lørdag den 7. marts 2009

Stop Karl ! ...

Den ser sød ud, andrikken. Men det er den ikke nødvendigvis. Og bestemt ikke, når de kommer i flok. De ænder, der er af hunkøn Munke Mose, er i overhængende fare for at blive udsat for gruppevoldtægt, når foråret kommer . Sidste år var bestanden af ællinger meget meget lille, fordi at hunænderne barsk sagt var blevet bollet til døde.
I år ser bestanden dog ud til at være lidt mere lige fordelt og parrene er så småt ved at finde sammen. Jeg elsker når jeg får øje på årets første ælling, sidste år fløj jeg hjem og hentede Cecilie så hun også kunne beundre det lille kræ.

Jeg har været facineret af ænder lige siden jeg var ganske lille, og i min familie hedder alle andrikker Karl. Min morfar kunne fortælle de mest fantastiske historier om anden Karl, det er synd at hans historier aldrig er blevet skrevet ned.

Så nu tager du dig sammen Karl !!! - og lader de hunænder være ...en gang er nok ... vi vil have mange ællinger i Munke Mose i år.

God lørdag

11 kommentarer:

 1. Jeg husker ude mærket historierne,om Karl, ja at skrive dem ned var jo ikke noget vi tænkte på at gøre, medens tid var. Men det er da godt, man ikke er hun and.

  SvarSlet
 2. Ja det er en skam at vi aldrig fik dem skrevet ned, så kunne vi have udgivet en børnebog. Heldigt man ikke er hun and :)
  God aften med tun bøfferne

  SvarSlet
 3. Men din morfar hed jo ikke H.C.ANDERSEN,for ingenting.

  SvarSlet
 4. Uha, tænk at andrikker er så voldsomme - det er da uhyggeligt. Du må sidde og holde vagt, Pernille.

  Jeg holder også utroligt meget af at kigge på ænder. Vi har heldigvis mange i kanalen i Frederiksværk. Da min søn var en lille knægt, boede vi over for en sø med ænder - og de fandt ud af, at sønnike og jeg gav en bid brød, hvis de kom over til os. De blev endda så tamme, at de vandrede helt ind i entreen ...

  SvarSlet
 5. Nej det er rigtig mor det gjorde han ikke - han var også god til at fortælle :)

  Ja de er nogle voldsomme bæster de andrikker, sidste år så vi nogle hunænder der blev udsat for den behandling og selv om vi prøvede at jage dem væk så lykkes det ikke :)
  De ænder der er nede i Mosen er også utrolig tamme de bliver også fodret hver dag, så de er vant til mennesker.
  God aften Madame

  SvarSlet
 6. ja, jeg var inn til byen i dag (Bergen) og der holdt de på midt i et lite vann - midt i sentrum. Ikke noe vakkert syn og hva forteller man sine barn???

  SvarSlet
 7. Jeg har også altid været vild med ænder. (Og ugler)
  Tænk jeg anede ikke, at andesex kunne være så barsk. Så skal vi jo være taknemmelige for de ællinger vi ser i landskabet!

  SvarSlet
 8. Ja Petunia det ved jeg ikke lige hvordan man får forklaret sit barn ? det er ikke nemt og det er ikke sjovt at se på for de de har det jo intet bra de hunænder :(

  Nå Mette så kom du forbi min blog :):) det var vist da godt at jeg lige hjalp dig... tak for i går !

  Susanne, det er bare barsk sex, jeg har hørt at de vil skyde nogle andrikker for at regulere bestanden... vi har faktisk en ugle her i byen jeg kan høre den, men jeg har ikke set den endnu :)

  God dag til jer alle

  SvarSlet
 9. Tænk at blive bollet til døde - Karl jeg kan på fredag !!!
  HE HE - hvor er det altså sjovt at læse dine små indlæg - det er jo helt forfriskende at kigge forbi.

  SvarSlet
 10. Hehe jeg ved ikke om Karl kan klare sådan en landmandskone som dig :)
  tak for de pæne ord

  SvarSlet