mandag den 23. marts 2009

Måske lykkes det ....

Dette lille citrontræ reddede jeg fra "døden" i en container . Nu er de første blomster på vej, hele 5 stk, jeg er meget spændt på hvad det bliver til. Det bliver passet og plejet og får nok mere opmæksomhed end mit oliventræ, som ganske enkelt er blevet reduceret til en pind uden blade, jeg elsker de træer og bliver nødt til at investere i et nyt. Fotoet er fra da det stadig var i live.


Der findes mange historier om hvordan oliventræet blev til. En græsk udlægning er en sød kærlighedshistorie om et ældre ægtepar som gav overnatning og mad til en vildt fremmed som viste sig at være Zeus. Som tak ville han give dem alt hvad de ønskede sig, men de ønskede kun at blive sammen altid. Da Zeus vendte tilbage til Olympen kastede han en tordenkile mod ægteparret som i samme øjeblik blev til et oliventræ. Når man ser et gammelt oliventræ i naturen , kan man godt se at det ligner to mennesker som omfavner hinanden.

Rigtig god dag til jer.....

12 kommentarer:

 1. Det er spændende, du skal såmen nok blive belønnet med citroner, af bare taknemlighed, for at du reddede den ud af skaldespandens kløer!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Tak Vibeke det håber jeg, uha jeg kan lave mange ting med citroner :)

  Knus pernille

  SvarSlet
 3. Hvor er det spændende med citrontræet Pernille. Du har virkelig grønne fingre.
  Jeg har haft 3 oliventræer, men har ikke kunnet holde liv i dem. Det umuliggør nu ikke at jeg ikke skal have et nyt igen i år.
  Tak for tipset om citronvand til nellikerne. Jeg har nu forsøgt mig, og er spændt på hvor længe jeg får dem til at stå.

  Du spurte for nogt tid siden ang min besøgende-tæller. Jeg kan ikke få den "skilt ad", så den er på 2 linier. En til besøgende i alt, og en til besøgende idag. Så tallene står på samme linie, bare adskilt af et mellemrum. Sådan ser jeg hvor mange der har været hele tiden.

  Kh Maria.

  SvarSlet
 4. Åh, jeg ville ønske jeg havde grønne fingre, så jeg kunne have huset fyldt med citron-, appelsin-, oliventræer.
  Spændende om det lykkes :0)

  SvarSlet
 5. Ja Maria det kan da ikke passe at vi ikke kan holde liv i de oliventræer :) jeg er spændt på hvor længe du kan holde nellikerne.

  Jeg har fået en sat en besøgstæller på min side, så nu holder jeg bare øje med den nogle gange for at se hvor mange der har været her.

  Rigtig god aften Maria

  SvarSlet
 6. Kari jeg er også meget spændt på at se om der kommer nogle citroner.. men jeg håber
  God aften

  SvarSlet
 7. Sød historie fra den græske mytologi, om oliventræet..
  Jeg tror det kan holde hvis det står ud om sommeren. Det er da sjovt med citron træet,glæder mig til kigge med, når det lykkes.

  SvarSlet
 8. Mette Lykke jeg har prøvet at have det ude om sommeren og der går det også rigtig fint :), men når det så kommer ind får det ikke lys og kulde nok, så jeg må bare prøve igen :)
  God aften

  SvarSlet
 9. Uha det bliver spændende. Jeg troede det skulle i drivhus og sådan for at kunne lykkes.

  SvarSlet
 10. Lis det skulle kunne lade sig gøre at få det til at give frugter i en vindueskarm :)
  God aften

  SvarSlet
 11. Hvor er det spændende, at der er blomster på dit citrontræ! Det har jeg aldrig haft held til at få på mine, selv om jeg bl.a. har haft et, der blev over to meter højt. Dejligt at du reddede det lille træ fra containerdøden - det ville jeg også have gjort.

  Ha' en dejlig tirsdag, Pernille ;-)

  SvarSlet
 12. Madame nu håber jeg bare at de ikk falder af :) jeg skal nok komme tilbage og vise mit træ :)

  God dag

  SvarSlet