeg måtte eje det, min købertrang var vendt tilbage, nu havde jeg ikke købt noget i flere måneder !

Bordet blev betalt og Birgitte, der havde butikken kunne godt se, at det kunne vi ikke lige selv bære hjem- min veninde Mette havde nok i at holde styr på mig.
Så sød som hun var, foreslog hun at hende og hendes mand ville komme med det samme dag når hun havde lukket butikken.
Jeg syntes godt nok at jeg kunne mærke nogle stik i det ene bryst da vi gik, og da jeg kom hjem måtte jeg gå til bekendelse. Min sygeplejerske blev tilkaldt og hun så at det var en kæmpe byld. Hun ringede efter en læge fra OUH og sagde at han måtte komme her, for hun vurderede at jeg var for svag til at skulle til at tage på hospitalet.
Lægen kom og som han sagde, så havde han aldrig prøvet at skulle fjerne sådan en satan i et privat hjem. Derfor havde han medbragt den sødeste lægestuderende, der skulle hjælpe og lære.
Nå, men Pernille lå så i sengen, der på det tidspunkt stod i spisestuen ,med den ene dubbidit i vejret, gammel læge står med sin skalpel, sød studerende står bagved med en sengelampe og lyser, så lægen kan se hvor han skal skære- Mette min veninde ligger ved siden af i sengen og holder i hånd - for vi kan jo ikke bedøve i privat hjem:)

Så ringer det da lige på dørtelefonen. Mette får trykket så døren kan gå op - og der står ægteparret fra butikken med mit lille sorte bord. Efter at have sundet sig lidt sagde manden ” jeg tror bare lige vi sætter det her ”.

Det må have været et syn for Guder.
Jeg har været i forretningen mange gange siden, den er desværre lukket nu, men hold da op hvor har vi grint og grint af den episode - som indehaveren Birgitte fortalte så havde den levering givet rigtig meget snak over aftensmaden.
Jeg elsker mit lille sorte bord fordi det minder mig om den dag hvor jeg kom lidt mere tilbage til livet.
På billedet bliver det brugt til min computer, men de dage er snart talte, jeg er ved at sætte et gammelt skrivebord istand og så skal jeg have lavet et kontorhjørne i min spisestue.
Nu var søndagen jo også hvid, men der er da en hvid stol på billedet, og den har også sin helt egen historie som i får en anden dag...
God søndag til jer alle, nu skal jeg ud og bage.....

24 kommentarer:

 1. SIkke en omgang du har været igennem. Håber bestemt du er kommet godt igennem din sygdomsperiode - altså at du er rask og frisk i dag. Møbler har deres helt egen historie. Er spændt på at se dit kontorhjørne.

  http://www.kenja.dk/wordpress/

  SvarSlet
 2. Hej Anette, jeg er frisk og rask i dag, jeg har kun insulinen som følge og det er jo ikke at regne for noget :) Jeg skal nok vise mit nye "kontor". god dag

  SvarSlet
 3. Kære Pernille, hvor var det gribende at læse, hvad du fortæller. Tænk at få livet igen om jeg så må sige. Jeg håber, du er rask nu, når du bare er lydhør over for din diabetes.

  Historien om det lille og yndige bord er lige til at grine af. Og tænk at have et minde om den dag, man kunne gå på gaden igen.

  Ha' en rigtig god søndag :o)

  SvarSlet
 4. Flot Pernille, Du milde moses, sikke en omgang, og jeg kan se episoden for mig, med de stakkels "leverandører", ja jeg både græd og grinede.
  Dejligt at du kom igennem den periode, hvad pokker fejlede du? Det må have været ret barsk!
  Kærlig hilsen
  Vibeke

  SvarSlet
 5. , Ja, det var en hård tid,så det er rart at du har det godt i dag.Jeg glæder mig til endnu en gang,at se din ommøblering. godt at du har det godt i dag.

  SvarSlet
 6. Madame du kan tro at jeg nok skal holde øje med den diabetes. Ja det er sgu da et sjovt minde. Mette var her forleden og jeg fortalte at jeg ville skrive om det, og vi fik grint endnu engang af den dag :=

  Vibeke det der kom til mig var en bugspytkirtelbetændelse,man har aldrig fundet ud af hvorfor, til trods for at jeg har været i samtlige de scannere der findes i hele landet :)men nu er jeg blevet prøvet af her de sidste 3 år- og jeg er rask og fuld af energi og gåpå mod på livet.

  Ja Mor det gider vi sgu ikke at prøve engang til :) du skal nok få min ommøblering at se. Jeg er igang :)

  God søndag til jer alle

  SvarSlet
 7. Flot at du vil dele din historie med os ALLE sammen.
  Skønt bord og dejlig søndag til dig.

  SvarSlet
 8. Tak skal du have Sister, må indrømme at jeg også lige skulle tænke lidt inden at jeg skrev :) god søndag til dig

  SvarSlet
 9. Sikke en omgang du har været igennem! Jeg kan godt forstå, at du er glad for dit sorte bord. Din historie er jo både tragisk men også en smule komisk, mon manden også i fremtiden leverede møbler ud?
  Rigtig dejlig søndag til dig.

  SvarSlet
 10. Jeg tror at Manden havde fået nok :)det var et meget komisk syn -stakkels ham. God søndag oline

  SvarSlet
 11. Jamen, sikke da en grum historie. Men sort kan heldigvis blive hvidt igen - og hvor er jeg glad over, at høre, at du har det godt nu. Jeg er også glad for, at du deler med os andre, så vi kan blive mindet om, hvor skrøbeligt livet er.
  Og så elsker jeg iøvrigt dit lille bord. Jeg håber, du har fået bagt og ønsker dig en fortsat rigtig god søndag. Knus til dig.

  SvarSlet
 12. Hej Pernille.
  Sikke da en omgang. Men puha, at blive skåret i uden bedøvelse. Godt det kun er et minde nu. Det er dejligt at der findes den slags mennesker i verden, der bringer ud uopfordret. Dejligt at se et billede med en historie bag.
  Mvh Malou

  SvarSlet
 13. Hold da op en tur du har været igennem. Historien, som fulgte med billedet røg direkte i hjertehulen, den var så sød og rørende fortalt om en dag i dit liv på både godt og ondt. Flot at du delte historien med os - supersejt.
  Et virkeligt smut bord. Ser frem til at høre historien om stolen.
  God søndag til dig.

  SvarSlet
 14. Det har da været en slem omgang du har været ude for,men godt det er overstået,jeg har da den opfattelse, at du har det godt nu.

  SvarSlet
 15. Som du skriver Johanne så kan sort blive hvidt igen - det er det blevet for mig . Jeg fik bagt :)

  SvarSlet
 16. Malou tak for din kommentar ja det er dejligt at der findes sådanne mennesker. Med hensyn til vores brevveksling idag så vil jeg lige sige at det endelig lykkes mig at komme ind og skrive på din blog :) god søndag

  SvarSlet
 17. Manna jeg skal helt sikkert komme tilbage og fortælle historien om stolen. Mange tak for din søde kommentar. Herlig søndag til dig

  SvarSlet
 18. Conny jeg har det rigtig fint nu, selv om det tog langtid så er jeg på toppen igen :) god søndag

  SvarSlet
 19. Sikke en omgang og sikke en historie. Kan godt li din måde at skrive på. Lige ud af landevejen. Jeg kigger ind igen.

  SvarSlet
 20. Tusind tak skal du have Gitte, jeg er glad for at du kiggede forbi og håber at du vender tilbage :)god søndag til dig fra Odense City

  SvarSlet
 21. Jeg glæder mig til at læse historien om stolen også - sådan en stol ønsker jeg mig. Faktisk ønsker jeg mig to af dem ;-)
  SIkke en historie med bordet. Det er i hvert fald helt sikkert at det bord kommer du aldrig til at skille dig af med.
  Når jeg læste din historie,var det med både latter og tristhed. Sikke da en omgang du har været igennem, godt at se/læse du har det godt nu :-)

  KH Maria.

  SvarSlet
 22. Hej Maria, kan godt forstå at du gerne vil have de stole, jeg ønskede mig dem længe og så var det jeg købte fire. Jeg skal nok fortælle historien om dem.
  Ja bordet det bliver her forever :) god aften maria

  SvarSlet
 23. Det var da en historie med både tårer og latter. Dejligt at du er kommet hel ud på den anden side. Jeg tænker bordet må være et ekstra kært eje.

  SvarSlet
 24. Du kan tro Susanne at det bord er noget specielt for mig, men sådan har jeg det faktisk med alle mine møbler, de fleste har en historie. Jeg bor både med design og gammelt skrammel :)forsat god aften

  SvarSlet