onsdag den 25. marts 2009

Mindelund ...

Tirsdag klokken 11 blev forfatter og sangskriver Morten Korchs mindelund indviet på Kirkegården i Fraugde. Det skete i anledningen af sønnen Morten A. Korchs 100 års fødselsdag.
Mindelunden har kostet 220.000 kroner og Morten A. Korch har foræret de 100.000 kroner til projektet. De sidste 120.000 kroner har Fraugde Menighed sparet op.Mindelunden består af en cirkel af brosten, samt en bænk der vender mod Morten Korch og hustruen Sophie Korchs store gravsten, der er blevet flyttet så, den nu vender mod kirken. Uden om cirklen er der plantet bede med blomster, og når de springer ud i flotte gule farver, skal det forestille solens stråler, der oplyser kirken.

Sønnen der fylder 100 år i dag, udtalte i går at det vigtigste for ham ved Mindelunden, var at der blev etableret en bænk, for man kunne jo godt blive lidt træt i hans alder:)
I dag skulle han fejres under stor festivitas... han virkede meget frisk .... tænk sig at blive 100 år, jeg kan ikke lade være med at tænke på at der godt nok er sket meget i hans tid, det må have været et spændende århundrede !
Ha en god onsdag derude ...

8 kommentarer:

 1. Jeg så også en udsendelse om det. Kærlig gammel mand, som jo var blevet opdraget meget anderledes end det var normalen for den tid.
  Hans far havde været en nærværede og kærlig far...

  SvarSlet
 2. I lige måde Pernille hav en dejlig onsdag...

  SvarSlet
 3. Mette Lykke jeg så også den udsendelse:)

  Anne kan du også have en dejlig dag

  SvarSlet
 4. Det er noget af det jeg elsker når jeg kører i hjemmeplejen. Når jeg kommer ud til nogle af de der tudsegamle mennesker, som stadig har "hovedet med sig". Jeg synes det er enormt spændende at høre dem fortælle, og jeg elsker at se hvordan de lever og hvordan de håndterer livet. For nogle uger siden var jeg ved et ægtepar på 94 og 98 år. De var begge åndsfriske og fulde af liv stadig. Jeg kom på et tryghedsbesøg, og for at give manden insulin. De sad og spiste sildemadder og hyggede sig. Manden havde den eftermiddag været i kortklubben, som han fortalte mig bestod af 4 gamle mænd der havde kendt hinanden siden de var omkring 30 år gamle. De tog på ture sammen flere gange i året, hvor de kørte i denne her 98 åriges bil. Han havde stadig kørekort ! Det var simpelthen så herligt at se det her ægtepar, og høre dem fortælle - og mit 15 minutters besøg blev til over en halv time.

  Fin lille detalje med bænken, for ja man bliver da træt i benene med alderen.

  Kh Maria.

  SvarSlet
 5. Maria hvor er det en livsbekræfende historie du skriver. Tænk sig at være så gammel og så stadig være frisk og tillige med have sin livsledsager. Og mændene der mødes, det er fantastisk, gid jeg får sådan en alderdom.
  Knus

  SvarSlet
 6. Lige præcis - det er en drømme-alderdom :-)

  SvarSlet
 7. Ja - Det er da fantastisk - jeg så også indslaget i TV (vi ser jo nok begge TVfyn).
  Jeg husker at min mor elskede at læse Morten Korck, og jeg mener også at kunne huske, at han i tidernes morgen skrev romaner til Familie Journalen.

  Tak til Maria for en dejlig livsbekræftende beretning.

  SvarSlet
 8. Johanne jeg tror at du har ret i at han skrev indlæg til et ugeblad.

  Det var et dejlig indslag det der var i tv man kunne mærke at sønnen var meget stolt over sin far, og at han havde haft en pragtfuld barndom.

  Knus til jer

  SvarSlet