søndag den 2. august 2009

Nu skal det være ...

Jeg har længe skulle have haft syet en pude fyldt med hvedekerner. Sidst jeg købte kerner til formålet endte de i en salat. De her dage har jeg så ondt i min ryg at jeg vrælter rundt og har hovedpine hele tiden, jeg må lige tage den korte tid ved symaskinen og få den lavet. Puden er en gammel sag og kommer fra Sverige hvor den er blevet brugt som folkemedicin.

Min mening er at sy en inderpude der bliver fyldt med kernerne ,denne inderpose kan så duppes med forskellinge æteriske olier alt efter hvad virkning jeg har brug for. Jeg elsker æteriske olier og jeg er faktisk lidt "afhængig" af dem. De bliver brugt rigtig meget her på 1. hvis du ikke er så kendt med hvordan man kan bruge dem i sit hjem synes jeg at du skal læse den her artikel .

Når inderposen er færdig laves en yderpose, det er meget praktisk for denne kan jo så vaskes.

Puden kan opvarmes i microvnen eller almindelig ovn. Efter 3 minutter holder den sig varm i op til en time. Den kan bruges til mange formål. Nakke-og rygsmerter, mellemørebetændelse, kolde fødder eller hænder, menustrationssmerter, afstresning og afslapning. Den kan også kommes i fryseren og bruges mod hovedpine, feber eller forstuvninger.

Når jeg så alligevel er i gang skal der måske lige laves nogle små fugle der skal fyldes med pladevat og æteriske olier. Både fugle og puden kan købes over nettet, men jeg har så mange stofrester liggende og det tager jo ingen tid at lave.
I eftermiddag får jeg besøg af en veninde så søndagen forsvinder hurtigt - heldigvis har jeg stadig en uges ferie.
Kan I have en god søndag.....

9 kommentarer:

 1. Sikke søde fugle !
  Puden har jeg altid gerne ville ha, men troede faktisk , at den kun kunne opvarmes i micro ovn og en sådan har jeg ikke..
  Ville du ha lyst til at dele oplysninger om , hvordan du syr den og hvor længe den skal ha i en alm ovn ? Her i huset er der mange ømme rygge og mensessmerter...
  Men din Søndag lyder SÅ hyggelig :-)

  SvarSlet
 2. God idé med en hvedepude - jeg har 3 af slagsen og en kirsebærpude :D
  De er gode når man har smerter - og kolde fødder om vinteren. Den kolde version af puden har jeg endnu ikke prøvet - men jeg har en anden pose jeg smider i fryseren indimellem. Jeg håber den kan hjælpe dig - det lyder ikke godt med rygsmerterne. God søndag med venindebesøg og god bedring. Knus

  SvarSlet
 3. Kære Miri, jeg syr en inderpose der er 18x60 den fylder jeg op med kernerne. Yderposen skal bare være lidt større og her laver jeg bindebånd i den ene smalle ende. Jeg ved ikke hvor længe den skal have i en almindelig ovn, jeg har ledt efter det, men jeg tror bare du må prøve dig frem. Du kan nøjes med at tage inderposen ud og varme den.
  Knus

  Hej Anette jeg ved at jeg bliver glad for den for jeg har haft en tidligere, men den blev lånt ud og kom aldrig hjem igen. Jeg har læst at man kan bruge kirsebærsten også.
  Jeg håber at jeg får den syet lige om lidt :)
  Knus

  SvarSlet
 4. Hvor er det dumt, at du stadig har ondt!

  Men det lyder som den dejligste idé at sy sådan en pude, der kan varmes op og dufter dejligt. Og de små fugle kan jeg slet ikke stå for!

  Rigtig god søndag og god bedring, klem ;-)

  SvarSlet
 5. Hmm Miri jeg glemte lige at skrive at de 18X60 er det færdige mål så der skal klippes to stykker til inderposen der så syes sammen :)der skal ca. 1-1,5 kg. kerner i.

  Knus

  Madame de er rigtige gode de varmepuder og det virker meget afslappende. Ja det er da noget bøvl at jeg lige skal gå med det, cecilie må lære at sætte den krog på plads !

  Klem

  SvarSlet
 6. Har du ikke lyst til at vise posen frem når den er færdig og de søde fugle ?
  Og tak for linket :-)

  SvarSlet
 7. Jeg må tage mig sammen og få lavet en pude, inden jeg næste gang får ondt i ank og skulderen ( har lige haft det)
  og tak de gode ideer med pude og fugle
  Knus til dig

  SvarSlet
 8. Jeg laver dem også og har solgt mange af dem, men er gået over til øko-speltskaller. Jeg har en ide om at de vil holde længere...uden overhovedet at vide det.De kanjo også få en tur i fryseren og lindre påm forstuvede ankler fx (nå, det skrev du vist også) - alle bør ha' sådan en. Tænk jer om vinteren over de iskolde fødder - på babys kolikramte mave...mulighederne er mange. Og som du siger duftene...

  SvarSlet