onsdag den 12. august 2009

Måske kan jeg huske det....

Det er godt nok mange år siden at jeg har strikket strømper, men Eneste barnet syntes at sådan nogle strikkede nogle er fantastiske, så jeg vil kaste mig ud i det.
Jeg har længe haft denne bog stående og der er rigtig mange modeller at vælge imellem, jeg kaster mig dog ud i en enkel model, jeg har også valgt noget let garn :). Sutsko står også på hendes ønskeseddel - jeg går aldrig med strømper, aldrig med sutsko, aldrig med halstørklæde, aldrig med handsker, jeg er en hottie :) - den ene halvdel af vores familie er som mig, den anden som Cecilie, med dobbeltdyne, vattæpper og nattøj - jeg kan godt love jer for at det var ikke sjovt dengang at mine forældre havde brændeovn under energikrisen i 70èrne- den ene del af familie sad og var ved at omkomme af varme, den anden syntes det var noget så hyggeligt !
Min mor er som mig, jeg kan stadig høre hende " så er det nok Johan - der er ingen aftenkaffe hvis du kommer mere brænde på det den ovn" - brændeovnen står der endnu, men nej der bliver ikke fyldt i, nu har de fået en kunstig indsats til deres pejs, det er sådan en fjernsyntingest hvor man trykker på en knap og så ligner det at der er ild - hvad man da ikke finder på i dag - aftenkaffen er reddet.
Jeg elsker også at sove i et iskoldt soveværelse - at blive ramt af denne kulde når man skal sove - det er himmelsk ?
Hvordan har du det med kulde/varme - er du en isdronning eller en vattæppedronning ?

17 kommentarer:

 1. Tror jeg er midt imellem :-)
  Elsker uldsokker og sjaler, men sover med åbent vindue året rundt.

  SvarSlet
 2. Ja, jeg er også midt imellem. Holder af tæpper, sjaler og strikkede strømper, men også friske kolde dyner:)

  SvarSlet
 3. Jeg er også en midt imellem. I vintermånederne bruger jeg strikkede strømper. sker det, at fødderne ikke kan få varmen under dynen, er det frem med varmedunken. Kan ikke sove med strømper på
  Ha´en god aften

  SvarSlet
 4. Hm - jeg troede egentlig jeg var vattæppedronning men nej det er jeg vist kun når det er koldt udenfor. Men så er jeg det til gengæld også. To hvedpuder under dynen - det er ikke spor for meget til mine stakkels kolde tæer. Men jeg elsker at komme ind i et rum hvor der er luftet godt ud. Jeg strikker jævnligt strømper og har en supernem opskrift hvis du får brug for det. God aften til dig. Knus

  SvarSlet
 5. Sveder total meget om morgenen, fryser mest om aftenen. Enkelt ;-))

  Sover med åbent vindue året rundt - der skal godt nok være pænt slædehunde koldt, før jeg lukker det. Den varme dyne er også fast indventar, også i denne hede ;-) så kommer tæerne bare udenfor.

  Elsker store tørklæder om vinteren, bare ikke om morgenen. De kommer på op ad dagen... cykler uden handsker, det meste af vinteren. Går i små sko, det meste af vinteren. Går i min forårsjakke langt hen på efteråret/vinteren...

  SvarSlet
 6. Som yngre var jeg utroligt kuldeskær...men med alderen, som jo ikk' er værd at tale om, så er jeg blevet mere og mere varmblodig...så hvad mon det ender med?...mig iført rynker og lingeri...uha nej..bare billederne for mit indre øje var nok... ;oD
  God aften... :o)
  Knuss

  SvarSlet
 7. Miri det med vinduet kan jeg godt følge dig i, uldsokker kan sikkert også komme på hvis det bliver isvinter :)

  Knus

  Oline jeg elsker også tæpper til pynt :) og de friske dyner.
  Knus

  Oha Manna det med en varmedunk på fødderne det har jeg aldrig prøvet, men jeg tror cecilie vil elske det, hun må få min hvedepude med under dynen :)
  Knus

  Anette det lyder dejligt med den nemme opskrift, det kunne godt være at jeg skulle have den på et tidspunkt, for hun vil elske hvis jeg strikker mange :) hvedepuden herhjemme er blevet det rene hit :)

  Knus

  SvarSlet
 8. Jeg er klart som dig - elsker det kølige - også at afslutte det daglige brus med iskoldt vand - og eså er jeg faktisk også igang med at strikke sokker :-)

  SvarSlet
 9. Efter jeg tabte mig en del for to år siden, er jeg blevet væsentlig mere kuldskær. Fordelen er så, at nu får jeg faktisk brugt sweatre i langt højere grad (og det er ret hyggeligt), men omvendt sover jeg næsten altid med sokker på om vinteren (når det er rigtig vinter, dvs. under fem grader udenfor).

  SvarSlet
 10. Jeg sover gerne med fire dyner i et ISkoldt sovevaerelse, men med alderen synes jeg nu det bliver varmere og varmere om natten. Kan det passe? ;)

  SvarSlet
 11. Jeg elsker også at sove i et kold soveværelse med et åbent vindue - jeg har det vist lige som dig, selv om brændeovnen bliver flittigt brugt på vinterdage hjemme hos os :-)

  SvarSlet
 12. Var det sidste vinter, hvor mange unge piger gik med stribede knæstrømper? Det så rigtig sødt ud.
  Da jeg var ung strikkede vi stribede ankelsokker en masse.
  Jeg tror det mest er unge piger, som er kuldskære. Vi bliver varmere med alderen :-)
  God fornøjelse med strikkeriet :-)
  (Du bruger vel strømper om vinteren?)

  SvarSlet
 13. Houset i Hou, det er dejligt med iskoldt, jeg er spændt på om jeg kan finde ud af at strikke dem :)
  Knus

  Piskeris jeg ville gerne være mere kuldskær for jeg er ved at dø af varme i striktrøjer, det skal virkelig være koldt :)
  Knus

  Tina jeg tror du har ret og det har ikke noget at gøre med en kommende overgangsalder :) griner
  Knus

  Madame en brændeovn kan være rigtig dejlig hvis den er rigtig reguleret, det var vores bare ikke :) det var fuld knald på så var der varmt omkring den, og koldt de andre steder :) mine forældre fik hurtigt fjernvame så var vi ovre det
  Knus

  SvarSlet
 14. Her har du at gøre med en ægte Vattæppedronning - Vattæppedronningen af Skelhøje;)
  Jeg elsker de filtede hjemmesko, som min mor laver. Lader dem dog stå en kort periode fra maj-september;) Men ligegyldig årstiden, så har jeg ALTID et tæppe over mig, når jeg sidder i sofaen. Det er så hyggeligt:)
  Knus

  SvarSlet
 15. Ja, jeg melder mig som isdronning, det var en grufuld tid med den brændeovn. Camilla og far sad og nød det, medens du og jeg sad og var ved at dø. Det er godt deet er overstået. knus

  SvarSlet
 16. Hejsa ! Dælme også længe siden jeg har strikke strømper !! Syntes altid de driller når man skal fra hæl og frem ! Spørgsmål: Jeg skal et smut til Odense på lørdag, er der nogle butikker som du bare syntes at man som strikker/hyggenusser er nød til at besøge ?? Hygge Fynpige / Lene

  SvarSlet
 17. Hej Mor

  Ja hvis der var noget der var skrækkeligt så var det dengang med den brændeovn, jeg kan jo stadig ikke forstå at folk kan holde det ud, Jeg tror at camilla og far kunne have siddet ovenpå den :)

  Knus

  Hanne du er da en ægte vattæppedronning :) det ser også hyggeligt ud, men puha det er varmt. nogle gange er det lige træls at man ikke kan putte sig i sådan et :)
  Knus

  Hej Fynpige

  Ja som strikker har jeg ikke den store erfaring med butikker, der er en meget lille hyggelig en i Søndergade, hun har meget fra Isager og sådan nogle steder, et godt alternativ til Tante Grøn.
  Med hensyn til andre butikker så er det jo lige hvad du går efter :) jeg elsker alle de små specielle der ikke ligger i gågaden, så du skal faktisk tage alle sidegaderne :)

  Knus

  SvarSlet