mandag den 17. august 2009

Elsk dit hjerte...

Hvis du får en hjertekarsygdom, så ønsk, at du er er mand ! Det er sloganet fra Hjerteforeningen der i dag sætter en kampagne i gang ,der skal få os til at støtte op om foreningen ,og give penge til forskning. Der er slet ikke forsket så meget i kvinder og hjertekarsygdomme, som der er forsket i det hos mænd.

Hjertet er trods alt den ting der skal holde hele vores krop i gang. Der kan købes meget på foreningens side og fra i dag, sælges der armbånd og halskæder i Matas og Føtex for 25 kr.

Jeg er ikke selv medlem af Hjerteforeningen, det er jeg tilgengæld af Diabetesforeningen, men jeg syntes at det er vigtigt at der bliver forsket lige så meget for os kvinder- og hvad - med alt det skrammel vi køber så kan vi sikkert godt undvære 25 kr....
Kan I have en god aften

9 kommentarer:

 1. Åh ja, jeg læste også netop om det, Pernille, og det er jo rystende, at hjerte-karsygdomme ofte overses hos kvinder. Her er noget, vi alle bør sætte os ind i, så vi kender faresignalerne!
  Klem og dejlig aften til dig :-)

  SvarSlet
 2. Ja inden man ser sig om er det sket hjertesyg 49 år.
  Så kom af sted ved første signal.

  SvarSlet
 3. Sådan noget støtter jeg også uden så meget som at blinke. Købte faktisk et armbånd ved hjerteforeningen for ½ år siden, da der var "torvedag" på sygehuset og en masse foreninger stod med stande. Jeg kender faktisk en kvinde der lige har haft en blodprop i hjertet og eneste "årsag" til at hun klarede den, var at hun havde de typiske symptomer som en mand har. Der er tilsyneladende forskel på mænd og kvinder's blodpropper i hjertet!

  SvarSlet
 4. Dejligt med fokus....og billedet siger jo det hele.

  Jeg har ikke prøvet de der "kugler" endnu, men har ellers 3 størrelser i yo-yo makere....skal der bare fyld i?

  Karen

  SvarSlet
 5. Jeg læste også om det - og vil også skrive om det senere ligesom jeg gjorde sidste år (mener jeg) Og jeg vil bestemt også støtte det. Pernille jeg ved ikke hvorfor men dine sidste 5-6 kommentarer er røget i min spam mappe - det er klaret nu men jeg håber da du ryger udenom den næste gang. Knus og rigtig god dag.

  SvarSlet
 6. Madame jeg er også rystet over at der ikke er så stor viden på området for kvinder som der er for mænd, man kan næsten regne ud hvem der sidder og forsker !
  Klem

  Du har helt ret, "Anonym" det er bare med at kende signalerne så man kan blive behandlet hurtigt !
  Knus

  Ja Bibo det er da skrækkeligt at hun kun klarede den fordi hun fik mande symptoner, Min kollegas kæreste som er en mand fik en blodprop i hjertet i sidste weekend og blev opereret med det samme . en ballonudvidelelse han er udskrevet og har det godt- det er utroligt hvad man kan hvis det bliver gjort hurtigt !
  Knus

  Karen jeg har ikke prøvet at lave dem endnu, men efter opskriften skal der , du kan læse det ved at klikke på mit link hvor der står Libertykugler :)
  Knus

  Anette det her er helt klart en sag vi må gøre opmærksom på !
  Hmm det er da ikke godt at jeg ryger i spam, det kan jeg da ikke lide, jeg har både kommenteret hjemmefra og fra arbejdet (fy), jeg håber ikke at det bliver ved, ellers må du give mig et praj igen !
  Knus

  SvarSlet
 7. Ja, man undres. Men det synes jeg nu tit, man gør ift. forskning. De kan forske i de mest ustyrligt dumme ting - og helt 'glemme' kvinder og hjertekarsygdomme.
  Nå, men jeg skal da også have fat i sådan et armbånd. Det gør altid godt at støtte en god sag :-))

  KH Gittemay

  SvarSlet
 8. Ja, det er helt vildt at kvinders hjerte-karsygdomme bliver overset. Noget helt andet ... hvor er du heldig at skal ned og skråle med på Thomas Helmigs sange. Han er en lille charmetrold, uden overhovedet at være min type - lidt for sukker agtig. Mine to piger og jeg var afsted og se ham da han var i Herning. Stemningen var helt i top og salen var fyldt med kvinder på min alder :-)

  SvarSlet
 9. Gittemay det er vigtigt at støtte en god sag, så jeg skal også i matas efter armbåndet :)

  Lis han er en charmetrold ham Thomas, jeg har hørt at det skulle være en kanonkoncert han giver i år så jeg er gået i træning :)

  Knus

  SvarSlet