onsdag den 11. marts 2009

Dobbeltmordet i Bellinge...

Da jeg var barne skete der et dobbeltmord i min barndomsby. Dobbeltmordet var på et købmandspar og det skete den 5. april 1971 . Det er det eneste rovmord på Fyn som endnu står uopklartet.
Det var alment kendt, at købmandsparret til tider lå inde med mange penge, og om natten den 5. april besluttede en gerningsmand sig for at få fingrene i dem.Efter at have slået strømmen fra og afbrudt telefonen skød og dræbte gerningsmanden ægteparret med et jagtgevær, mens deres ni-årige søn slap med livet i behold.Trods en storstilet efterforskning lykkes det aldrig politiet at finde gerningsmanden.
Dengang gjorde det et kæmpe indtryk på alle. Hele byen var chokerede og alle var på en eller anden måde involveret og berørt - byen var ikke så stor så alle kendte alle- enten dem der var blevet dræbt eller dem der blev afhørt og mistænkte .

Selv gik jeg i skole med Finn, drengen til det myrdede ægtepar, han gik en klasse under mig. Den dag i dag står, det helt klart printet ind i min erindring, hvordan vi morgenen efter drabet, til morgensang blev informeret om at Finn ikke kom i dag fordi hans forældre var blevet dræbt. Finn kom så aldrig nogen sinde tilbage, han flyttede til noget familie i den anden ende af landet.

Nu går der ikke en dag hvor vi ikke hører om mord og vold i fjernsynet. Sidst var her i morges hvor jeg hørte News, en mand i USA var gået amok og havde dræbt ni mennesker.

Næsten hver dag sker der også mord her i Danmark, igår var en tidligere soldat gået amok over at skulle tvangsindlægges og han havde såret to betjente som ikke havde andre muligheder end at forsvare dem selv , så det blev med dødlig udgang - det var ikke mord, men jeg spørger da mig selv hvorfor den drabte havde kniv og sabel, hvor mange mennesker i Danmark har våben i en eller anden udgave ?

Mord, vold, bandekrig er blevet en del af vores dagligdag, og det uhyggelige er at selv om det berører os meget, så er det blevet hverdagskost, det er ikke som dengang i 1971. Vi tænker over det - ja - men det er hurtigt glemt for dagen efter er der sket noget andet voldsomt.

Hvofor er det lige at vore samfund har taget sådan en drejning ? - bliver vi bare mere og mere hårdhudede over for nyheder ?

God onsdag til jer...

11 kommentarer:

 1. Et godt og tankevækkende indlæg. Jeg forstår heller ikke, hvad der sker i samfundet idag. Jeg gider næsten ikke at se nyheder længere, for hver dag er der den og den der har begået mord eller anden voldshandling. Så har man lyst til at melde sig ud af samfundet og slå sig ned i en bjerghytte (for mit vedkommende en øde ø tæt på ækvator - hehe). Selv god dag. ;-)

  SvarSlet
 2. Det er et frygteligt minde fra din barndom, Pernille! Jeg gik selv i skole med to drenge, der mistede begge deres forældre ved et flystyrt.

  Jeg har læst et sted, at vores samfund ikke er blevet mere voldeligt, men at der er langt mere fokus på de enkelte begivenheder. Jeg tror ikke, vi har godt af ustandseligt at blive mindet om død og vold og ulykker. Det er med til at stresse os. Selv lukker jeg færre nyheder ind nu end tidligere - jeg kan ikke rumme al den gru.

  SvarSlet
 3. Jeg tror der er noget om hvad Madame skriver, at der er mere fokus på det nu. Her i Grønland er der rigtig meget vold, faktisk mere end i DK. Men det hænger uløseligt sammen med druk, som igen hænger sammen med de store sociale problemer, og volden går næsten altid ud over kæresten eller venner, der er med til festen. Paradoksalt nok har jeg aldrig følt mig så tryg noget sted som her.

  SvarSlet
 4. Jeg blir helt dårlig av å lese aviser og se nyheter om dagen -det er som du sier, det kryr av grusomme handlinger og mord hver dag. Jeg synes det har blitt enda verre å lese slikt etter at jeg ble mor for ett år siden....spesielt når det er barn involvert i det som skjer.

  Ha en god dag.
  Klem :-)

  SvarSlet
 5. Ja, der er mord man aldrig glemmer,Bellinge mordet, og mordet på Peter Bangsvej, som skete omkring 1950, det var også et dobbelt mord. Idag er det jo desværre blivet hverdags kost.

  SvarSlet
 6. Tja hvis bare TV avisen ville bruge halvdelen af tiden på noget positivt så ville verden se lidt bedre ud. Jo mere fokus vi sætter på krigen rundt omkring er jo kun med til at sætte ild til bålet. Har lige læst en artikel om Finn og hans forældre i Familiejournalen og han ønskede ikke at blive interviewet mere - dejligt at han har lagt fortiden bag sig og nu har focus på fremtiden.

  SvarSlet
 7. Frk. Bibo jeg kan godt forstå den tanke med at melde sig ud af samfundet for at slippe for noget af alt den grusomhed.

  Madame det kan godt være t den artikel har ret i at der ikke er blevet mere vold, vi er måske bare for oplyste i dag. Jeg kan heller ikke magte al den voldsomhed.

  Grønlandsposten hvor er det godt at du føler dig tryg der hvor du er, ja vi har jo hørt om alt den vold der er på Grønland :(

  Ja Nusse når man bliver forældre ligger man mere mærke til alle de ting der sker fordi vores instinkter når bliver mere vagt. grusomheder med børn er slet ikke til at holde ud. Tak fordi at du kiggede ind på min blog forresten :)

  Den historie er nok noget vi vil huske altid Mor.

  Helle du må gerne gemme det der blad hvis du har det, måske kunne du scanne artiklen og sende den til mig hvis du stadig ligger inde med den.

  Nu efter at jeg har skrevet det her indlæg er der en dreng der er gået amok i Tyskland og har dræbt 16 personer derudover er der en del der er sårede.

  SvarSlet
 8. Kommer du fra Bellinge ??
  Der har jeg boet som barn.
  Sjovt jeg boede på overfor en tankstation på vejen ud mod Odensen. -

  SvarSlet
 9. Hej Lis hvor er det sjovt det skal vi lige have styr på så jeg skriver lige på din side :)

  SvarSlet
 10. Med hensyn til mordet på købmandsparret har jeg ladet mig fortælle at der skulle være flere om det. En gammel fynbo har nævnt navne som Kaj Hugorm og en overlæge fra Odense sygehus som gik under øgenavnet Cykelsmeden. Hvorfra han havde sin viden aner jeg ikke. Men den sag er formentlig efterforsket.

  SvarSlet
 11. Det er min mormors hus at mordet skete i, Assensvej 270. hun flyttede ind lige efter bordet og var med til at tage kuglerne ud af vægen, hun bor der den dag i dag stadigvæk. :)

  SvarSlet