lørdag den 28. marts 2009

Sluk lyset Danmark ...


I aften den 28. marts er der en opfordringen til folk over hele verden. Sluk lyset en time fra kl. 20 .30 til 21.30 . Det er en happening, der skal sætte fokus på klimaet. Alt elektrisk unødvendigt lys skal slukkes i en time og istedet skal vi tænde levende lys. Meningerne har været spredte, nogle mener at den CO2, som levende lys også udsender da de ofte er lavet af paraffin og råolie også skade klimaet. Det gør den naturligvis også, men slet ikke i samme omfang som den elektriske. Jeg syntes at det er en god måde at gøre opmærksom på vores klimaforandringer på, så ingen tvivl lyset bliver slukket her på første. Det handler om at råbe nogle politikkere op.
Formiddagen skal tilbringes sammen med min mor. Vi skal en tur i Bazaren, desværre må man ikke tage billeder der, så jeg kan ikke vise jer noget, det er ellers et pragtfuldt sted.
Jeg skal have fat i en stor fed kylling, nu har jeg ikke spist det vilde de sidste dage, og i morges da jeg stod op og solen skinnede, skreg min mave efter gammeldags kyllingesteg, med rabarberkompot, agurkesalat og små kartofler.
Hvad skal du lave i dag ?


15 kommentarer:

 1. Pernille, du kan tro, vi skal slukke lyset her også. Det er en smaddergod idé, og jeg håber, der er rigtig mange der følger trop. Ha en god tur i Bazaren.

  Kh. Susanne

  SvarSlet
 2. Jeg ved ikke om vi slukker lyset. Jeg har læst, at man bruger lige så meget co2 hvis ikke mere ved at tænde en masse stearinlys men det er da en god idé at gøre opmærksom på klimaporblemerne.
  Jeg er på vej til byen og skal have ordnet lidt småting. Lyder lækkert med menuen ;) God fornøjelse med bazaren ;)

  SvarSlet
 3. Susanne, jeg syntes også det er en god idé, det handler om at gøre opmærksom på nogle ting.
  Kan du også have en god dag.

  Anette jeg har også læst det med stearinlysene, men så må vi nøjes med at tænde nogle stykker :)
  Kan du også have en rigtig god dag i byen.

  Kærligst pernille

  SvarSlet
 4. Det lyder så dejligt med jeres tur i Bazaren, Pernille! Jeg skal jo til blogtræf, og vi slukker også lyset mellem 20 og 21 og vil sidde i stearinlysskær - lige som dig.

  Varme klem og ha' en dejlig dag ;-)

  SvarSlet
 5. Hej Pernille
  Det bliver spændende at se, om der er mange danskere der slukker lyset.
  Lyder hyggeligt med tur i basaren og sådan en kylling er bare vildt lækker lørdagsmad.
  Jeg skal afsted til et linedance-arrangement. Så glæder mig til at lære et par nye og forhåbentligt fede danse og få noget glad motion.
  Kh Hanne

  SvarSlet
 6. Ja Madame, jeg er lidt misundelig på jeres træf, det er helt sikkert at jeg vil deltage på et eller nadet tidspunkt.
  Kan I have en rigtig dejlig dag, jeg er spændt på at se fotos fra jeres dag :)
  Knus og klem og håb om et dejligt træf

  SvarSlet
 7. Hej Hanne
  Jeg har gået til linedance i en sæson og jeg syntes bare at det var kanon skægt. Overvejer at starte op igen. Men der var godt nok nogle af trinene der var meget meget svære :) :)
  Håber at du får dig en hyggelig dag, Hanne

  SvarSlet
 8. Kære Pernille, jeg skal stege en bornholmerhane i dag, hvis der da ikke sker det samme som i går, hvor jeg faldt i søvn på sofaen, og vågnede 19,45 så det var kun et par spejlæg, godt rugbrød og lidt tomater til aftensmad, jeg skulle jo se Xfaktor, jeg håber ikke det sker det samme idag.
  Knus
  fra
  Vibeke

  SvarSlet
 9. Godt du mindet mig det med lyset..
  Vi vil følge opfordringen !
  Kylling er lækkert og raberkompot.
  Jeg købte nye spanske kartofler forleden dag, de vil være gode til.
  God lørdag og smil her fra Ærø.

  SvarSlet
 10. Vibeke, bornholmerhane det er også bare rigtig godt, jeg har fået fat i en kylling, så nu skal den have lov at stege i en gryde.
  Kender godt de dage hvor man ikke lige får andet end et spejlæg, men det er jo heller ikke dårligt :)
  Kan du have en god dag Vibeke.

  Mette Lykke jeg har også små nye kartofler, ikke danske,der skal bruges sammen med kyllingen. Hvor må det egentlig være skønt at bo på Ærø, jeg tror egentlig godt at jeg kunne bo på en lille ø.
  Kan du have en god dag

  SvarSlet
 11. Mmmm - den menu lyder lækker ;-)

  Har været på arbejde i dag, ikke mit normale, men et ekstra job jeg har sagt ja til, her i weekenden... slap for aftenvagten, da hun selv kunne klare det sidste. Men mødte også kl. 0630! En lørdag ;-)

  Bazaren er ikke et tosset sted - var på camping i Odense sidste sommer, og besøgte den flittigt. Vi kommer også ind i mellem i Århus bazaren, den er lidt større... men rigtig hyggeligt, og skønne varer...

  SvarSlet
 12. Hej Kirsten
  Ja jeg læste godt at du skulle på job :) jeg har også vagter hver 4. lørdag det er dog fra kl.9-13 som regel er det overstået klokken 10 så det er ikke så besværligt
  Kylling er kommet i gryden og duften spreder sig.
  Det er dejligt med den Bazar.
  God lørdag

  SvarSlet
 13. Ja vi skal da have lyset slukket, og tændt nogle starinlys, bare vi ikke falder i søvn Er spændt på om den kylling smagte dig.Velbekomme

  SvarSlet
 14. Hej Mor
  Ja i skal da have gang i nogle lys, jeg har været henne og finde nogle frem. Håber også kyllingen er god den dufter ihvertfald dejligt, nu skal der bare lige laves kartofler.
  Knus og god aften

  SvarSlet