søndag den 15. marts 2009

Røre i Andedammen ...

Søndag morgen, jeg sidder her og kan knap kigge ud af øjnene. Årsag - i stuen bor en ung mand hvis store lidenskab er at feste - flere gange om ugen. I nat har det stået på fra klokken ni i går aftes og det er så lige sluttet her klokken syv søndag morgen. Der har været gang i den. Musik, larm , råb og mindst 50 mennesker ud og ind. Trappen er foruden hans affald der består at 10, sorte sække og et spisebordsarrangement, der blev slæbt derud torsdag aften, fuld af ølflasker og cigaretskod. Jeg er tolerant, men grænsen er nået.

Jeg har tidligere talt med vores ejendomsselskab om problemet, og han har fået en advarsel. Nu er det så bare nødvendigt igen, og det er rigtig øv, hvorfor fanden kan man ikke bare lære at tage hensyn, så alle kan være her. Det er ikke sjovt at skulle klage, men der er ingen anden mulighed . I gården ligger to sofaer, en seng, tre borde, en sovesofa og alt muligt andet skrammel, der blev slæbt derud torsdag, fordi det unge sympatiske menneske åbenbart har anskaffet sig nye møbler, jeg har ikke engang villet tage et billede af det, det skal ikke ind på min blog, jeg er gal, sur og træt.

Ville din grænse også være nået ? ... det skal siges at jeg har prøvet at tale med den kære unge gut, men forgæves.

Griner det var så søndagens brok, men det skal jo ikke ødelægge sådan en dejlig søndag, hvor der helt sikkert vil være ro resten af dagen :)

Mens jeg sad her og skrev ringede det på døren, det var de unge mennesker der bor ovenpå, de skulle bare lige høre hvordan mit nat havde været. Selv om de er venner med ham i stuen, havde de også fået nok, så jeg står da heldigvis ikke alene !


Jeg har i søvne gået rundt og ordnet blomster, og dagens energidrik, som jeg helt klart har brug for er lavet...

God søndag til jer ...

20 kommentarer:

 1. Åh nej, Pernille, sådan en fest er absolut ikke i orden! Og du bor endda i et etagebyggeri, og så det er helt uhørt.
  Jeg ville ringe til politiet i sådan et tilfælde.
  Desværre har jeg oplevet, at min egen søn har holdt sådan en fest, mens jeg ikke var hjemme, og dengang ringede den ene nabo til politiet, som stoppede festen. I kunne også rotte jer samen i hele opgangen ...
  Jeg håber, du kan tage en middagslur, så du kan få en god søndag trods alt.
  Varme klem ;-)

  SvarSlet
 2. Madame, jeg syntes heller ikke at det var iorden, vi er kun 5 lejligheder her, min datter og jeg har så de to, og vi har det faktisk godt alle sammen.Ja jeg skulle nok have ringet til politiet, det er bare så drastisk. Vi har snakket lidt her til morgen og nu får han en opsang fra en anden end mig :)
  Jeg skal nok få en god søndag :)

  SvarSlet
 3. Det er så ulempen ved at bo i samme hus, som andre.
  En fest i ny og næ må man leve med, men flere gange om ugen er uhørt.
  Det lyder også ulækkert, at der er rod og snavset andre steder end indenfor hans egne fire vægge.
  Jeg kan godt forstå, du er sur. Håber, at du kan få en lille "morfar" i løbet af dagen.

  God søndag til dig!

  SvarSlet
 4. Dér ville min smertegrænse også være nået! Og ligesom Madame har jeg både en søn og en datter, der har holdt fester af den type i vores hjem, mens vi var væk i weekenden. Og der blev politiet også kontaktet, vores søde naboer klagede og der var mange ting i vores hjem, der var blevet ødelagt. Det er ikke i orden at holde den slags fester, når det går ud over andre - og i hvert fald slet ikke, når man 1 gang har fået en advarsel.
  I øvrigt Pernille, ville jeg smaddergerne vide, hvordan du laver dine fine blurry kanter på dine billeder? Jeg har prøvet flere gange, men det bliver ikke nær så markant, som hos dig.
  Fortsat god søndag.
  Kh. Susanne

  SvarSlet
 5. Åh nej det er ikke sjovt med en fest man ikke selv deltager i. Min grænse ville absolut også været overstået. Mens største var hel lille spæd, havde vi samme type nabo. En aften, hvor største var syg med feber og manden var på fisketur blev det for meget. Klokken 4.30 løb jeg ind til naboen, i først nattøj og uglet hår. Jeg gik direkte hen og slukkede for musikken sagde grædende at jeg ikke kunne holde det ud og at min datter var syg. De unge kikkede underligt på mig, men sagde ikke noget og jeg gik hjem igen. Der blev meget stille, først her gik detop for mig at det nok havde været lidt dumt. Jeg lovede min mand at jeg aldrig ville gribe til den slags igen. Den unge fyr, flyttede kort tid efter.
  Jeg håber der er ro til hvile og afslapning i dag.

  SvarSlet
 6. Jeg har aldrig rigtig forstået, hvorfor det er så svært, at tænke på andre end bare sig selv.
  Når der allerede er kommet en advarsel, så burde der jo ringe en klokke hos ham.
  Men jeg havde nok heller ikke ringet til politiet, det virker, som du selv skriver, drastisk, men med 5 lejemål, så kan det være at en fælles klage fra jer ander 4 lejemål, måske kunne få ham sat ud.
  Han virker ikke som om han har tænkt sig at stoppe.

  Vejret er jo nogenlunde fint idag, så en god travetur og så tidligt i seng i aften, så er den værste træthed nok væk i morgen.
  Et søndagsknus fra mig :0)

  SvarSlet
 7. Det er ikke i orden, det er en af grundene til, at jeg ikke ville flytte da min mand døde, jeg ville have fred, og det er ikke så nemt i et etagebyggeri.
  Jeg håber sørme, I får ham enten ud, eller til at forstå, at der er noget der hedder, at tage hensyn, men det lyder som om, at den eneste vej er ud!
  Håber du får slappet af i løbet af dagen
  Knus fra
  Vibeke

  SvarSlet
 8. Hej Lone, ja det er lidt klamt med alt det affald, selvfølgelig skal man have lov at holde en fest:) bare ikke så mange her, det er som du skriver uhørt !

  Susanne når det er i ens eget hjem så er det slet ikke sjovt. Min venindes datter holdt fornylig en fest, mens min veninde var på weekendophold, der blevet STJÅLET for 50.000 kr, og politiet sagde at der ikke var noget at gøre fordi at det var en privat fest hvor folk var inviteret.
  Jeg har skevet på din blog at jeg laver dem i picnic.com og der vælger jeg den effekt der hedder mat :)

  Lis jeg kan sagtens forstå at du fik nok, og der reagere man bare, jeg kunne have fundet på det samme :) godt at han flyttede kort efter - det kommer ham her også til hvis det ikke stopper

  Jeg tror du har ret i Kari at vi skal stå sammen og, ham oppe i toppen kan ikke høre noget :) men vi andre tre henvender os til ejendomsselskabet, så kan han lære det !

  God søndag til jer alle sammen

  SvarSlet
 9. Vibeke jeg kan godt forstå din beslutning om ikke at flytte. For mig var det eneste rigtige og det var også nødvendigt, det hus vi havde var lejet og det var alt for dyrt til mig. Normalt er her så stille og roligt, vi er jo ikke mange i det her hus. Vi skal nok få de tilstande tilbage igen :) det er mit håb.
  Rigtig god søndag Vibeke

  SvarSlet
 10. Mit grænse var absolut også nået der!!!
  Vi har oplevet det da vi boede i boligforening i lejlighed. I opgangen inde ved siden af boede en yngre fyr som konstant holdt fester - også i hverdagen. Han provokerede med at fyre op for musikken kl. 5 om morgenen, råbe og skrige og banke på væggen. Vi klagede hver eneste gang til boligforeningen men der skal en del til for at folk bliver smidt ud - vi nåede at flytte inden det kom så vidt. Nej hvor var han øretæveindbydende ;) Jeg er SÅ glad for at vi bor i rækkehus i dag og ikke har larmende naboer. Vi kunne mærke på gulv og væg der vibrerede hver gang han spillede. Nogle udenlandske overboere støvsugede kl. 2 om natten og hvad vi ikke har oplevet af trælse naboer - det er næsten ikke værd at skrive om. Håber i får fred og ro nu! God søndag

  SvarSlet
 11. Hej Pernille
  Du kan tro jeg føler med dig.
  Her har vi også en 'fest-abe' i naboopgangen. Nu er der heldigvis kommet så mange klager over ham, at det er hans sidste chance. Ellers hører vi ikke meget til de andre beboere i blokken. Her skal musikken dæmpes efter kl 23 og der må ikke være larm i opgangen. Fester skal varsles i forvejen, så man kan planlægge at tage på weekend hvis det generer en.
  Jeg ville nok gøre som Madame foreslår og ringe efter politiet. Det skal nog hjælpe ham til at forstå situationens alvor.
  Jeg håber at du kan få hvilet dig lidt i dag så. God søndag
  Malou

  SvarSlet
 12. Hej Anette det lyder absolut ikke som en rar oplevelse du har haft der. Det her er ikke en boligforening så jeg tror det er lettere at få folk ud. Da jeg talte med dem sidst sagde de at han kun fik en advarsel og i det brev der er blevet sendt til ham sidst står der også at hvis der kommer flere klager så opsiger de hans lejemål . Det er bare trist at det skal komme så vidt. Jeg kan godt forstå at du er glad for dit rækkehus :)

  Malou her i opgangen har vi de samme regler som hos jer, det kniber så bare lige for ham at overholde dem :)
  I har nok ret i at politiet ville være en mulighed for at åbne hans øjne.

  God søndag

  SvarSlet
 13. Aaargh, det er så træls, når det sker. Jeg havde noget af det samme problem i min gamle lejlighed. En overbo festede nærmest hver nat. Det er bare ikke acceptabelt! Husreglerne skal overholdes. Jeg ville ringe efter politiet. Sten sikkert!

  SvarSlet
 14. Det er absolut IKKE i orden. Det kan man overhovedet ikke tillade sig, når man bor i nærheden af andre.
  For mange mange år siden boede vi i et stort hus, hvor vi lejede den ene ende af huset ud til et par unge mennesker. De holdt også larmende fester, og efter en enkelt advarsel fra os, så ringede vi den næste gang til politiet.
  3. gang havde vi lov til at sætte dem ud af lejemålet, og det gjorde vi.
  Du skulle have ringet til politiet, og det håber jeg, at du vil gøre en evt. anden gang.

  Ha´en forhåbentlig rolig nat, og sov godt.

  SvarSlet
 15. Nu sidder jeg her mandag morgen og ser de sidste kommentarer til mit indlæg, ja det er skide træls og jeg håber at det her har været sidste gang for ellers må der klages igen og så ryger han helt sikkert ud.
  Dem ovenpå har snakket med han ved godt at han er gået over stregen - så nu håber jeg at der ikke bliver mere larm :)
  God dag til jer alle

  SvarSlet
 16. Jah - du kender jo mig - jeg havde sgu brokket mig igen og mange gange til boligselskabet !!
  Hvis ikke man forstår at opføre sig ordentligt efter div. klager og påtaler - Så er det bare u' !!!

  SvarSlet
 17. Bare til orientering, hvis ingen ved det. For at han skal kunne sættes ud, skal han have en skriftlig advarsel fra udlejer.
  "I gamle dage" hed det 3 gange, før hammeren faldt, men jeg ved ikke, om reglerne er de samme nu.

  SvarSlet
 18. Ja Debes du havde sgu brokket dig igen og igen, men der er nok heller ikke andet at gøre !

  Johanne jeg ved ikke hvordan reglerne er nu, men han har fået en advarsel og ejendomsselskabet som er et privat et, sagde at hvis jeg klagede mere så røg han ud, det stod der også i brevet, men det kan da godt være at det skal være flere gange, for så skal jeg da helt klart gøre dem opmærksom på at det er sket igen, jeg må vist da lige have fat i dem :)
  '
  God dag

  SvarSlet
 19. Hæ-hæ... man kunne jo også tage lidt "hævn"...
  En tidlig søndag morgen... Høj musik på anlægget... Læg højttalerne ned, så de spiller igennem hans loft - og så ellers give den alt hvad den kan trække med en omgang Linedance - Er sikker på, at countrymusik ikke vil falde i hans smag :o)

  Inviter de andre i opgangen og hold en hyggelig brunch efterfølgende.

  Hvis det ikke virker... så prøv en omgang grydelågs-rabalder udenfor hans dør. Hver søndag morgen klokken 8:00 :o)

  Det kan jo være, at han vælger at flytte - helt frivilligt.

  SvarSlet
 20. Hehe Frau Putz, hvor kommer du da med mange gode forslag.

  Det med grydelågene, er rigtig god.
  Jeg har faktisk gået til Linedance så det kunne da godt være at jeg lige skulle give ham en tur :)

  Så tror jeg da på han vælger at flytte helt af sig selv :)

  SvarSlet