mandag den 3. august 2009

Odense rundt...

I dag har jeg været rundt i Odense, men det har ikke lige været gågaderne der stod for tur. Jeg har tit været forbi den her skulptur, men uden kamera.



Skulpturen er lavet af Jens Galschiøt - den er da vidunderlig den hedder Justisia (vestlig retfærdighedsgudine)

I Odense har vi Nordeuropas største Danmission, den er kæmpe og her kan man finde så at sige alt. Jeg faldt da lige over et broderi af Hugo - det skal laves om til en kæmpe taske - a la indkøbsnetstingest. Broderiet sad i en guldramme som jeg ikke lige havde lyst til at slæbe med - damerne i genbrugen forstod hvis ikke helt hvorfor jeg dog ikke lod det sidde i den smukke ramme - hele molevitten kostede 30 kr. Stømpestrikkepinde nr. 3 kom også med hjem - 10 kr. og man skal jo huske på at det hele går til et godt formål !
Turen forsatte ud af Skibhusene som er en meget gammel bydel i Odense - i gamle dage var det "rosset" der boede her. Det er en meget smukt lokalsamfund som ligger ved Odense Kanal. Jeg fik besøgt slagteren og grønthandleren, så nu skal der laves lidt lækker mad her i aften.

Solen har skinnet hele dagen her over Odense, og jeg får oplevet en masse til trods for at jeg ikke er ude at rejse. Gåturen har ihvertfald kommet op på de 10 km idag

Kan I have en dejlig aften......

13 kommentarer:

  1. Man glemmer nok tit de oplevelser der ligger lige uden for døren.Skøn skulptur du har mødt på din vej.Man skulle tro de hade brugt Hugo, som model til billedet.
    Knus her fra Viborg

    SvarSlet
  2. Hej Pernille.
    Tusinde tak for dit billede fra Odense. Jeg synes ikke lige jeg kan huske skulpturen, men sammen med teksten er den meget sigende. Mon skulpturen er kommet til siden 1998/1999, hvor jeg sidste gang var i Odense. Det bliver dejligt med en kæmpetaske med Hugo på, så kan han være med dig overalt hvor du er.
    Knus fra Holland

    SvarSlet
  3. Tak for kigget i din by.
    10 km er da en god tur. Jeg burde også komme op af sofaen og ud i vejret!
    Knus

    SvarSlet
  4. 10 km ! Håber du får noget guf i aften :-)
    Da jeg så skulpturen synes jeg den vat uhyggelig....
    Da jeg læsten teksten- synes jeg den var genial !

    SvarSlet
  5. Ps; kan du ikke huske i firserne- da samlede vi alle guldrammer :-)

    SvarSlet
  6. Jamen som du da oplever,ja det kan man hvis man selv vil, og er åben for det. Jeg må sige at det er alle tiders ide med den taske,nu vwd jeg da nok hvad jeg skal lede efter. Ha en god aften, knus

    SvarSlet
  7. Ja Conny nogle gange er det slet ikke nødvendigt at tage så langt væk. Hugo kunne godt have stået model :)
    Knus

    Annette den er også kommet til efter at du har været i Odense. Jeg tror kun den har stået der et par år. Ja jeg kan lige have Hugo med overalt.
    Klem

    Hanne tak skal du have. Jo 10 km det er da lidt, nu kan jeg smovse i min mad i aften :)
    Knus

    Miri jeg kan godt huske da guldrammer var et hit :) og skulpturen den vinder ved nærmere kig :)
    Knus

    Hej Mor, ja det var genbrugen nede ved Bazaren, men den havde jo lukket i dag. Jeg skal lige have flækket den taske sammen, men selv om jeg har ferie smutter dagene fra mig :)
    Knus til dig og far

    SvarSlet
  8. Sikke du har været på seightseeing idag Pernille!
    Jeg glæder mig til at se dit indkøbsnet, det er da bar det fineste broderi du har fundet dig:)

    SvarSlet
  9. Lidt grotesk og alligevel total facinerende skulptur - må gerne stå i min have :D

    SvarSlet
  10. Hej Pernille
    Sikke en skøn skulptur og teksten, hvor er den fin.
    Glæder mig til at se tasken med de søde vovser.
    Godt gået Pernille - 10 km, det er noget af en tur.
    Er frøet nået frem?
    En god guffeaften til dig
    Knus
    Manna

    SvarSlet
  11. Den samme skulptur står nede på havnen i Ringkøbing, jeg kan godt li den... altså på den der "hmm, det er sq da rigtigt"-måde

    SvarSlet
  12. Det lyder som den dejligste gåtur rundt i Odense, Pernille! Og det bliver en sjov taske, du kan lave ud af det søde broderi ;O)
    Jeg holder også meget af at gå på jagt i genbrugsbutikker - det er utroligt, hvad man kan være heldig at finde.

    God tirsdag til dig, klem :-)

    SvarSlet
  13. MissMuffin, min datter var noget betænklig da jeg viste hende broderiet, hun er MEGET spændt på hvad jeg kan få ud af det .... griner
    Knus

    Sister Bonde jeg er helt sikker på at den ville klæde din have :)
    Knus

    Manna frøene er ikke kommet endnu, men jeg venter spændt på posten i dag. Ja det er da helt sødt det broderi :) lidt barnligt, men det passer fint.
    Knus

    Pernille hvor er det sjovt at den også står i Ringkøbing, her i Odense har vi flere der står rundt omkring, jeg har bare ikke været så god til at have mit kamera i lommen når jeg er rundt:)
    Knus

    Madame der er rigtig meget godt i de butikker, den jeg skrev om er meget stor så der kan man godt gå i flere timer .... det gjorde vi dog ikke, vejret var alt for godt.
    Knus

    SvarSlet