fredag den 20. februar 2009

Orange fredag ...

Hmm det var ikke nemt med den orange. Trods en gennemgang af samtlige skabe og skuffer så fandt jeg ikke noget i orange, men der dukkede da en hel del andet op som jeg havde glemt at jeg havde .
Jeg tror at jeg er blevet ORANGE mæt. Har siddet og funderet lidt over hvorfor og jeg tror jeg har fundet svaret.

For en del år siden var orange meget IN. I et boligmagasin havde jeg set den fedeste orange farve der var blevet lavet til Flügger af Jens Jørgen Thorsen. Den farve måtte jeg da bare have i mit køkken. Efter kvindelist og overtalelsesevner havde jeg fået min vijle efter en uge.

Køkkenet blev malet - der blev anskaffet orange rullegardiner med store gule solsikker på - og det var da bare fantastisk.
Nu der tør jeg faktisk slet ikke tænke tilbage på det - jeg har heldigvis ikke nogle billeder jeg kan vise, de ligger stadig pakket ned i mine flyttekasser og der har de ligget i tre år.

Hvem er det også lige der maler et køkken orange - farven øger vores appetit, så der kunne vi så sidde i vores orangelund og spise os tykke og fede.

Lad mig sige det sådan - farven holdt ikke længe . Jeg ved jo godt at jeg ikke kan med farvede vægge og det skulle tilbage til hvidt.
Jeg kan så berette at der skal rigtig mange gange hvid til for at dække orange. Værre var det dog for min nabo - hun havde lånt selv samme Magasin af mig og var blevet inspireret til at male hendes stue meget meget mørkegrøn - hendes mand var ikke spor lykkelig da der skulle males tilbage. Faktisk så kom de aldrig tilbage til hvid, det blev en sandfarve der til sidste kunne tage det grønne skær, inden da var der blevet malet med gråt, det skulle ifølge maleren dække det grønne, men nix.

Nå ,men siden dengang med mit farveeksperiment, tror jeg faktisk ikke at jeg har ejet noget i orange. Det eneste orange jeg køber er når jeg skal til København.

Så her får i så mit bidrag til orange. Næbbene på svanerne i Munke Mose


Det lugter da lidt af orange...

11 kommentarer:

 1. Det minder mig om, da jeg VILLE have min stue malet sart grøn,det var rædselsfuldt, jeg er heller ikke til farvede vægge, stuen blev malet om, men det blev, da min min mand bestemte sig for ikke at pine mig mere, så det tog to år.
  Nå, - men jeg var selv ude om det.
  Mvh. Vibeke

  SvarSlet
 2. Hihi, sikke en fantastisk historie med dit orange køkken - og din stakkels nabo, der fortrød sin vægfarve. Jeg tror, de fleste af os har begået den slags bommerter. Jeg har hvide vægge, og så kommer farverne ind via de mindre ting.

  Dine svaner er skønne - gad vide, om jeg har noget orange at byde på :o)

  SvarSlet
 3. Det var smukt at vælge svanenæbene :o)

  Det er da også nær det eneste sted, at orange er smukt. Dog er morgenfruer også kønne.

  SvarSlet
 4. Kan stadig ikke forstå, at du ikke købte den stærk orange bluse, Amalie og jeg viste dig.Den ville lyse godt op i landskabet.

  SvarSlet
 5. Hej Pernille.
  Ha ha, der er ikke noget at sige til at du blev 'farvemættet' af den omgang. Jeg har selv engang (i et anfald af vanvid) malet min gang gammelrosa. Det var hæsligt og kvalmt.
  Smukke svanebilleder.
  God weekend.
  Mvh Malou

  SvarSlet
 6. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 7. Det er ikke sotten med farver.Jeg kender det, for år tilbage skulle jeg absolut have min gang malet blå,det jeg fik ud af det var, en mørk gang og så kostede en formue at få den maling hvid igen.

  SvarSlet
 8. Et dejligt billede du har valgt, natur-og dyrebilleder er altid gode motiver.
  Det der med vægfarver er vi vist mange der har prøvet. I går talte jeg med maleren angående vægfarver i min nye lejlighed. Stuen skal være knækhvid. Soveværelset, ja havde tænkt meget på sart/støvet grøn, men har taget beslutningen, også hvidt. Det er så nemmere at bruge farver på gardiner og andet, og nemmere at udskifte end vægfarver.
  God weekend til dig

  SvarSlet
 9. Skoen historie og flotte billeder. Naebbet er da orange. :)

  SvarSlet
 10. Ak ja, det med farver på væggene det kender jeg også til. For nogle år siden fik vi hele huset indrettet af en Feng Shui konsulent og det indebar en del farver på samtlige vægge. Vi har stadig et par af dem og de har klart en god effekt i de rum hvor de er.
  Bl.a. har vi brændt orange på en vestvendt væg i stuen! Sjovt som det er i perioder af vores liv vi har bestemt farver ikk?
  God weekend til dig.

  SvarSlet
 11. Tak for alle jeres kommentarer. Det lader til at vi alle har prøvet at have en vægfarve som vi fortrød :)hvide vægge behøver jo heldigvis ikke at være ensbetydende med kedlig ! det er de ting vi sætter til der skaber liv. Jeg tror at det er godt Manna at du besluttede dig for dit hvide soveværelse. Oline jeg er selv tilhænger af feng shui, jeg nøjes dog med at anvende farverne i billeder og ting. Helt klart så har farver en betydning. :) en god ting er at tapesere en masonitplade og så hænge op på væggen den kan hurtig skiftes efter ens behov og humør. GOD WEEKEND TIL JER ALLE

  SvarSlet